• 1990 doğumlu sporcu 1500 metredeki hayal kırıklıklarımızı söküp atacak gibi görünüyor. 2012 dünya salon atletizm şampiyonası'nda finale yükseldi. ayrıca 2011 yılında türkiye vatandaşı olduğu için kurallar gereği 2013'e kadar türkiye adına koşmaması gerekirken kurul kararı ile kendisine 2012 dünya salon ve 2012 yaz olimpiyatları için izin çıkmıştır. ileride bazı çevreler bu durumu kaşıyıp ortaya çıkarabilir ama daha önce de bu gibi kararlar verilmiştir. sorun yok.

    teknik taktik

    tutarlı koşusu her turda kontrolü, tempoyu ve atak hazırlıklarının patlama gücünü iyi dengeliyor. seyir zevki yüksek bir koşu ile sonlandırıyor. özellikle ilk turlardaki koşusu son turları garantiler nitelikte. koşuyu iyi okuması, rakiplerinin yarış içi taktiklerini iyi değerlendirmesi kenya takımıyla yarışırken en önemli noktalarıydı.

    umarım başarılarını daima izleriz.
  • 2012 dunya salon atletizm sampiyonasinda 1500 metre kosusunda altin madalyayi son 10 metre icerisinde kacirmistir. son 200 metreye onde girmis ve atakta bulunan iki farkli rakibinin ataklarina cevap verdi, ancak son 15-20 metrede kendisiyle kafa kafaya giden fas'li kosucu bir gidim daha hizlaninca bu sefer cevap veremedi maaleses. saniyenin yuzde 14'uyle ikinci bitirdi yarisi.
  • gümüş madalyalı şirin atlet, aferin evladım,sempatik çocuk, teşekkür teşekkür deyip güldürdü beni, aferin gümüşün hayırlı olsun.
  • 2012 avrupa atletizm şampiyonası erkekler 1500 metre finalini 6. olarak tamamlayan atlet.

    düzenleme: diskalifiye edilmiş sanırım.
    düzenlemeye ek: öyleymiş, zeddicus zu l zorander de yazmış.
  • diskalifiye edilen sporcumuz. finlandiyalı atleti resmen itmiş, muhtemelen kendine kulvar açmak için. allah'tan madalya almadı,kötü olurdu valla.
  • olimpiyatlarda yarı finale çıkan atletimiz. aferin ilham.

    serisini 3:39.70 ile 3.sırada bitirdi.
  • grubun sonundayken hem de içeriye giremeden, dışardan öyle bir atak yaptı ki son tura girerken bir anda birinci oldu. yine bizden bir cacık olmaz diyordum ki sözümü yedirtti. helal olsun!
  • 3:39.70'lik derecesiyle yarı finale kalanların arasında 14. sırada yer alan atlet. en iyi derecenin 3:35.15 olduğunu göz önüne alırsak (tabi tüm süreler kısalacaktır az çok yarı finalde) bu sezonki en iyi derecesine (3:33.32) yakın koşması kendisini finale taşıyacaktır. geneldeki en iyi derecesini koşarsa hatta geliştirirse daha cillop olur tabi ama o beklentimizi finale saklayalım..
  • süresini hatırlamıyorum ama yarı finali 3. bitirmiştir. yarış da çok tuhaftı zaten; 2-3 kişi yere düştü.

    edit: yarı final değilmiş, elemelermiş o. yarı finalde başarılar dileyelim o zaman.
  • 1500 m erkekler yarı finalinde 6. olmuştur.
hesabın var mı? giriş yap