• ülkede gemi dolusu akraba var. onun akrabası bunun eşi şunun dostu derken iş bu tembel heriflere ve bu insanların yükünü de çekebilecek kadar çalışkan insanlara gidiyor eğer bu ülkede iş istiyorsanız çok ama çok çalışmalısınız kendiniz çalışmanız yetmez başkaları için de çalışacaksınız allah sonumuzu hayretsin.
  • bir de 15 temmuz sürecinde binlerce müfettiş, uzman atıldı. bırak yeni alım yapmayı o boşalan kadrolar dahi doldurulmadı. ancak polis, bekçi alsınlar... konuşunca da anarşist, muhalif diyorlar.
    adam haklı yani, daha önce ben de yazdım bu konuda, özetle; yaklaşık yüz bin kişi girdi sınava, ulan ilk bin kişi bile işe giremedi. bu ne demek yahu. yazıktır, günahtır.
  • üniversite meslek edinme yeri olarak görüldüğü ve gösterildiği sürece bütün insanlığın zihni bulanıktır. üniversite düşünme yöntemi edinme, bakış açısı kazanma yeridir. ayrıca işsizlik sadece iibf mezunları için değil, her bölümden mezun olanların karşı karşıya olduğu bir durum. şu anda ülkemizde, odtü makina müh. mezunu olup işsizlik maaşı alan insanlar bile var, işsizlik bu noktalara gelmiş. iibf'den mezun olup iş bulamayanların, ülkemizdeki ekonomik çöküntüyü sadece kendisini etkileyen sonuçlar üzerinden değerlendirmeleri oldukça yanlış. diğer yandan iibf'de okuyup, bankaların sınavlarına girip güzel güzel çalışan da çoktur, yeminli mali müşavirlik sınavını kazanıp paraya para demeyenler de mevcuttur. hiçbir yere giremeyenler için bile büyük, küçük pek çok firmanın muhasebe departmanlarında ve çeşitli mali müşavirliklerde muhasebe alanında iş imkanları vardır. ama sorun buradaki hatalı zihniyet sorunu. iibf'de okuyup, hala olaya kendi bireysel işsizlik sorunu üzerinden yaklaşıyorsa bir insan, zaten boşu boşuna o dersleri almış, o okul sıralarını boşu boşuna işgal etmiştir. "iibf öğrencilerine yapılan haksızlık, rezalet" diye bu şekilde ağlamak, bütün ülke işsizlikten kırılırken, devlet kadro açsa ve bu işsiz iibf'lilere iş verse sorun çözülecekmiş gibi bir algı yaratmaktadır.

    iibf'de okuyup biryerlere kapağı atma derdinde olanlar, artık proleterya sınıfına dahil olduklarının bilincine varmalıdır. bu yüzden "konuşunca anarşist, muhalif" olmakla suçlanmayı ayıp birşey gibi algılamamak, gerçekten öyle olmak lazımdır.
  • ciddiye alınacak bir yanları yok. kopya çekerek kafelerde batak oynayarak aldıkları diplomanın değeri bu kadar.
  • berat albayrak olduğu sürece bitmeyecek olan rezalettir. mehmet şimşek döneminde maliye bakanlığı yılda 2 kez alım yapılıyordu. naci ağbal döneminde yılda 1 kez alım yapılıyordu. berat albayrak'ın gelişinden sonra alımlar kesildi. boşta olan uzman kadrolarını güvenlikçi, alt kademe memurlarla doldurmaya devam ediyor kurum içi alım saçmalığı ile.

    "iibf okuyup bankalarda güzel güzel çalışanlar var" yazan kişi, bankaların mülakatlarında dönen torpilden haberi olmadan müthiş(!) tespitini yapmış. ziraat bankası'nın ve akbank'ın müfettiş yardımcılığı mülakatlarından, mülakatlarım çok iyi geçmesine rağmen elendim. demek ki iibf'den mezun olanlar, köklü bir üniversiteden mezun olmasına, mülakatı iyi geçmesine rağmen ve 7,5 ielts alacak seviyede ingilizce bilmesine rağmen elenip işsiz kalabiliyormuş.
    "yeminli mali müşavirlik sınavını kazanıp çok güzel paralar kazananlar var" bir diğer efsanevi(!) tespit daha aynı yazardan. ymm olmak için, en az 10 sene serbest muhasebeci mali müşavir olmak gerektiğinden bihaber. smmm olmak için staj başlatma sınavına girilecek, 3 yıl boyunca size asgari ücretin ancak yarısını verecek bir serbest muhasebeci mali müşavir bulacaksınız ve stajınızı orada yapacaksınız, 3.yılın sonunda staj bitirme sınavını geçtikten sonra belgenizi alacaksınız. sonra ne olacak pekiyi sevgili vizyoner yazar? smmm belgesini eline aldıktan sonra büro açacak para nereden bulunacak? bu ekonomide nasıl iş bulacak yeni belge alan kişi? (#105079104) entry sahibi gibi bilgi sahibi olmadan mantıklı bir fikri olduğunu zanneden boş insanları görmezden gelin.

    köklü bir üniversiteden 2018 yılında mezun oldum. ielts sonucumu da aldım, özel sektörde iş ararken elim güçlensin diye. özel sektörde iş bulamadım. 2019 yılında kpss-a grubu sınavına girdim ve p48 puan türünden 91 puan alarak türkiye 128. oldum. girdiğim kurum sınavlarında bir tanesi hariç mülakata kaldım. girdiğim sınavlarda alımlarda en yüksek alım sayısı 45 idi bu arada. mülakatından elendiklerim oldu, mülakata gireli 3 ay olup hala sonuç beklediklerim var ve daha yapılmayan mülakatlarım var.

