• bayram ve seyranlarda kapısı çok sık çalınan ve izin vermek konusunda meslekler içinde rekor kıran personelden sorumlu bey ve hanımefendilerin içine düştüğü durum.
  • koltukta ara sıra doğrulmak bunlardan biridir.
  • çoğu şirkette performans değerlendirmesi, bilmem nesi şusu busu yerine, patron jandarmalığı yaparlar. bir çoğu bu durumdan çok rahatsızken, kimisi de alışmıştır. işçiye ısdırap olurlar. rahatsız olanlar için bu durum çok zordur.
  • sürekli şirketin sahibi gibi davranıp, eve gidip yumurta kırıp yemek zordur ik'cılar için.
  • insanlara sürekli "benim işe alımla ilgim yok" demenize rağmen cv yağdırmaları.. bi de -doğal olarak- bi şey çıkmayınca çemkirmeleri..

    e.: bu neden zamanın ötesinde şimdi peki? size de mi iş bulamadım :/
    ayhan! sen misin olum?
  • eğer yönetici pozisyonundaki tek erkek sizseniz -ki erkekseniz tek olma ihtimaliniz çok büyüktür- tüm ateizminizle vefat eden çalışanların veya yakınlarının cenaze namazında saf tutmanız gerekebilir...
  • bu işi yapıyor olmanın başlı başına vicdan azabı. tabi vicdanı olana.

    torpilli olan şahısları yerlerinden oynatmamak için, diğer garibanlar üzerinde ciddi ciddi performans değerlendirmeleri yapıp, orda oraya sürmek, icabında atmak.

    şirketin mali bünyesi sıkıntıda diye oturup kimi istifaya zorlayacak hareketler yapabiliriz tazminat ödemeden diye şerefsizlik planları yapmak.

    sonra da "napalım bizim işimiz bu" deyip işin içinden sıyrılmak.
  • zorluk mu?!
    iş görüşmesi yapmak hakikaten zor olmalı.

    not: bir bordrocu olarak ik'nın bir iş yapmadığına adım gibi eminim.
  • patron asgari ücret karşılığı azami emek verilsin isterken, çalışan azami ücret karşılığı asgari emek sunmak ister. ik' cının iki tarafa da bu durumu en cazip en kabul edilebilir haliyle sunup, birbirleriyle çalışmaya ikna etmesi gerekir.
    hem patronun hem çalışanın ik'cıdan beklentisi yüksek olur; patrona göre, en doğru kişiyi en az ücretle en verimli yerde çalıştırması gerekirken, çalışanlara göre, en az çalışmayla en rahat edebilecekleri pozisyonda en yüksek ücretle çalıştırılmaları gerekir.. beklentileri gerçekleşmediğinde ikisi de ik'cıyı suçlar.
    patronun gözünde hep tembel çalışanların sözcüsü, temsilcisi, çalışanların gözünde hep sahibinin sesi, patronun yalakasıdır...

    hep bir arada kalma, iki tarafı da idare edebilmek için diplomatik davranma durumu sözkonusudur, ki buna rağmen kendini beğendirmesi, sevdirmesi çok zordur, hatta mümkün değildir..

    bi' nevi çok da arzu edilmeyen threesomeda arada kalma durumudur ik' cı olmak..
  • bir bok yapmadan 4-5 bin para almanın yarattığı zorluklardır. yapması gereken tırıvırı işleri de ordaki elamanlar yapıyor zaten. eğer ilk önce getir götür işlerinden, fotokopi çekmelerden başlanmasa kesinlikle yöneleceğim bir alandı.
hesabın var mı? giriş yap