• ne olduguna dair bir suru fikir olan kisaltma.
    çogunlukla açilimi iesus hominum salvator* veya iesus hierosolyma salvator* olarak yapilsa da, belirtmek gerekir ki; ihs* hz. isa'nin adinin monogramidir. yunan alfabesinden latin alfabesine geçi$te ise bu hali almi$tir*. yoksa hz. isa'nin latince adinda normalde h harfi yoktur.
    hakkinda yukarida saydiklarimin otesinde de spekulasyonlar olan bu monogram gunumuzdeki populerligini, aziz bernard'in** hz. isa'nin adina ihtimam gosterilmesi konusundaki israrlari ve cizvitler tarafindan pek sevilmi$ olmasina borçludur.**
  • ortadaki h harfinin amerikalıların pek sevdiği "jesus h* christ!!!" ünlemine ilham kaynağı olduğu savı ağırlıkla kabul edilen kısaltma. arada diğer iki harf güme gitmiş ama neyse...
    (bkz: amerikalılar dogru okusun diye evrilen sozcukler) (bir nevi)
  • istanbul hosting'in kısaltması ihs olarak bilinir.
    uzun bir süre hosting hizmetlerinden faydalandığım ve memnun kaldığım firma. hosting seçenekleri oldukça iyi ve kaliteli hazırlanmış. fiyat olarak da normal denebilir. özellikle kontrol panelleri iş görür.
  • icann onayli oldugu icin guvenilir izlenimi birakan ama daha uyeligin ilk dakikasinda iki gol atarak gozden dusmus firma.

    oncelikle bir urun satin alirken, nerdeyse butun e-ticaret sitelerinin yaptiginin aksine, kredi karti bilgilerini girdikten sonra bir onay sayfasi cikarmiyor, dogrudan islemi gerceklestiriyor.

    ondan sonra, hesap acarken bir cep telefonu numarasi istiyor. cep telefonu numarasi olmadan islemi yapmiyor. sonra da hesabi etkinlestirmek icin cep telefonuna mesajla bir sifre gonderiyor ve onsuz herhangi bir sey yapmaniza (cep numarasini degistirmek dahil) izin vermiyor. yani cep telefonunuz yoksa veya hesap acarken numarayi eskaza yanlis girerseniz ayvayi yediniz.

    hesap acmak icin cep telefonu sahibi olmayi sart kosmak cok aptalca. kimlik belirlemek, hesabi gercek bir kisiyle iliskilendirmek ise amac, odeme yaparken kabul edilen kredi karti var.

    hadi diyelim ki, hizmet sunan hizmeti istedigi sartlarda sunar; yani cep telefonu numarasi isterse vereceksin. eyvallah, verelim. ama sifre gondermek icin kullanilacagini belirt ki ona gore onem verelim. hesap acarken email adresi isteyen, buraya sifre gonderecek olan cogu web sitesi, "aman adresi dogru gir, onsuz hesabi kullanamazsin" seklinde uyarilar koyuyor sayfaya. siz de ona gore davraniyorsunuz. ihs'te tabi bu da yok. olmadigi gibi, cep telefonuna gelen sifre olmadan hic bir sey yapamadiginiz icin, eger yanlislikla hatali girmisseniz numarayi, bunu duzeltme sansiniz da olmuyor. mesela su anda ben parasini odedigim urunu musteri hizmetleri acilana kadar kullanamayacagim.

    ihs telekom, en kisa zamanda hakkinda yanildigimi ogrenmek istedigim.
  • başlangıç seviyesi için şahane bir hosting firmasıdır. kolay kullanıma sahip panelleri vardır ve hızlıdır. başlangıç seviyesidir çünkü en ileri hosting paketleri aylık en fazla 200 gb veri transferine izin vermektedir.

    düzeltme: 200 değil 250 gb imiş.

    düzeltme 2: 2.5 ay yatıp kalkıp bunu düşündüm ve 250gb'lık başlangıç seviyesi olur mu dedim kendime. bence olmaz diye yanıtladım. orta seviye bile olabilir 250 gb ile. öyle işte. o halde başlangıç ve orta seviyede bir trafiğe sahip web siterleri için idealdir diyebiliriz. bu yazıyı tekrar düzenleyeceğim hissi var bende sansarcığım.
  • bir kısaltma.

    (bkz: ibm http server)
  • kitle olarak öncelikle türkiyeyi hedefleyen bir site hazırlanacaksa tercih edilebilecek hosting firmalarındandır. türkiye tabanlı server olmasının da verdiği artıyla hızlı olması, müşteri hizmetlerinin hızlı olması ve sorun çözülene dek sizle irtibatta kalmaları kalitesini artıran etkenlerdendir. paket fiyatları da diğer türk hosting firmalarının geneline göre normaldir. kendilerinden tek beklentim ise hdd ve bw kapasitelerini biraz daha arttırmaları.
  • icann onaylı türk alan adı satıcısı firma.

    (bkz: http://www.ihs.com.tr/)
  • saat 00.02'de destek talep sistemine gönderdiğim mesaja 00.27'de cevap vermişlerdir. türkiye'de işini hakkıyla yapan sayılı firmalardandır. 2 senedir de aynı hesapta envai çeşit site açtım kapattım daha 1 defa sorun yaşamadım.
hesabın var mı? giriş yap