• acı bir toplum gerçeği. bende silinmez izler bırkamış bu okul müdürü türü, pazartesi ve cuma günü yaptığı konuşmalarda düzeni sağlamak ve kendini dinletmek için ısrarla iklim koşullarına vurgu yapar. kış mı?

    - arkadaşım bak sıraya girin, düzgün durun artık!!!! kımıl kımıl kımıldanma be!!! (işte tam burada müdür böyle sanki bizi kıskandırır gibi konuşacak) ben dururum burada. benim yerim iyi... siz de soğukta öyle dikelirsiniz. benim yerim güzel, siz de soğukta bekleyin... benim için proplem (okul müdürlerinin "eğemenlik" sözcüğüyle birlikte yanlış söylemeye meyilli olduğu bir sözcük) yok. beklerim ben. siz de soğukta dikelin...

    ya da çok mu sıcak?

    - susun artık evladım be! susun! hizana bak! bak hizana! hizana bak! (başlıyoruz) bu sıcakta bekletirim sizi. gidemezseniz evinize. benim yerim güzel, rahatım ben. bana gölge... olan size olur. pişerseniz bu sıcakta. oğlum hizana gir artık be saygısız adam!

    bir gün x-men'e türk bir karakter dahil olursa bu olsun istiyorum. "magneto bak o sıcakta öyle kalırsın... ben iyiyim serin yerdeyim magneto. senin için kötü olur... öyle dikelirsin orda". bence bu müdür türünün asıl gücü soğuğa ya da sıcağa vurgu yaptığında o iklim koşulunu ekstradan hissetmeniz. "donduk lan yeter" söylentileri bu noktada zirveye çıkar zaten. rahatsız edici bir başka mesele de şu: müdürün kendi yeri de o kadar rahat değildir aslında. o da nihayetinde yüksekçe bir yerden, okulun girişlerinden birinin tepesinden hitap ediyor bize. sanki tahtta oturuyor. "benim yerim güzel, bana göre hava hoş". e sen de ayaktasın, sana da 38 derece. ne bu tavırlar müdür?
  • 90'lardan bir ilkokul ekolü olarak (bkz: odun kömür parası)

    bu odun kömür parası istenen bir şey oluyor, haraç gibi. vermeyene gün yüzü göstermemek gibi alt metinlerle istenirdi. hatta kış ayları boyunca bu ''odun kömür parası'' tamlaması o kadar çok kullanılırdı ki tehdit ibaresi içeren herhangi bir sözcük kullanımına ihtiyaç duyulmadan zavallı yavrucakların gözleri korkutulurdu. bir süre sınıf kapısından sadece kafasını uzatıp ''odun kömür parası'' diye sınıfa seslenen müdürler görmeye başlamıştım o derece. böylece benim için okul müdürü, bir kafa ve bir ''odun kömür parası'' kelimesinin bileşimi haline gelmişti. tehditi de odun kömür parası tamlamasının içindeki odunla yapıyordu adeta. bir nesil de böyle heba oldu işte.*
  • - benim için hava hoş. benim için sorun değil. on bilemedin on beş yıl sonra ölücem. siz düşünün bu biyoloji, fizik, kimya notlarıyla küresel ısınmaya bi çözüm bulmayı. rahatım ben, en fazla yirmi yıl. siz düşünün. siz düşünün.
  • muhtemelen yatarak para kazanma döneminin gelmesine bir 4-5 ay daha vardır ondan böyle gergindir.
hesabın var mı? giriş yap