• 1973'te dönemin demokrat partili belediye başkanı osman kibar'ı büyük oy farkıyla geride bırakarak izmir belediyesinin başına geçen chp adayı.

    çok heyecanlı bir kişiliği olduğu söylenir. kimse ne olduğunu anlayamadan alevleniverir ve eleştirilmeye pek dayanamazmış. kendisini eleştiren yeni asır gazetesinin, o dönemde çankaya'da alman kültür derneği'nin altında olan binasını, itfaiye birlikleriyle basması önemli vukuatlarından sayılır.
  • 84 yasinda hayatini kaybeden izmir in efsane belediye baskani.
  • ismi istanbul' dan gonderilen istinye vapuruna verilmistir.
  • o yıla kadar adalet partisi'nin kalesi olan izmir'de 1973 yerel seçimlerini kazanarak 7 yıl boyunca izmir belediye başkanlığı yapmıştır. o seçimdeki rakibi ise namıdeğer asfalt osman tiplemesiyle tanıdığımız osman kibar'dır.

    1973 yerel seçimleri öncesi izmirlilerin dilindeki dizeler :

    karşıyaka'dan görünüyor konak
    işte geliyor alyanak
    osman'ım sen de güzelsin ama
    ille de ihsan alyanak
    haydi bastır karaoğlan
    yıkılsın osman, seçilsin alyanak
  • bugün izmir pasaport mendireğine sürtünerek sol baş kısmındaki yarık nedeniyle su almış ve karaya oturmuştur. hiç sevmediğim bir vapurdur kendileri kışın soğuk olur fazlasıyla, birde çok yavaş gider gerçekten. tabi bizi berbat altınyol trafiğinden kurtarmıştır çogu zaman ama iskeleye yürürken karşıyaka kısmında kendisini gördüğümde hep bir burun kıvırmam olmuştur. gene de bugünkü kaza sonucu zarar görmesi üzmüştür..
  • 1973-80 yılları arasında izmir belediye başkanı olarak görev yapan ve izmir'i altyapı ile tanıştıran sosyal demokrat başkan ve eski boksör.

    bir önceki başkan asfalt osman'ın altyapısız ve plansız şekilde şehrin dört bir yanına asfalt dökmesinin çilesini çeken izmir'e can suyu olmuştur alyanak. izmir'i planlı bir şekilde yaygın kanalizasyon ve içme suyu şebekesine kavuşturmuş, şehirle ilgili altyapı planlaması ilk kez onun döneminde gerçekleşmiştir.

    bir defasında kendisine rüşvet teklif eden bir vatandaşa yumruk atacak kadar dürüst, içten bir adamdı. disiplinli ve sert mizacıyla bilinirdi.

    2008 yılında aramızdan ayrılmıştır.
  • izmir iktisat kongresi'nin yapıldığı tarihi hanın sapasağlamken yıkılıp yerine açık otopark yapılmasına karar vermiş bir kültür ve tarih yoksunudur aynı zamanda.
hesabın var mı? giriş yap