• 1963 yapimi atif yilmaz guldurusu.turk sinemasinin ilk lezbiyenlik icerikli sahnesini barindirmasi bir yana(bkz: suzan avci),filiz akin in kendi sesini kulandigi tek filmidir.filiz akın,orhan günşiray, suzan avcı, sevda nur,erol günaydın rol alir.
  • film ''türk aile yapısına zarar verdiği'' gerekçesiyle gösterimden kaldırılmı$tır.
  • senaryosu, yönetmen atıf yılmaz ile birlikte kemal tahir'e ait 1963 yapımı film.
    oyuncular ise; filiz akın, orhan günşiray, suzan avcı, sevda nur, turgut boralı, erol keskin, altan erbulak, erol günaydın, sadettin erbil, oya tarı, sevda nur, hüseyin baradan, zeki alpan, hakkı haktan, eşref vural, danyal topatan, nubar terziyan.

    film, kurgu açısından zamanının çok ötesinde, kemal tahir'in elinden çıktığı için olabilir... karışan bavulların hikayesi ve elden ele geçişi esnasında olay örgüsü hiç falsoya uğramıyor çünkü, hatta seyirciden bir adım önde gidiyor. ayrıca, baş rolden daha renkli yan roller var ki, suzan avcı'nın oynadığı karakterin cinsel tercihi ve "kızcı" takma isimli naif gangster erol keskin'in cesaretsiz "erkeksi olmayan" halleri ile benim izlediğim ve döneme ait pek çok türk filminde çok öte bir yanda yer alıyor.

    ben yine de, en çok altan erbulak'ı sevdim. nedensiz...
  • trakyamın düğünlerinde çalan kulaklarımı çıntalan o şarkı...
  • oldukça eğlenceli ve tutarlı film. ortalık sürekli karışıyor ve yeniden düzenleniyor, hareket hiç bitmiyor. filmde atıf yılmaz'ın yardımcılığını daha sonra yönetmen olacak çetin inanç ve tunç başaran yapmış.
    nubar terziyan'ı ilk defa kötü adam karakterinde gördüm. adamcağız ilerleyen yıllarda niye sadece uşağa/kahyaya dönüşmüş yazık.
    birkaç planda da arkada 90'lı yıllardaki adıyla love of my life çalıyor. bir ara santana da çalacak sandım da çalmadı :). sonradan fark ettim ki bu aslında brahms senfoni no. 3ün 1960'larda şarkıya dönüştürülmüş versiyonuymuş.
  • bavulları karışan 4 kişinin kendi bavullarını arama serüvenini anlatır. oldukça eğlenceli ve sürükleyici bir fimdir.
    filmde hiç bir rol eğreti durmuyor. tüm oyuncular hakkını vererek oynamış. dönem filmlerinden kat be kat üstün özelliklere sahip. gerek sahne geçişleri, gerek senaryosu, gerek oyuncuları, gerekse cesareti* sebebiyle harikulade bir filmdir.

    --- spoiler ---

    filiz akın'ın sesini çok daha narin olarak hayal etmiştim. birazcık hayal kırıklığı oldu.

    kızcı'nın evindeki duvarda olmayan anahtara basarak ışıkları yakabilen orhan günşiray da hoş bir ayrıntı olmuş. *

    +ikindi kaçmıyor mu hacı baba?
    -ikindi mi kaldı yavrum? kıldık allah'a şükür. güzel hanım kızım biraz gönül eğlendirdi de bizimlen... ne olur ne olmaz diye abdest tazeledik.

    edit: kahvehanedeki pehlivan karikatürünün hoşluğunu eklemeyi unutmuşum.

    --- spoiler ---
  • açılın ben kaptanım.
    (bkz: borda bordaya)
  • entry günü sabaha karşı 3'de star tvde izlediğim guzel film. herhalde sansüre takılmasın diye bu saatte yayınladılar, guzel ülkemde yıllardır değişen bir şey yok anlaşılan
  • akıcı, yer yer güldüren ve kemal tahir'in romanlarından aşina olduğumuz diyalog tarzıyla gayet eli yüzü düzgün bir türk filmi.

    senaryo: kemal tahir
    prodüktör: ertem eğilmez
    yönetmen: atıf yılmaz
hesabın var mı? giriş yap