• inspiriyum ve *dan oluşan her bir solunum birimi

    iki nefes arasına birkaç kalp atımı, bir kaç göz kırpması, milyonlarca sinir * iletisi sığar. ayrıca ölümün olmadığı yerdir.
  • (bkz: hayat)
  • her nefes'te ,her solukta ,her anda, nefs duyulur.her anında varoluşun ,yeni bir nefesle nefs ulaşır.her seferinde bir nefes yokolur. bir nefes varolur. mütemadiyen ve aralıksız nefes ve nefs tekrar yaratılır. ve bu varoluş ve yokoluş bana,sana ve bize ait zannederiz
    (bkz: ehlul enfas)
  • alınan ilk nefes ile kayıtlara intikal edilir, yaşam başlar.bırakılan son nefes ile kayıtlar kapanır ve sonsuzluğa uğurlanır.ruh ve bedenin birlikte hareket ederek binlerce nefesi kullandığı ve tükettiği bir süreçtir yaşam. içinde sevgi, umut, kaygı,inanç, güven, korku, sabır,nefret, üzüntü,sevinç, haz gibi bir sürü duyguyu barındırır.herkesin kesesi ve terazisi farklı işler, kime ne çıkarsa.her şeye rağmen güzeldir yaşamak!
  • nefes içeri ya da dışarı dönmeden önce, nefes alıp vermediğin bir an vardır. o anda, oluş mümkündür çünkü nefes alıp vermediğin zaman dünyada değilsindir. nefes alıp vermediğin zaman ölüsün. o an, asla gözleyemeyeceğin kadar kısadır.

    tantra için, dışarı çıkan her nefes ölümdür ve her yeni nefes yeniden doğumdur. bu yüzden her nefesle ölür, yeniden doğarsın. ikisi arasındaki boşluk çok kısa sürer, ama keskin, içten gözlem ve dikkat o boşluğu hissetmeni sağlar. boşluğu hissedebilirsen, der şiva; işte o zaman başka hiçbir şeye ihtiyacın yoktur. mutlusundur, bilmişsindir; olmuştur.

    (bkz: osho)
hesabın var mı? giriş yap