    şu pandemi döneminde bile öğretmenlere 20.000 atama yapıldı. başka meslek gruplarına bir sürü kadro verildi, atamaları yapıldı; ancak iş iibf'ye gelince size kadro yok. özellikle hazine ve maliye bakanlığında %50 oranından fazla boş kadro olmasına rağmen ısrarla alım olmuyor. insanlar artık emeklerinin karşılığını almak istiyor, 85 üstü puanlarla hakkı olan kadroları istiyor.

    ben illaki devlet demiyorum. özel sektörde iş varsa, çalışmaya hazırım. o imkan olmadığı için insanlar bu yola girmek zorunda kalıyor.
  • devletten başka kapıları yokmuş gibi ağlayanlarına asla üzülmediğim, şahsımın da mezun olduğu, mezunlara yapıldığı iddia edilen; olmayan rezalet.

    bu da burda dursun:
    (bkz: #104658216)
  • dil şartı olmadan a grubu kadrolara( gelir uzman yardımcılığı gibi) alım yapılması daha buyuk rezalet dedigim olay.
  • yahu böyle acınası bir durumun anlatıldığı başlığın altında hala nefret dolu söylemlerde bulunan insanlar var. size insan bile demek istemiyorum. evet iibf üvey evlat muamelesi gören bir fakülte. torpillerin tavan yaptığı, haksızlıkların önünün alınmadığı, işsizliğin en yüksek olduğu fakültelerden biri. bankalardan, yeminli mali müşavirlikten bahsedenler olmuş bu insanlar dünyadan bir haber sanırım. ciddiye alıp cevap vermek bile gereksiz. bir kuruma girmek için kaç sınavdan kaç aşamadan geçildiğini bilmedikleri için boş beleş konuşur bu tipler. iibf liler ise kendileri ve bu bilmem kaç aşamalı sınavları ile o kadar meşgullerdir ki örgütlenip ses çıkarmak konusunda çok geç kalmışlardır. mesela öğretmenler böyle değildir, en ufak bir haksızlıkta seslerini çıkarırlar korkmazlar. iibf liler son zamanlar da seslerini çıkarmaya başladılar fakat hala bir kısmı bir twit atarken bile başıma bir şey gelir mi diye kırk kere düşünür. öğretmenlere gelen mülakatta ne kadar tepki gösterdiklerini ve bu süreci hala kabul etmeyip kalkması için çabaladıklarını görüyoruz, iibf lilerin bir çoğu ise yıllarca mülakatlara ses çıkarmayıp, bu mülakatlarda kullanacağı torpil arayışı ile meşgul olmuştur. kusura bakmayın ama bu sistem kabul edildikçe ve bu kafadaki insanlar olduğu sürece iibf mezunlarının derdi bitmez.
  • "bu bölümleri 17 yaşlarımızdaki akıllarımızla bir hata ederek seçme gafletinde bulunduk."

    arkadasim bu kafayla hicbiryerde basarili olman mumkun degil. belli ki hasbelkader bi bolume yerlesip yata yata mezun olmussun. veya olmussunuz, kac kisisiniz bilmiyorum.

    ben de iibf mezunuyum. hem de super sayilmayacak izmirdeki bir devlet okulundan. ogrenciyken parasiz da olsa calistim, staj kovaladim. yabanci dil ogrendim. mezun olduktan 2 ay sonra kariyer.net uzerinden (evet yanlis duymadiniz) yurtdisinda bir is bulup calismaya basladim. mezun olali 7 yil oldu, hic issiz kalmadim. 29 yasinda evimi, arabami aldim. temel motivasyonum alanimi sevmekti.

    e sen zaten nefret ettigin bir alandan yanlislikla mezun olmussun, devlet seni ne yapsin? kamuya atansan orayi da begenmeyeceksin, bugun git yarin gelci memurlardan olacaksin.

    bazi ogretmenlik bolumu mezunlari atanamiyoruz diye yakiniyorlar. hadi onlarin ozel sektorde yiyecek ekmekleri yok belki ama disarisi iibfliler derya deniz. kendini yetistirmis olana tabi.

    burada boyle bir baslik acmak kusura bakmayin ama 'devlet bize bakmiyör' dan baska birsey degil.
  • ben bir is bulma umuduyla iibf bitiren gormemistim. bu ilk oldu. hazir isin varsa ortamlarda universite okudum diyebilmek icin bitiriyolar saniyordum. demek ulkemde hala umutlu insanlar varmis.

    kolay gelsin
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap