• ancona, bari ve brindisi den kalkan feribotlarin demir attiklari liman kenti. kücük ama sevimli. yardim sever yerlileri ve bünyesinde bulundurdugu onlarca seyahat acentesi ile dikkat cekiyor. bir cok acentede türkce konusan eleman bulundugu icin bilet rezervasyonu yaparken pek zorluk cekilmiyor.

    italya-yunanistan üzeri sila yolu duraklarindan sadece biri. daha sonrasi* icin:

    (bkz: ioannina)
    (bkz: larissa)
    (bkz: thessaloniki)
    (bkz: kavala)
    (bkz: alexandroupolis)
    (bkz: ipsala)
  • erasmus öğrenci değişim programı ile geldiğim yer küçük liman kenti. yaklaşık 10.000 kişilik bir nüfusa sahip, küçük olmasına rağmen cok sayıda cafe ve bar bulunur. tei of epirus üniversitesinin yabancı dil ve balıkçılık departmanları da bu şehirdedir. yunanistan'ın italya'ya ve avrupaya açılan kapısı gibidir. liman civarında çok sayıda türk ve araç görseniz bile şaşırmazsınız. feribot seyahat şirketlerinde çalışanların tamamı az da olsa türkçe konuşur. yerli halkı bizim tipik anadolu insanına benzer. hatta 1920'li yıllarda buraya göç eden ve türkçe bilen yunanlar da var şehirde. özellikle gün batımı inanılmaz güzeldir igoumenitsa'da.
  • yunanistan'da feribotu beklerken 5-6 saat geçirdiğim, kendisine hayran bırakan bembeyaz bir kıyı şehridir. henüz iş hayatına atılmamış şahsıma, emekli olunca buraya yerleşsem hayalleri bile kurdurtmuştur.
  • sahil şeridinden limana doğru yürürken onlarca türkçe tabelaya denk gelebileceğiniz minicik bir sahil kasabası.

    görsel

    özellikle italya yönüne giden tır şoförleri, tatilciler, gurbetçilerin uğrak yoludur burası. yazın türkçe konuşan sayısında inanılmaz artış olur. dedeağaç, gümülcine, iskeçe bölgesinden türkler limana çalışmaya gelirler.

    buraya yıllar önce tırcı olarak gelip, biletçi kıza aşık olup oraya yerleşen rami abimiz timos isimli tavernada çalışır. oranın yerlisi kendisine turki mas(bizim türk) diye seslenir. buraların adeta muhtarı gibidir. mekana gidip türk olduğunuzu belli ederseniz hemen izin isteyip masaya çöker. beş dakika sonra uzo öncesi birer duble rakısını ikram eder. sizi suvlakiye doyurur.

    bu şehirde genç nüfus oldukça azdır. ergenlikten çıkan gençler bir şekilde bu şehirden ayrılıp atina, selanik en kötü yanya gibi şehirlere giderler. yazın hepsi burada toplanırlar yine ama burada pek zaman geçirmeyi tercih etmezler. bunun yerine hemen bitişiğinde olan cennetin bu dünyadaki yansıması sivota daha tercih edilir olur.

    eğer buraya yolunuz düşerse sivota tarafına kesin uğrayın derim.
  • yunanistan'ın batısının liman şehirlerinden mümkün olan en kuzeydeki. deniz kıyısındaki şehir çok ama çok küçüktür ve görülmeye değer *hiçbir şey* yoktur. hastası olduğum yunan mutfağına ait börekleri sunan bir sahil kafesinde beslenebilirsiniz. eğer feribota baya bir zaman varsa dağ yollarından döne döne yakınlardaki parga şehrini mutlaka ama mutlaka görmenizi öneririm. yolunuz selanik'e doğru gidiyorsa biraz genişten alıp meteora'yı da ziyaret edebilirsiniz. igoumenitsa'da geçirdiğiniz vakit 1 saati geçiyorsa kendinize yazık ediyorsunuz demektir.
  • igumenitza diye okunup, yunanistanın batı kıyısında yer alan küçük kent.
  • tek işlevi italya tarafına gemiyle geçmek olan, yunanistan'ı batısındaki küçücük bir liman şehri. ben bari'ye geçip devam ettim ama bir kaç farklı şehre de gidebilirsiniz. önceden araştırmış ve gözümle de görmüş olduğum üzere ekstra bir olayı olmayan bir şehir.
  • ancona'dan 16 saat gemi yolculuguyla geldigim, otobana baglantisini bulmak icin dahi olmaniz gereken, firin mamulleri ve buzlu kahve haricinde tirt bir yunan sehri.
    o saydigim iki sey de hemen hemen tum yunan sehirlerinde var zaten.
  • bayramda istanbul'dan yola çıkıp google maps e göre 9 saat 1 dakikada varacağım şehir. eğer google maps haklı çıkarsa, tatilleri bundan sonra ion adalarında yapacağım.
  • minoan lines'in italya'ya feribot seferleri yaptigi kücücük kent
hesabın var mı? giriş yap