• cumhuriyet üniversitesi tıp fakültesi farmakoloji anabilim dalı hocasıdır.

    derslerinin sonunun nasıl çabucak geldiği hakkında halen en ufak bilgim olmamakla birlikte, kişiliğine hasta olduğum samimi insan, hocam, abim... bir insan bu kadar mı net, bu kadar mı anlaşılır olur? bütün öğrencilik hayatımda girdiğim en öğretici dersler olan ihsan hocamın derslerinde, yer bulmak zordur. fakat benim gibi en arkadan dinleme taraftarıysanız, bu durumdan hiç de şikayetçi olmazsınız. kaldı ki ister en önde, ister en arkada oturun, 200 kişilik sınıfta öğrencilerin tamamına hitap eder. ayrıca derslerini şu ana kadar girdiğim en güzel dersler yapan ayrı bir noktaya da değinmeden geçemem; derste tıbbi bilgilerin yanında insan olmayı, işin sırf para kazanmak olmadığını, bütün olayların kendi çevremizdekilere de sıçrayabileceğini vurgular ki bu da her ders için en az 5-10 dakikadır.

    ezberci eğitimin sonuna kadar karşısındadır ve düşünen öğrenci onun gözünde, ezberlenmemiş kitap bırakmayan düşüncesiz öğrenciden kat kat daha iyidir. umarım ülkemizdeki hiçbir branşta, bu şekilde, öğretebilmek için her şeyini veren hocalar hiç eksik olmaz ve umarım hocamızın emeklerini boşa çıkartmayız.
  • her derse ''sevgili arkadaşlarım; sizi sevgiyle, saygıyla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum '' diyerek başlar. bir de rafet el roman'ı çok seviyormuş, bugün öğrendim.

    yıllar sonra gelen edit: yıllar yıllar önce bu entryi girdikten sonra tekrar bir tus kampında kendisini dinledim ve ekşide yazılan bu yazıdan bahsettiğini hatırlıyorum. zannederim yakın zamanda tekrar bahsi geçmiş, rafet el roman değil sezen aksu hayranı olduğunu iletmiş kursiyerlerine. o zaman düzeltelim sezen aksu hayranıdır sayın hocam, rafet el roman değil. eminim ders sırasında lafı geçmiş ve aklımda kalmıştır. artık uzmanlıkta 2 yılını devirmiş biri olarak ayrıntıları hatırlamıyorum. ama değil rafet el roman, ankaralı turgut hayranı bile olsa benim için değerinden hiçbir şey kaybetmez. ihsan hocam farmakolojiyi en iyi anlatan hoca olmanın yanında tus sınavının en iyi analistidir. umarım bir yerlerde tekrar karşılaşırız.
  • çok çok iyi bir hocadir, kendisinin de dediği gibi beynimizi açıp bilgileri koyuyor sanki. ama sorun bunu kendisinin de demesi. belki de bu kadar iyi olunca egonun tavan yapması normaldir, yine de bi süreden sonra kendinden bahsetmesi sıkıyor.
    ayrıca üçüncü sınıfta altıncı komiteye kadar olgular düzgün gider, altıncı komiteden itibaren teklemeler, nazlanmalar başlar. biraz yalvartır yani.

    yine de değerli hocam işte ıhsan bagcivan.
  • http://www.ihsanbagcivan.com/

    sitesinde güncel spot bilgiler, deneme sınavları vb. bilgiler bulunan farmakoloji profesörü.
    alanının en iyilerinden ve gerçek bir eğitimci.

    kendisini saygıyla, sevgiyle ve hürmetle selamlıyorum.
  • zamanında asistanken cumhuriyet üniversitesi tıp fakültesi dönem 3'lerine çok çektirmişliği olan farmakoloji hocası. sınavlardan evvel komitede çıkması muhtemel farma konularını öğrencilere anlatıp da o konulardan hiçbir soru gelmemişliği sonucu öğrenciler tarafından çokça nefretle anılmışlığı olan şimdilerin sempatik profösörü. ayrıca çok sigara içer.
  • geçen haftasonu topkapı tusemde dersi dolup taşan, cuma 17 deki dersi için 16 da yer kapma macerası başlayan farmakoloji hocası. sağolsun. derste sayesinde adını sanını bilmediğim milyarlarca ilaçla tanışmış oldum. sağolsun. iyi hoş da bak yeni tekrar ettim gene kafamda farmaya dair bir bilgi kırıntısı yok. sonuç: sen çalışmayınca hoca ne yapsın? alıp kitabı kafanda içeri sokacak değil ya! haptus diye birşey var ama bizim tıpçıların anladığı cinsten değil o, mecaz.
  • fakültede 3 yılda öğrenemediğim farmakolojiyi şahsıma 3 günde öğretmiştir.
  • hayatımda dinlediğim en muhteşem farmakoloji derslerinin muallim ve hatibi... kafanın içine farmakolojiyi mekanizmaları ile kazıyor. örnekler güzel, dersler akıcı vs vs...

    tebrik ediyor, hörmet sunuyor, üç evetle uğurluyoruz...
  • 2 gündür sabah 8.30 akşam 8.00 maruz kaldığım muhteşem insan.
    farmakoloji deyince zirvedeki yalnızlığı yaşayan profesör olsa gerek.
    tusem'in rakip kurumundan (isim verip rencide etmeyeceğim) bazı hocalar kampta son 2 gün ihsan hocayı dinlemeye geliyormuş. rakip kurum, ihsan hocanın kampta dağıttığı soruları direkt taratıp noktasına virgülüne aynı biçimde web sitelerine koymaktaymış. emek hırsızlığı bu. ayrıca (bkz: emek bizim istanbul bizim)
    ayrıca ösym hocadan izin isteyip kitabındaki grafiği kullanmak istemiş.
    nokta atışı soru bilmektedir. her sınav ortalama 40 soruya referans veren kitabı mevcuttur.
    eşşeğin büyüğünü sona sakladım:
    buraları okumaktadır. kendisine selam eder, seneye de bursa'ya beklerim.
  • farmakoloji derslerinin tartışmasız bir numarası olan muhabbeti güzel insan. malum dershanenin malum hocası yüzünden farmazede olup nisanda sıvayan ben, ihsan hoca sayesinde eylül için umutlanmaktayım. şimdiden kendisine çok teşekkür ediyorum ve tusa hazırlık yolundaki herkesin dinlemesi gereken hocaların başında geldiğine inanıyorum.
hesabın var mı? giriş yap