• 1979 yılında kapatılan igd'nin geleneğini devam ettiren tüm igd adlı derneğin yayın organıdır.

    http://www.ilericigenclik.org/
  • haziran-temmuz sayısı çıkmış olan, ilk günkü coşkusundan, heyecanından hiçbir şey kaybetmemiş olan dergidir...

    <<ilerici gençlik haziran-temmuz 2012 sayısı çıktı! ilerici gençliğin aylık sanat, edebiyat, siyaset dergisi ilerici gençlik'in haziran-temmuz 2012 sayısı çıktı. irkçılığın, gericiliğin, sömürünün, savaşların karanlığına karşı, yürüyoruz el ele! başlığıyla çıkan ilerici gençlik'in 30. sayısı yine zengin içeriğiyle karşımızda.

    akp'nin 4*4'lük demokratik düzeninden, toplu iş ilişkileri yasası adlı toplu işçi kıyımı yasasına, egemenlerin kıdem tazminatını çöpe atma çabalarından, sivas'ta insanlığın zamanaşımına uğratılmasına kadar pek çok konu hakkında gençliğin değerlendirmeleri ilerici gençlik'in 30. sayısında. bu sayıda "dilsiz yaşam olmaz" diyen ilerici gençler, şehir tiyatrolarını sermayeye teslim eden zihniyete karşı mücadeleye çağırıyor, gençliğin akp'nin baskılarına boyun eğmeyeceğini yüksek sesle haykırıyor.

    ilerici gençlik'in bu sayısında arka kapağa "ilerici gençlik 5. yaz kampı"nın coşkusu taşınmış. "haydi! uçurtmalarımızı barış, kardeşlik ve eşitlik için göğe kaldıralım" sözleriyle kampa davet eden ilerici gençler savaşların karanlığına karşı insanlığı koyacaklarını en açık şekilde ifade ediyor.

    ilerici gençlik dergisi 30. sayısında bize şöyle "merhaba" diyor>>

    devamı için:
    http://www.ilericigenclik.org/…uz-2012-sayisi-cikti
hesabın var mı? giriş yap