• muharrem ince varken anca ikinci tur için milletten muharrem ince için oy ister.
  • (bkz: anlamadın gitti) mevzu kimin kaldığı değil. kimin çok oy alacağı. ona göre hareket edilecek. akşener veya ince ben ikisine de kabulüm.

    adam alıntı yapıp cevap vermiş. (bkz: donanımlı ekşi haber) sonrada entry silip kaçmış.
  • bende ikisine de kabulum. ama agirlik aksenerden yana.

    keske millet ittifaki cati adayi aksener olsaydi.
  • ikinci tura meral akşener kalmalıdır çünkü muharrem ince ikinci tura kalırsa ak parti-chp çekişmesinin kazanını yüzde 99 ihtimal ak parti olacaktır. nereden biliyorsun diye soracaklar olacaktır. onlara da şunu diyorum chp hangi seçimi kazandı ak partiye karşı ve aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek aptallıktır.

    medya'ya baktığımızda ya da recep tayyip erdoğan'ın mitinglerinde hedef alınan kişi muharrem ince olduğunu görüyoruz. bu da demek oluyor ki ak parti tarafı muharrem ince'yi gündemde tutmaktan çekinmiyor fakat meral akşener'e karşı bir kelime bile söylemekten çekiniyorlar çünkü medyada yani gündemde çok az da olsa yer alsın istemiyorlar. onlar da biliyorlar ki muharrem ince'yi yenmek meral akşenerden çok daha kolay. bu yüzden meral akşener ikinci tura kalmalıdır.

    günler sonra değişen görüş: ne olursa olsun benim cumhurbaşkanı adayım muharrem incedir.
  • (bkz: ekşi sözlük'ün iyi parti'den artık para alması gerekliliği)
  • içişleri bakanlığı yaptığı dönemde doğuda yaşanan faili meçhul cinayetler konusunda kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmamış olan meral akşener'in, ikinci tura kalırsa kürt seçmenden oy alıp erdoğan'ı devirebileceğini düşünmek pek gerçekçi değil. kampanya sürecinin şu ana kadar en başarılı ismi olan muharrem ince, kürt sorununa ilişkin çok daha sağduyulu bir pozisyona sahip. dolayısıyla ikinci tura kalınması halinde muharrem ince'nin başkanlık şansının meral akşener'e kıyasla daha yüksek olduğu kanısındayım.
  • muharrem ince’nin mitinglerinin kısmen de olsa canlı yayınlanması, her gün chp’li isimlerin canlı yayınlarda konuşturulması bile düzenin 2.tura kimi istediğini gösteriyor.

    bu muharrem ince’nin kötü bir aday olmasından değil, akp’nin 2.tur’u “anti-chp” kampanyasına dönüştürmek istemesinden kaynaklanıyor. neresinden bakarsanız bakın, rte’nin tescilli bir chp’li karşısında seçim kaybetmesi imkansız.
    öyle yada böyle artık adaylar belli ve elimizde 2.turda rte’yi geçme potansiyeli olan tek isim akşener, türkiye’nin siyasi yelpazesine hakim herkes için bu çok açık birşey.
  • dünyanın ilk kadın cumhurbaşkanını seçerek bi anda 50 yıl ileriye gitmemize neden olabilecek bi gereklilik. tabi gönül ister 2. tur meral akşener ile muharrem ince arasında geçsin. ki mühürsüz oylar sayılmazsa olmayacak bi ihtimal değil...
  • şeyh uçmaz, müritler uçurur derler ya; meral akşener de o hesap oldu. etrafında harelenen destekçileri gazı verdikçe, akşener yerden havalandı. yaptıkları hesaplara bakılırsa iyi parti tek başına iktidar, akşener de ilk turda cumhurbaşkanı!

    meral akşener de bir ara gazı öyle bir almıştı ki, chp'yle ittifak falan kurmayacağız, tek başımıza gireceğiz diyordu. sonradan öğüt mü aldıysa artık nedir bilemem, bu lafları yuttu. ama yine de hâlâ havada durmaya devam ediyor. seçim sürecinde ortak adayı reddetti, ittifakın genişlemesine de hayır dedi.

    şimdi gelelim konuya... neden kalmalıymış akşener? çünkü sağdan alabileceği oy, hdp'den alabileceği oydan fazlaymış. ve buna göre ikinci tura onun kalması "gerektiği" için stratejik olarak akşener'e vermemiz gerekiyormuş.

    buradaki mantık çok çok saçma. anlatılan şey ikinci turun mantığı değil ki, birinci turun mantığı. oysa yapılması gereken şey, ikinci tura kalan adayların, kalamayan adayların seçmeninin oyunu alıp alamayacağına bakmak.

    o yüzden aslında ikinci tur için hdp oyları > sağ oylar. çünkü sağ oylar ilk turda zaten dağılmış olacak ve ikinci tura başı boş girecek sağ oylar bir tek saadet'in oyları olacak. ama en az 4 milyon hdp oyu demirtaş ikinci tura kalamazsa açıkta kalacak. meral akşener bu seçmeni sandığa getirebilecek mi, kendine oy verdirebilecek mi? hiç sanmıyorum. saadet'ten alınabilecek birkaç yüz bin oyla, hdp'den alınabilecek birkaç milyon oy kıyaslanamaz bile.

    olmayacak duaya aminden başka bir şey değil.
  • son anketlerdeki varsayimlara gore, ikinci tura meral aksener kaldiginda muharrem ince'ye gore, erdogan'dan daha fazla oy kopartiyor.

    gonul ister ki muharrem baskan ulkenin basina gecsin. fakat hayallerde yasamasin bazi ibneler. bu ulkede buyuk bir olcude 'asla chpye oy vermem' diyen bir kitle var ve iktidarin anti-chp propagandalari da ortada.

    iki muhafazakarin kapismasi daha umut vadedici gorunuyor.
hesabın var mı? giriş yap