• (bkz: ilk heyecan)
  • daha 7 yaşındayken sabah erkenden kalkıp, güzel bir ekmek arası hazırlayıp yatağın içinde yemeğe başlamamla son bulmuştu.

    edit: unutarak yenilince bişey olmayacağını bilmediğimden akılıma geldiğinde nasıl olsa bozuldu deyip yemeğe devam etmiştim.
  • genelde niyetli olundugunun unutulmasi ve benim durumumda meyvemsi bir seylere dislerin gecirilmesi ama hala disler meyvedeyken tam o kisacik saniyelik surede geri niyetin hatirlanilmasi ve pooffff diyerek meyvenin geri tabaga buzdolabina birakilmasindan mutevellit zaman dilimidir. kisinin oburluk aliskanliklarina gore meyve yerine peynir ekmek, cips, seker vs. konulabilir. fakat nedense meyve daha aromatik oldugundan midir nedir geride esansini oyle bir birakir ki yani isirmaktan bile degil, on dislerini gecirip geri cekmekten bile agizda hos bir tat kalir parfum gibi...
  • bir yudumda içilir akşam ezanı
    sezer yolunu bir dua iç denizlerde:
    ‘kabul et lütfen ilk oruçlar hatrına’
    bir yudumda içilir akşam ezanı

    hilal göründü, kara göründü, kurtulduk
    ilk orucuyla süsleniyor kızım aynada
    bir ümmet anlaşıyor ışık hızıyla
    hilal göründü, kara göründü, kurtulduk

    ekmek sıcak, allah güzel, sen iyi
    bu marşla aksın e-beş trafiği
    eve erken gelen babanın yuva yapar yüzüne

    ekmek sıcak, allah güzel, sen iyi

    ahmet murat
  • ailemin geleneklerine göre 7 yaşını dolduran çocuk artık 1 tam gün oruç tutma şerefine nail olabilir. çocuğun hevesini arttırmak için de 'ona özel' bir tepsi hazırlanır. tepside ne dilerse vardır. hatta diledikleri yoksa hemen tedarik edilip tepsideki yerini alır.
    günlerden birgün sıra kuzenimle bana gelmiştir. dedemlerin evi yokuşun tepesinde,bakkal ise tam zıttı... aklımıza ne gelirse para isteyip koşuşturduk bakkala. o yokuşu kimbilir kaç defa inip çıktık. allahım o ne güzel bir tepsiydi. içinde ne istersen var... sofra kuruldu,ezan vaktini beklemeye başladık. anneannem elinde tepsiyle içeri girdi,bir de mumlar yakmış ışıl ışıl. tepsiyi masaya yerleştirdi ve ezanın sesi duyuldu. her şey rüya gibi. hem de en güzel yerinde yarım kalip,isteseniz de bir daha göremediğiniz rüyalardan. ezanla birlikte sızıp kalmışım sofraya. gözümü açtığımda bırakın tepsiyi sofrada hiçbir şey yoktu. annem sadece 1 adetcik halley saklayabilmişti bana. kaç yıl oldu hala içimde.
  • 5 yasinda falanim muhtemelen. oruca özendim ben de tutucam dedim. dediler, „tamam, ama bir sey yemek, icmek, yutmak yasak“.

    olayi fazla icsellestirmis olacagim ki, sabah elime bir bardak alip düzenli tükürmeye baslamistim. kendi tükürügümü bile yutmayayim diye…

    cocuga detay vermezsen böyle olur iste.
hesabın var mı? giriş yap