• bildirim süresi. kira olsun, hizmet olsun sözleşmelerde sözleşmeyi sona erdirecek taraf için belirlenmiş önceden haber verme süresi. önel
  • istifani verdikten sonra zorunlu olarak iste kalman sure.1 yıldan fazla calısanlar icin 4 haftaymis.isin guzel tarafı bu 4 hafta boyunca calısırken yapamadıgın turlu serserilikleri yapma firsati bulabilmektir.ise sadece internete girip cay sigara yapmak icin gitmektir.
  • kimi zaman şefinize veya müdürünüze olan saygı ve sevginizi yitirmeye sebep olabilecek uzun işkence süresi.. şöyle ki istifayı verdikten sonra sizin pozisyonunuza yeni birisi bulunduysa ve üstelik 2 haftadır sözkonusu yeni elemana vermediğiniz eğitim kalmadıysa sizi 3 hafta daha zorla orada tutma çabaları çileden çıkartır.. bunu sırf inat uğruna yaptıklarını öğrendiğinizde bir hattori hanzo kılıcıyla ofise dalma ihtiyacı hissedersiniz..

    eğer kalabalık bir şirkette çalışıyorsanız her gün biri gelir yanınıza "bir birşey duyduk ama...... gidiyormuşsunuz..".. her gün birine açıklama yapmak durumunda kalırsınız.. yaptığınız işten zevk almaz, her gün biraz daha yaymaya başlarsınız..

    bu sürenin tek bir iyi yanı vardır: işte kahvaltıya daha uzun vakit ayırmak*..
  • işveren, işçiyi normal koşullar altında işten çıkarmak istediğinde, kendisine, iş araması için, işyerinde geçirmiş olduğu çalışma süresi ile orantılı olarak vermekle yükümlü olduğu süre. aynı şekilde istifa eden işçininde işyerinde geçirmiş olduğu çalışma süresi ile orantılı işten ne kadar sonra ayrılacağını bildirmesi gerekir. bu sürelere uyulmadığı takdirde uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.

    bununla ilgili hükümler 4857 sayılı iş kanunu’nun 17’nci maddesinde açıklanmıştır

    belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi için gerekli süreler ise aşağıdkai gibidir..
    a. işi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,
    b. işi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,
    c. işi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,
    d. işi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,
    feshedilmiş sayılır.
    bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir. *
  • sigortası yatırılmayan veya (aldığı ücret daha yüksekken) asgari ücretten yatırılan personel için yakla$ık 10 saniyedir.

    - ben kaçar!
  • işten ayrılmaya karar vermiş adamı neden bu kadar çalıştırmak isterler diye beni merak ettiren süredir. adam istifa etmiş kafa başka yerde artık 6 hafta kalsa eline ne geçer 6 dakka kalsa ne geçer. bırak bari adam da işine gücüne baksın.
  • çalışmakta olduğunuz şirketin ruhunuzu, beyninizi katlettiğini ihbar etmek için yeterli süredir.

    -alo iyi günner. burda beni öldürmeye çalışan bir şirket var. lütfen çabuk gelin.
  • bu işkenceyi bir nebze azaltmak için istifa eden çalışanın kanuni iş arama izinlerini birleştirerek ihbar süresinin sonunda kullanmayı talep etmeye hakkı olduğunu bilmesi faydalı olabilir.
hesabın var mı? giriş yap