• gürcistan milli basketbol takımını çalıştıran sırp antrenör. milli takım haricinde ise phoenix suns'ta alvin gentry'nin asistanlığını yapıyor. hatta 2000'de los angeles clippers teknik ekibine katıldığında nba'de yer almayı başaran ilk avrupalı antrenör olmuştu.
    ayrıca, 2004 atina olimpiyatlarında şaşırtı bir biçimde rezil bir turnuva oynayan sırbistan'da zeljko obradovic'in asistanlığını yaptığı da anımsanır.
  • 18 ocak 2016 tarihinden bu yana slovenya milli basketbol takımını çalıştıran sırp antrenör. kokoskov, gürcistan milli takımı ile 2011, 2013 ve 2015 eurobasketler'inde boy göstermişti.
  • turnuvanın ilk maçından beri slovenya takımına gayet olumlu ve doğru basketbol oynatan ve saha kenarında sakin ve emin duruşlarla takımına güvenli bir görüntü sergileyen antrenör.gruplarda fransayı,yarı finalde de ağır favori gösterilen ispanyayı,yani gasol kardeşler ve rodriguez teşkilatını devirdiler.
  • slovenya'yı tarihinde ilk kez finale çıkaran koç. 2017 avrupa basketbol şampiyonası yarı finalinde favori ispanya'yı 92-72 gibi bir skorla sürklase ederek takımının finale çıkmasında önemli bir rol oynamıştır *. finalde, kaderin bir tecellisi olarak ülkesinin milli takımına karşı mücadele edecektir (bkz: 17 eylül 2017 slovenya sırbistan basketbol maçı).
  • detroit pistons'ın 2004'teki efsane şampiyonluğunda larry brown'ın asistanlığını yapan iyi koç.
  • eurobasket 2017'de slovenya'yı şampiyon yapan sırp koç.

    son 17 yılını nba'de yardımcı olarak geçiren bu adam*, içinde yetiştiği yugoslav ekolünün yan etkilerinden biri olan yavaş, temposuz oyunu kökünden yıkarak, slovenya'ya dragic, doncic ve prepelic üçlüsü üzerinden müthiş bir tempo sürdürerek slovenya'yı şampiyonluğa taşıyan birinci etmen.

    kokoskov'un bu şampiyonluğu, umarım avrupa'da bir etki uyandırır ve son 12 senedir, dünya genelinde tamamen meydan kendisine kalmış olan abd'nin karşısına rakip çıkarabilecek bir avrupa'nın temeli atılmış olur.

    diğerleri için;
    (bkz: luka doncic/@ssaa)
    (bkz: goran dragic/@ssaa)
    (bkz: klemen prepeliç/@ssaa)
  • türkiye'nin neden bir spor ülkesi olamadığını ekşi sözlükte bu gece bu adamın başlığının altına bakarak anlayabiliriz. geçmiş yıllara nazaran ekşi sözlükte genel bir form düşüklüğü görüldüğü bir gerçek olmakla beraber hem umumi donanım hem de basketbola olan alaka ve bilgi bakımından ülke ortalamasının hala fersah fersah üzerinde olduğunu kimse tartışamaz. buna rağmen an itibarı ile slovenya- sırbistan final maçı hakkında yaklaşık 300, dragiç ve donciç hakkında ise onlarca entry girilmiş olmasına rağmen şampiyon takımı yaratan bu adama dair yazılan entry sayısı bununla birlikte sadece üç. evet sadece üç.
    fazla ayrıntıya girmeden, gasper vidmar gibi iyi niyetinden öteye fazla pırıltısı olmayan bir pota altı askerini dahi öldürücü bir silaha dönüştürmeyi başaran bu adam ilgimizi çekemiyor. bizler daha ziyade değil, bütünüyle atan ve tutanlarla ilgiliyizdir. atanları ve tutanları uyum içinde bir araya getirenlerle, onları doğru stratejilerle oynatanlarla, kısaca sistemi yaratanlarla değil. onun için doğru koçu getirip, doğru yatırımı yaparak kulüp bazında bir euroleague şampiyonu çıkarabiliriz, bogdanoviç, udoh, datome vs ile ama seksen milyonluk ülke olarak bir ekol haline gelemeyiz bir türlü.
    iki milyonluk ülkeyi namağlup avrupa şampiyonu yapmış koçtur.
  • final macinin son dakikalarinda dragic'i oyundan alip prepelic'i dumene gecirerek slovenya'ya avrupa sampiyonlugunu getirmistir. boyle bir hamleyi herhangi bir turk hoca yapamazdi. gerçi bizden de bir prepelic ciksaydi 2001'den beri 3 sampiyonluk gormus olurduk. taktiri hak eden bir hocadir, yuruyedur.
  • 2017 avrupa basketbol şampiyonası'nda slovenya milli basketbol takımı'nı namağlup şampiyon yapan koç.

    daha önce tanımıyordum ama bu turnuvada kazanılan şampiyonlukta çok büyük emekleri olduğunu söylemem gerekiyor. taktisyen olarak çok iyi bir koç. karekter olarak da efendi bir insana benziyor.

    (bkz: 17 eylül 2017 slovenya sırbistan maçı)'ndaki mutevaziliğine, efendiliğine bakıyorum. bir de sırbistan'ın koçu aleksandar djordjevic yavşağına bakıyorum. kesinlikle sonuna kadar hakedilmiş bir şampiyonluk. tebrikler koç.
  • çok sessiz sakin görünen ve değişik tepkileri olan bir koç.
    maçın yaklaşık son 5 dakikasında, takımın skoreri, maç sonunda mvp'si seçilmiş olan dragiç'i kenera çekti! evet bunu yaptı. yerine prepelic'e süre verdi. üstelik en iyi diğer oyuncusu doncic de sakatlığından dolayı kenardayken.
    ve öyle fatih terim saçmalaması ya da aykut kocaman fantazileriyle değil....

    2 milyonluk ülkeden çıkan 200 okka basket-ball'u olan koç...
hesabın var mı? giriş yap