• 1900'lerin ba$inda almanya'yi ilk defa gerçek bir siyasi güç haline getirip birinci dünya sava$i'nda etkin rol almasini saglayan imparator.. i$in ilginç yani wilhelm kendi döneminin ingiltere krali ve rus çari ile kuzendir. kuzenlerini ala$agi etmeye giri$en wilhelm'in yegane di$ destegi de nasil olmu$sa osmanli devleti olmu$dur..hatta wilhelm'in tek yurtdi$i dplomatik gezisini istanbul'a yaptigi da rivayet olunur..
  • 1859'da doğmuş, 1941'de ölmüş; 1859 - 1918 yılları arasında almanya kaiser'i (ki bu kelimenin caesar'dan geldiğini söylemeye gerek var mı) olmuş kişi ii. wilhelm.

    akrabalık ilişkilerini inceler isek:

    wilhelm ingiltere kraliçesi victoria ile albert'ın 2. çocukları, annesi ile aynı adı taşıyan royal princess ünvanlı victoria ve alman imparatoru iii. friedrich'in büyük oğludur. (diğeri ise heinrich'tir) ki bu da onu ingiltere kraliçesinin torunu, victoria'dan sonraki ingiltere kralı vii. edward'ın yeğeni, edward'ın oğlu kral v. george'un ise yeğeni yapmaktadır.

    son rus çarı ve otokratı ii. nicholas'ın karısı, alexandra feodorovna ise, hayatına alice ve hesse grand dükü ludwig'in kızı hesse prensesi alix olarak ile başlamış, rus çarı ile evlenirken ortodoks olarak alexandra feodorovna romanova ismini almıştır. annesi alix yukarıda adı geçen kraliçe victorianın 4. çocuğudur. bu da wilhelm ile geleceğin rus çariçesini de kuzen yapmaktadır. (rus çarının ise eniştesi mi olur?)

    görebildiğimiz gibi avrupa kraliyetinde kimin eli kimin cebindedir belli değildir.

    (ayrıca kaiser wilhelm bundan bir kaç sene evvel murat belge'nin history of western culture dersinde büyük salon'da birdenbire ortaya çıkıp bizi neşeye boğmuş olan yavru farenin de (o esnada kaiser wilhelm'den bahsediliyor olması sebebi ile) adıdır, bunun konuyla hiç alakası olmamasına rağmen burada eklemeden geçemedim)
  • ayrıca büyükannesi ve annesi victoria'ların ikisi de hemofili taşıyıcı olmasına ve hemofili kadınlar tarafından taşınıp erkek çocuklarında görülmesine rağmen wilhelm'de herhangi bir hemofili şikayetine rastlandığı üzerine bir belge yok, oysa ki kuzeni çariçe alexandra'nın oğlu çareviç alexei ve kendi amcası leopold hemofili idi.
  • hircinligini, anneannesi kralice victoria'dan* bekledigi sevgi ve sefkati gorememesine yoran "profiler" tarihciler vardir.
    (bkz: alman cesmesi)
    (bkz: enver pasa)
  • son alman kralı.bir gruba gore katiksiz hiyar, bir gruba gore super adamdir. dunya savaşının baş aktörüdür. doğuda rusya'yı dost tutmaya çalışan otto von bismarck'ın politikalarını alaşağı etmiş, gereksiz bir aceleyle akrabalık ilişkileri bulunan ingiltere ile pazar,donanma,sömürge rekabetine girerek fransa'nın içinde bulunduğu izolasyondan çıkmasına yol açmıştır. fakat yayılmacı emellerini işgal yoluyla değil, ülkelere askeri heyetler göndererek, ülkeden toprak alarak, anlaşmalarla sağlaması başarılı bir yol olmuştur. osmanlı'nın müslüman nüfusunu cihada kaldırarak birinci dunya savası sonrası geniş bir sömürge imparatorluğu yaratma çabaları hollanda sürgünüyle son bulmuştur.
  • alman imparatorlarından. osmanlı'da yaptığı en önemli etkilerinden birisi uçları yukarı doğru bakan bıyıklardır. başta subaylar olmak üzere birçok osmanlı bu çeşit bıyık bırakmıştır.
  • döneminde, ikinci abdülhamit'e şu an kadıköy altıyol 'daki boğa heykelini armağan eden tartışmalı olsa da türk dostu olarak bilinen alman kralıdır.
  • birinci dünya savaşı'nın baş mimarıdır. avrupa'daki siyasi dengelerin temelinin, alman imparatorluğu'nun donanma kurmaması gerektiğine dayandığını farkedememiş, krupp ve diğer sanayi devlerinin de gazıyla kuzey denizinde donanmayı kurarak, ingiltere kraliçesi victoria'yla olan akrabalık ilişkileri sayesinde gayet iyi durumda olan alman-ingiliz ilişkilerini yerle bir ederek dönemin süper gücü ingiltere ile papaz olmuştur. daha sonra avrupa'da kutuplaşmalar başlamış, ancak rus-ingiliz çekişmesi sayesinde ayakta kalmayı sürdürebilen osmanlı imparatorluğu, rusya ve ingiltere'nin ittifak imzalamasıyla kaçınılmaz sona doğru ilerlemiştir.

    katıksız bir hıyar olduğu aşikardır.
hesabın var mı? giriş yap