• bir " troll başlığını " tanimak degildir.

    eskiden buralar hep dutlukken pek gorulmeyen aktivite idi. cunku, sozlugu kullanan kesim birbirini taniyan belli bir zumreden ibaretti. herkes kendi yakinini cagiriyor, bir sekilde bu mecra "chat odasi " minvalinde ve fakat tanidiklar arasinda muazzam bir eglence platformu olarak donuyordu. bu nedenle eski basliklara bakarsaniz, asla ahkam kesmeyen, ufaktan herkesin birbiri ile sohpet ettigi bir minvalde goturdugu kaynakca idi. sora sora tabii eksi'nin bunyesi buyudu. genisledikce, hayran kitlesi olusturan yazarlarin mahlaslari muazzam ilgi odagi haline donustukce, bazilari icin bu obsesyon halinde ilgi cekmek ve isim yapmak hevesine donustu. (bu "bazilari "olarak belirttigim kitle aslinda cok buyuk bir yuzdeyi kapsamiyor.)
    amaca ulasmak icin ilgi cekmek adina, "sınır tanımamak" kaidesi ile ortaya cikan yaklasim, "etik" ve moral icermeyen ahlaki cokuntuyu de beraberinde getirdi. ve hakaretamiz basliklar/tanimlar yuceltildi amiyabe tabirle bir """trend """ oldu. ve hepimizin bildigi gibi de, soz konusu basliklar, kimileri icin, vazgecilemez bir basvuru ornegi olusturdu.

    genelde, bu tur basliklari acanlar; yaptiklari tanimda makul bir mazeret gostererek, oncelikle, kendilerini "sütten çıkmış ak kaşık " olarak, "hakaret " etmek istedikleri grup veya durumdan soyutluyor. sonrasinda, her turlu asagilayici iftirayi kendilerinde hak gorerek, kafalarina estigi gibi esip, gurluyorlar.

    ornegin ; " hala facebook'ta paylaşım yapan insan " boyle bir konu kimi ilgilendirir? ve ne sebeple ilgilendirsin ?

    orada bulunmakta olan insanlarin muhakkak kendilerine gore makul nedenleri vardir.

    uzaktadir, akrabalari ile gorusuyordur. yalnizdir. hayatinda ilk kez teknoloji iletisimini tanimistir, kullanabilmenin heyecanini yasiyordur. ve evet yasli kesimdir. aliskin olmadigi yeni teknolojiyi "facebook " bahanesi ile zar zor ogrenmistir. kafasina gore takiliyor, kendince sosyallesme avuntusu olarak bu fasiliteyi yuceltiyordur vs.

    boyle bir durum neden bu gunun revacta olan sosyal medya egilimlerine ilgi gosteren "genc " insani " degerli vaktini harcayarak, "benim teknolojim kiyak! seninki tu kaka " tandansli asagilama hevesiyle baslik acmaya zorlayabiliyor ? buradaki maksat ilgi cekmek disinda ne olabilir ? (bu sekilde yazmam gerekti. zira "face book kullanicilarini yasli olarak asagiliyor ve nefret kusuyor. kendisi "çıtır" ve biyolojik saati asla ilerlemiyor. )

    ve eksi'de bu gibi ornekler fazlasiyla mevcut. rica ederim "dusunce hurriyeti " bahanesiyle makul gormemi istemeyiniz. boyle olmadiginin siz de farkindasiniz.

    hazret, yazacak hic bir sey bulamamis, kosa kosa gelmis, ego masturbasyonu gerekceli baslik aciyor ve istedigi sekilde giydiriyor.

    bu durumda;

    kendi halinde yasayan insanlara; salt hakaret etmek asagilamak istedi diye baslik acip saydirmak normal ise, kendisini tanimlayan ve kendisine cok yakisan;

    jargonun tillahina cikmis bir sunturlu ifade ile suslenen bu baslik da, pek fazla olmaz sanirim ...
hesabın var mı? giriş yap