• 29 kasım'da gösterime girecek olan ahmet kaya'nın hayat hikayesini anlatan film.
    sesi ahmet kaya'ya çok benzeyen özgür tüzer ahmet kaya'yı oynayacak.
    yönetmenin gani rüzgar şavata olması bana göre bir handikap.
    onun dışında fragman müslüm filminin teaserine benzetilmeye çalışılmış.
    ama bir ahmet kaya hayranı olarak yinede izleyeceğim.
    fragman
    kaynak
  • özgür tüzer ne ekmeğini yedi ahmet kaya’ya benzemenin yahu. atatürk’e benzeyen adam gibi diyeceğim de işlevselliği de var, neticede sesi de benziyor. kendi çalışmaları da oldukça başarılı. iyi gişe getirir.
  • turkiye böyle bir ülke. birisi muslum filmi yapınca diheri naim beriki ahmet kaya yapar. birisi ayla filmi yaparsa bir digeri bold pilot yapar.

    fragmani izledim de bi bok olmaz bu filmden. ahmet kaya öleli kac yil olmuş siz biyogrsfi film furyasından rant alma peşindesiniz. gercek ahmet kaya severler bu filme ilgi göstermezler.
  • afişi müslüm afişinin kopyası, aynı firma yaptı heralde böyle bir tarz yarattılar diye düşündüm ama değilmiş. fragmanını izledim, konusu ilgimi çekmekle beraber fragman pek etkileyici, davet edici değildi.
  • ahmet kaya kaliteli bir ses sanatçısıdır. eskisi gibi dinlemem ama dinlerim bazı bazı. bu film hakkında 2 sorum olacak. senarist ya da yönetmen "vallahi apoyu özledik" konserini filmin tam olarak neresine koyacak? ikinci sorum da "arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım" kısmıyla "final scene" mi yapacaklar? çünkü fragmanda izlediğim kadarıyla vatansever, yurtsever, kardeşlikçi bir ahmet kaya çizilmiş eğer bu sahneyle biterse güzel bir plot twist film olabilir.
  • gösterimi durdurulmuş olan film.
    "ahmet kaya'nın eşi ve kızları, sanatçının hayatını konu alan 'iki gözüm: ahmet' filminin gösteriminin durdurulması için dava açtı. talebi kabul eden mahkeme, 7 şubat'ta vizyona girmesi beklenen filmin gösteriminin durdurulmasına karar verdi."
  • ekibe bakıldığında ahmet kaya'nın eşi ve kızlarının ne kadar haklı olduğunu anlıyor insan. ulan bi de utanmadan "biz yanlış bi şey yapmadık, ailesi karışamaz" gibisinden basın toplantısı yapmış yüzsüzler. elinizde patladı iyi oldu. ha gösterime girse dahi şamata rüzgarcısı ile nurettin soydan denen dedikoducunun yaptığı filme kim giderdi? müslüm tuttu oradan yürüyelim diyen şark kurnazlarına bak hele. ailenin rızasını almadan işe kalkışıp sonra da hede hödö. şimdi birbirinizle kavga edin harcanan paralarınız için hadi bakalım
  • hiçbir şekilde ne ahmet kaya'nın eşinin ne de kızlarının rızası olmadan, bir tane bile ahmet kaya şarkısı barındırmadan çekilmiş ve son mahkeme kararıyla gösteriminin durdurulmasına karar verilmiş film. umarım hiçbir şekilde vizyona girmez. ahmet kaya'nın her şarkısı onun hikayesini anlatan bir parçadır sırf telif yememek için kullanmamışlar. ailesinden de izin almamışlar. biri müslim babanın ekmeğini yer biri naim süleymanoğlunun ama ahmet kaya'nın ekmeğini yiyemeyeceksiniz efendiler.
    (bkz: ahmet kaya)
  • (bkz: ahmet iki gözüm).
    (bkz: iki gözüm (film)).
    (bkz: iki gözüm ahmet sürgün)

    hakan gürtop'un yönetmenliğini üstlendiği ahmet iki gözüm, sanatçı ahmet kaya'nın hikâyesini uyarlıyor.

    vizyon tarihi: 13 kasım 2020
    şirket: x yapım
    türkiye dağıtım: cj entertainment turkey
    tür: dram, biyografi
    yapım yılı: 2019
    ülke: türkiye

    filmin konusu:

    “iki gözüm, malatya'da tahtaya gerdiği tellerle kümesteki tavuklara konser vererek müzik hayatına başlayan ahmet'in, zamanla ününe ün katarak halkın sanatçısı olma serüvenini konu ediyor.

    istanbul'a göçmeleriyle siyasi bilinci de oluşan ahmet, yaşadığı bir sevda yarasıyla kendini tamamen müziğe ve halkına verir.

    yaptığı müzikle büyük bir kitleye hitap eder ve sonunda halkın yıldızı ödülüne layık görülür.

    her fırsatta vatanın bölünmezliğine vurgu yapsa da itilenlerin ve ezilenlerin hislerine tercüman olması sebebiyle hedefe konur ve haksızca bölücü damgası yer, istemsiz sürgün yaşar.

    haksızca vurulan bölücü damgası, halkın bağrına mühürlediği kahraman imgesini silebilir mi?”

    yönetmen: hakan gürtop
    oyuncular: özgür tüzer, aleyna solaker, serdar orçin, metin yıldız, yelda reynaud, ruhi sarı, ekin akkaş
    senaryo: ilker barış, gönül aktürk
    müzik: mustafa arapoğlu, özgür tüzer

    vizyon tarihi: 13 kasım 2020

    filmin fragmanını buradan izlemek mümkün.
  • bu film ahmet kaya'nın ailesi tarafından mahkeme kararı ile engellenmemiş miydi? noldu da tekrardan gösterime giriyor anlamış değilim.

    ha bu arada ahmet kaya gibi üstün bir sanatçının hayatı sırf müslüm filmi tuttu diye popüler kültüre kurban edildi ya bu ülkede sanatın ve sanatçının ne denli değersiz olduğunu bir kez gösterdi bize.
hesabın var mı? giriş yap