• editolli: sosyal yardım şarttır. ancak bilinçli ve hakkaniyetli yapılması gerekir. bu x partili diyerek gerçekten ihtiyacı olanı pas geçerek, eli ekmek tutabilen genç adama sosyal yardım yardım yaparsan o iş olmaz. fakat imamoğlu ve ekibinin böyle bir hataya düşeceğine inanmıyorum.

    -su dağıtacağına şebeke suyunu içilebilir yap diyen arkadaş, şebeke suyuna damacanayı boşaltınca içilebilir olacağını zannediyor sanırım. bu oldukça uzun ve meşakkatli bir süreç. bu süre zarfında ihtiyacı olana dağıtmak oldukça makul. zira istanbul'da damacana su ortalama 10 tl ve 4 kişilik bir aile içme suyuna aylık ortalama 100tl para ödüyor.

    editella: sınırsız ekmek dağıtılacağını düşünen andaval yazarların önce okumayı öğrenmesini tavsiye ederim. ayrıca kimin parasını kime dağıtıyor diyenler için de bir cevabım var. halkın parasını ihtiyacı olan halka dağıtıyor. yukarıda da yazdım, adam kayırmadan yapılacak her türlü sosyal yardım şarttır. insanları tembelliğe alıştıra ak bir şey değildir. iş düzgün yapılırsa, tembellik yapacak olan adama yardım yapılmaz zaten, yada tembellik yapan adamın sosyal yardımı kesilir. bu yardımı hakkaniyetli biçimde yapacak olan aday kim olursa olsun destek olunmalıdır. ancak gördük ki, bu işi bu şekilde yapacak olan kişi binali yıldırım değil. (bkz: karnını doyuruyorsunuz yine de oy vermiyor)

    ekrem imamoğlu'nun yeni seçim vaadi. yada ben yeni öğrendim. ama sözlükte başlığını bulamadım.

    başkan demiş ki; ibb'de ihtiyaç fazlası araç masrafı 120.000.000 tl. buna derhal son vereceğiz. buradan gelecek kaynakla, açlık sınırının altındaki ihtiyaç sahipleri, halk ekmek ve halk sütten ihtiyacı kadar ekmek ve süt alacak. bu ailelere damacana su ücretsiz dağıtılacak.

    ayrıca yine ibb'nin sayıştay raporuna göre yıllık zararı 753.000.000tl. bu zararın önüne geçip açlık sınırının altındaki ailelere 2.020 tl'ye kadaraylık yardım yapılacak.

    her şey çok güzel olacak başkan!

    kaynak-1
    kaynak-2
  • damacana su dagitmak yerine keske sebeke suyunu icilebilir hale getirme vaadiyle gelseydi.
  • milleti tembelliğe alıştıran bir uygulama.

    onun yerine istihdam sağlayan bir çalışma olması lazım. belediyelerin bu kadar fazla sosyal yardım yapması normal midir? onun yerine istanbul’un gelişmesi adına çalışmalar yapılsa daha doğru olmaz mı?
  • tüm aktroller altına damladığına göre doğru ve mümkün bir vaat demek ki.

    seninleyiz imamoğlu!
  • doğru olan bir adımdır.

    şimdi şöyle genç yazarlar, halk fakir! bu tür yardımları (kömür olsun, makarna olsun, süt olsun, su olsun) hangi parti yaparsa yapsın destekliyorum. yıllardır şu makarnacı saçmalığını bırakın diye diye tüy bitti dilimde. bazı insanlar bu tür yardımlara gerçekten muhtaç. paraları yok, koca koca insanlar* intihar etmek için binalara çıkıyor çünkü ailelerini geçindiremiyorlar. böyle bir ülkede yaşarken, insanların hali bu durumdayken, ihtiyaç sahiplerine şuncu buncu, bu yardımları dağıtanlara da oy için yapıyorlar yaftasını vurmak ahmaklıktır.

    tekrar ediyorum. hangi parti yaparsa yapsın, desteklediğim eylemlerdir bu tür yardımlar. biz eğer bu ülkede verginin vergisini veriyorsak, bu paranın bize yol, su, elektrik, kömür, gıda yardımı olarak geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum. bu tür yardımlar, ihtiyacı olan insanlara analarının ak sütü gibi helaldir.
  • kimin parasını dağıtıyor acaba?

    mal komünistler de gelmiş hemen bu aptalca fikri savunuyorlar.

    hadi su versin, ekmek versin anlarız da para ne lan?
  • bence hazıra alıştırmaktan ziyade bir şeyler üretmeye teşvik edilerek ürettikleri satın alınıp başka etkinliklerde değerlendirilebilir.
    bu el sanatı olabilir, örgü-dantel olabilir vs.
  • su, süt ve 2020 tl verirse anında işi gücü bırakıp eve yerleştirim ve kimseyle muhatap olmak zorunda kalmadan 7/24 film izleyip oyun oynarım. hadi kendimi geçtim, asgari ücretli adam niye çalışsın aq? zaten çalışarak aynı parayı alıyor, ekmek su ve sütsüz hem de... velhasılıkelam, boş vaat.
  • imamoğlundan beklemediğim hareket. zira her söylediğine inanıyoruz. ey imamoğlu şimdi buna gel de inandır.
  • reklamlar tabi ki ne olacak? adam reklamını yapmasın mı amk. saçmalığa gel. duyan da sanır ki binali tek tek kapı kapı dolaşıp ben size yardımcı olacağım ama sakın kimseye söylemeyin diyor*
hesabın var mı? giriş yap