• bu kadin olmesigi icin oglu prens charles 71 yasinda hala prenstir. cok yazik. (bkz: prenslikten emekli olmak)
  • tanrının artık canını alması gereken kişi. yeter artık, biz ölecez bu yaşıyor hâlâ.
  • margaret ablası değil beya bi öğrenemedi insanlık ablası olsa o kraliçe olurdu ya sabre.
  • 2008'deki ziyaretinden önce 1961 ve 1971'de iki kez daha gelmiş türkiye'ye. 1961'de iran ziyareti dönüşü kısa bir süre ankara'ya uğrayıp esenboğa havaalanı'nda dönemin cumhurbaşkanı cemal gürsel'le görüştükten sonra türkiye'den ayrılmış. o ziyaretten bir kare

    ilk resmi ziyaretini ise 1971'de gerçekleştirmiş. ankara'da anıtkabir'i ve anadolu medeniyetleri müzesi'ni ziyaret ettikten sonra kendi adına düzenlenen koşuyu izlemek için ankara hipodromu'na gitmiş. 1 2
    3

    kraliçe, ankara sokaklarında halkı selamladıktan sonra 1 2 aynı gece çankaya köşkü'nde onuruna düzenlenen resepsiyona iştirak etmiş.

    daha sonra uçakla izmir'e geçip prens philip ve kızı prenses anne ile birlikte kuşadası'nda yedikleri öğle yemeğinin akabinde efes antik kenti'ni gezmişler. otellerine dönerken kendilerine dokunup sevgi gösterisinde bulunmak isteyen vatandaşlar polis çemberine alınınca bu manzarayı gören prens philip ''bu bir halk dansı mı?'' diye sormuş yanındakilere. * otelde kraliçe ve prens philip'e sarımsaklı ve otlu kuzu sırtı, su böreği ve kazandibi sunulmuş.

    kraliçe, izmir'deyken bornova'daki bmc fabrikası'nın da açılışını yapmış.

    daha sonra çanakkale'deki ingiliz mezarlığı'nı ve şehitler abidesi'ni ziyaret edip istanbul'a geçerek başbakan nihat erim'in kendisi için düzenlediği yemeğe katılmışlar. dönemin dışişleri protokol müdürü'nün aktardığına göre; kraliçe tüm davetlilerle bir saat boyunca tek tek tokalaşmış.

    bu ziyaret sırasında kraliçe'yle bir araya gelecek isimlere dağıtılan bilgi notlarında ''kraliçe’nin yanında mokasen ayakkabı giyilmez. kraliçe’yle konuşulmaz. kraliçenin eli sıkılmaz. siyah ve mor giyilmez.
    mor, kraliyet’in matem rengidir.'' tarzı uyarılar yer alıyormuş.

    ayrıca bizim yetkilerin de farkına vardığı epey ilginç bir detay varmış kraliçe'yle ilgili. kraliçe; çantasını katıldığı yemeklerde masanın üzerine koyup ortamdan ayrılmak istediğinde çantayı eline alarak maiyetine sinyal veriyormuş. yabancı basında da ''queen elizabeth's secret bag language'' olarak geçiyor bu hareket. *
  • meclis açılış konuşmalarındaki ortam efsanedir.
    açılış konuşması

    20 dakikalık video bile medeniyet, modernizm, doğu batı gibi konularda insanı derin düşüncelere gark eder. biz neydik ne olduk, ne olmaya çalıştık ne olabildik, onlar neydi şimdi ne oldular? ingilizler enteresan millet.
  • ölmeyi unutan şahsiyet. belki de ölümsüzlük iksirini içti. sırayla önce oğullarını sonra da torunlarını gönecek ama o tacı kimselere vermeyecektir. tarihin gördüğü en uzun süre tahtta kalan imparatoriçesi olabilir. tarih bilen yazarlar aydınlatsın bizi.
  • bunun bir de birincisi vardır. aman diyorum.
  • sol frame de görünce öldü zannettiğimdir
  • kendisi ölünce ingiltere’de yas ilan edilecek ve büyük ihtimalle bizim içinde izin günü olacak , umarım resmî tatile denk gelmez de fazladan dinlenmiş oluruz.
  • son dönem, hayatını konu edinen filmlerde, sürekli bir mağduriyet, ama asaletiyle durum çözen şahsiyet...

    ecel gelmedikçe günah arındırmaya daha fazla vakit mi oluyor nedir?
hesabın var mı? giriş yap