• pyd'ye destek vermek için sınırı yasa dışı yollarla geçtikleri ve terör örgütüne destek verdikleri gerekçesiyle göz altına alınan iki çekya (memleketin adını artık böyle yapmışlar) vatandaşının tutuklanması olayı. (6 yıl)

    türkiye üzerinden pyd'ye silah ve zırhlı araç gönderen abd'ye karşı amerikan büyük elçisine karşı böyle bir ceza uygulanacak mı merak konusu.

    aynı şekilde pyd'ye destek vermek için peşmergelere sınırları açtıran erdoğan da aynı cezayı yiyecek mi?

    https://img.haberler.com/…anmasi-8971398_1531_o.jpg
    http://i.cdn.ensonhaber.com/…ler/diger/1_8386_4.jpg
    http://cdn.haber10.com/…gitti-1479334539163jpg.jpeg
    edit:
    çekya ismi garip ama isimlerini böyle seçtiler:
    http://www.ntv.com.tr/…gisti,c1uusf9dhuqpgpwsml_aja
  • çekya da ne aptal bir ülke ismidir yahu..
  • devletin resmi ismi halen çek cumhuriyeti'dir; çekya ise resmi kısaltmasıdır. slovakya gibi ayrılmanın ilk anında ve yolun başında seçilse idi, muhtemelen "çek cumhuriyeti" ismi hiç var olmayacaktı. biraz eski sosyalist politikacıların yerini neo-bohemyacıların alması, biraz söyleyiş kolaylığı, biraz milliyetçi dalga, biraz twitter'da karakter tasarrufu.
  • (bkz: paralı asker)
  • çekya olmadı bence de bana soranda olmadı tabi sorsalar söylerdim
  • pkk gibi sikik örgütlerin ve uzantılarının mensupları avrupa'da çok rahat elini kolunu sallaya sallaya dolanabildikleri için kendilerini özgürlük arayışçısı olarak gösterebilmektedir. çünkü terör örgütü mensubu dediğin içeri tıkılır ya da öldürülür. dolayısıyla bu götü bokluları masum sanıyor avrupa'da yaşayanların çoğu.

    üstüne maaş vs. de eklenince örgüte katılmak bu salaklara da mantıklı geliyor, çünkü kendi memleketinde ipe sapa gelir bir bok olamamış o yaşına kadar, gitsem ne kaybederim zaten örgütün arkasında abd var diye düşünüyorlar. ışid'e katılanların da katılma sebebi tamamen maddi ve belki vahşet isteği, yoksa ne işi olur elin avrupalısının cihatla amk.

    özetle tutuklanma hadisesi güzel ancak sonu gelmeyecektir bu orospu çocuklarının.

    sözlüğün ne kadar beyinsiz dolduğunu gösteren hadisedir bu aynı zamanda. amına koyduğumun andavalları olay hakkında yazacağına çekya isminin değişmesine kafayı takmışlar. yok isim saçma, yok efendim hala çek cumhuriyeti. bir azalın bitin ya.
hesabın var mı? giriş yap