• lösemi hastalarının yaşama şansını en çok artıran bağış türü.

    ilik bağışlarken, tıpkı kan vermek gibi, sizden eksilen bir şey olmaz.
    vücudunuzdaki sağlıklı ilikler tekrar çoğalırlar.

    acı çekmeden ilik bağışlayabilirsiniz. hayatınızdan birkaç saat ayırarak, birinin tüm hayatını kurtarabilirsiniz.

    detaylı bilgi için tıklayınız.

    gizem çınar lösemi'yi anlatıyor.
  • en yakın zamanda yapacağım işlem.
  • yapmaya karar verdiğimde hamile olduğumu öğrendiğim için ertelediğim bağış.

    şimdi hazırım. daha evvel bağışta bulunan yazarlardan her türlü bilgilendirmeye açığım. paylaşımlarınız benim için çok önemli
  • talasemi, lösemi gibi lanet hastalıkların tedavisi için kullanılan tıbbi yöntem için gönüllü olma. nasıl olunur? kızılay merkezine gidilir ve "ilik bağışında bulunmak istiyorum" denilir. doktora çıkılır doktor gerekli bilgileri verir işte nakil olma ihtimali olursa diye.

    ben de iki hafta önce türkök'e bağışta bulundum. bir kaç tüp kan aldılar bir iki bilgi verdiler ve bitti. pek olmazmış, ihtimal düşükmüş ama bir can bir candır. umarım buna ihtiyaç duymayız lakin eğer birisi bu nakli gerektirecek bir hastalığa yakalanırsa dörtnala koşa koşa giderim.
  • üşenmeden desteğe devam.
  • acil
    sevgili dostlar. lösemi olan ablam için ailemizde uygun ilik bulunamamıştır.onun için aile dışında aramaya başladık.
    (not: kan grubu ve adres önemli değil.
    size en yakın kızılay'da 5 dakikalık bir işlem.)
    yardımcı olmak isteyen dostlar aşağıdaki numaraya mesaj atıp, bizimle iletişime geçebilir. ayrıca iliğin daha hızlı bulunması için bu ilanı paylaşırsanız mutlu oluruz.
    şimdiden bu zor günümüzde. iliğin bulunması için çaba gösteren herkese çok teşekkür ederiz.
    ata durak
    0539 928 63 65
  • bugün herhangi bir kızılay kan merkezine giderek yaptığım işlem. çok basit ve kısa sürede işlem tamamlandı.

    öncelikle kök hücre bağışçı formunu güzelce okuyup imzalıyorsunuz. ardından sisteme kaydınız yapılıyor ve üç tüp kan veriyorsunuz. bir hasta ile eşleşeceği günün hayalini kurarak oradan ayrılıyorsunuz. işte bu kadar.

    bağışçı başvurusunu yaparken kilonuz ellinin altında olabilir. ama ilik bağışı yapılacağı zaman en az 50 kilo olmak zorundasınız.
  • kesinlikle yapılması gereken bağış.
    düşünsenize sayenizde bir insan can buluyor. kötü bir haber almış kötü bir hastalık geçitiyor ve siz ona umut oluyorsunuz. müthiş birşey. kandan bile korkan ben belki birine umut olabilirim diye kendimi ikna edip bağışçı olmaya gittim. tiroid rahatsızlığım nedeniyle bağışçı olamadım. bazı kalıtsal rahatsızlıklar bağışçı olmaya engel.
  • ilik bağışı sadece yeterli değil maalesef lütfen bagisladiginiz iligin kontrol edilip edilmediğini takip edin lütfen.
  • bu aralar bunu çok kafama taktım .. en kısa zamanda araştırıp eğer bunun için uygunsam bağışta bulunmak istiyorum.. bu hayatta hiçbir başarım yok .. bir boka yaramıyorum ..ne kendime ne bir başkasına faydam var .. ölmeden bari şu hayatta bir insan için yararım dokunsun .. benim de şu hayata bir geliş amacım olsun .. huzur içinde yaşayamadım bari huzur içinde öleyim .. bir insan benim bir parçamla can bulsun , hayallerinin peşinden gitsin , sevdiklerinle uzun yıllar geçirsin , benim yüzümden mutlu olsun ya .. valla daha güzel bir şey olamaz bu dünyada .. ınsallah nasip olur da gerceklestiririm ...
hesabın var mı? giriş yap