• birinci ve açık öğretimde harçların kalkmasından sonra, 'iyi de ama bizim neden kalkmıyor ki?' şeklinde veryansın eden ekonomiden, dünya gerçeklerinden bihaber öğrencidir.

    hem akademisyenler sizin için akşam 9-10'a kadar derse girip, ders başı fahiş ücretler alacak hem de bu ücreti devlet kendi kasasından ödeyecek. bunlara harçları kaldırsan, yarın bugün vize final kalksın da herkesi geçirin de derler. böylelerine elini verip kolunu kaptırırsın.
  • her yere deli manyak paraların oluk oluk aktığı bir ülkede kendilerine ücretsiz eğitim verilmesi o ülkenin ekonomisinin çökmesi için yegane sebeptir.
  • aynı zamanda hem beyinsiz hem orospu çocuğu olanlara dert olmuş öğrencidir.

    dert edenler eğer sadece orospu çocuğu olsalardı ekonomi, düşük puan, akademisyen maaliyeti gibi tüm argümanlarına cevap verilebilirdi ama aynı zamanda beyinsiz oldukları için bu çaba sonuç vermeyecektir.
  • okula da gitmiyor bunların çoğu zaten. "lan sikerler okulu, karılar kızlar kafelerde, barlarda." diyolar. okula gitmiyolar. ekonomiden, dünya gerçekleriymiş bi sikimden de haberleri yok. göt oğlanlarına bak ya. gelmiş bi de parasız eğitim istiyolar. ekonomiyi çökerteceksiniz lan ipneler!!11!

    yapılan son uygulama sonucunda bu memleketin çocuğu olmayıp; sağdan soldan toplama, onun bunun çocuğu oldukları gün yüzüne çıkarılan kişiler bunlar.

    edit: göt oğlanıyım, akşam yemeğini okul yemekhanesinde yiyip arta kalan parayla taksim'e akıyorum.
  • dönemlik 1150 lira harç ödemeyi haketmeyen öğrencidir. kalksın demiyoruz farkındayız ki 1. öğretimler aynı yerlere daha yüksek puanlarla girdiler ama fiyatta bir indirim yapılması zorunlu çünkü bu durumda 2. öğretimleri kimse tercih etmeyecek ve 1. öğretimlerle puan farkı arasında uçurum oluşacak şu anki gibi 5-10 puan değil 50-60 puan düşük alan kişiler 1.öğretimlerle aynı eğitimi görecekler aynı diplomayı alacaklar. 1. öğretimler biz daha yüksek puan aldık diye arıza çıkarırken geleceğide düşünsünler biraz o zaman ne yapacaklar bakalım.

    http://www.ybu.edu.tr/…grenci/harc_duyurusu_son.pdf
  • bazen birinci öğretim taban puanının* 3 puan üstünde olmasına rağmen gerek çalışmak, gerek sabahları okula gidememesinden kaynaklanan üşengeçliğiyle ve ödeyeceği harcı bilerek (yüzde onluk dilim sağolsun 1 kere ödedim) ikinci öğretime giren öğrencidir. önemli olan harcın kalkmaması değil, 1. öğretimlerde oluşacak olan zararı zam yaparak 2. öğretim öğrencilerinden çıkarmaktır. 1. öğretimlerle 2. öğretimlerin birbirine düşmesi, heleki "siz bizden düşüksünüz, tüh size heralde vereceksiniz harç, yok öyle yağma, biz en birinciyiz " gibi laflarla 1. öğretimlerin de bu durumu bu şekilde kabul etmesi gerçekten koymuştur bana. yoksa umrumda değil aynı parayı ödemek.
  • akşam 4:30 ' a alarm kurdukları olur.
  • sallandıracaksın bunlardan birkaç tanesini taksim'de görecekler parasız eğitimi.
  • 2002 yilinda bendim bu adam.

    ücüncü denememde deü insaat müh.ligini kazanmistim. dönem ücreti gündüzcüler 150 civari birsey öderken bize 450tl idi. cok net hatirliyorum.

    öss sayisal puanim iö icin 195, birinci ögretim 198di. yani 3-3,5 sayisal sorusuna cevap verememenin cezasi bucadan gecenin bir vakti karsiyakaya eve gitmek ve 3 kati harc ödemekti..

    1 sene sonra okulu biraktim. sonra bi tabidik vasitasiyla almanya'ya geldim. 4 senelik makina fakültesine yazildim. gündüz. devam zorunlulugu yok. kafa siken insanlar yok. okul bedava.

    biraz yabanci dili, basireti olan her adamin hayatinda, ki özellikle yirmili yaslarda iken su ülkenin durumunuda göz önünde bulundurup erasmus veya temelli, bir sekilde yurtdisina cikmasi gerektigini düsünmekteyim. he begenmezsin, dönersin. ama simdi sözlükten 1000-1200tl dönem miktarlarini okuyunca, ne verdiniz ki ne istiyorsunuz lan, diyesim geliyor.
hesabın var mı? giriş yap