• ancak hiii* babam geldi ruh hali icinde ice cekildiginde bir etkisi olduguna inanildigi icin, kizlar genelde ilk sigarayi hep baba ile birlikte anar...
  • ilk sıgara deneyimi, "kötü arkadaşlar" sayesinde yaşanabileceği gibi ebeveyn tarafından, onların kontrolü altında yaşanan bir deneyim de olabilir...sağ alttaki tarih itibari ile şahidi olduğum sahnede, bir çocuk (6~7 yaşlarında) babası tarafından yakılmış sıgarayı içine çekmeye çalışıyordu...annenin bakışları çözülemeyecek kadar boş, baba kendi sıgarasını da yakma derdinde, çocuk ise öksürmekte...garip, çok garip bir kompozisyon...
  • benimde 4-5 yaşlarındayken pedere* bende sigara içecem işte ogh canıma deysin diye kıllık yaparken pederin agzima tutusturdugu ve o gün bugündür tiksindiim olay.
  • insanın hayatı boyunca başına alacağı bir derdin ilk başlangıcı
    (bkz: intihar) (bkz: kıyma kendine) (bkz: daha cok gencsin)

    edit: 12 yıl önceki kafayla ne güzel yazmışım. afferim lan ergen..
  • duman içe çekilirse mide bulantısına neden olacak, yıllar sonra tiryaki olunduğunun farkına varıldığında ise pişmanlığa sebebiyet veren gereksiz deneyim.
  • bazen okuldan arkadaşlarla , öğlen teneffüsünde , orta 1. sınıfa yeni başlamanın verdiği coşkuyla , liseli abilerin tuvaletinde yapilan icraattir. büyüdünde sigara mi içiyon lan laflariyla sigaralarin sık sık liseli büyük abiler tarafindan elden alınabilme hadisesi. (bkz: maltepe)
  • hiçbir anlamı olmadan devamı gelen deneyim.
  • bana yourstruly tarafından yaşatılan şey...ilk deneyimimde ellerimi titrettiren olay.
  • genellikle mahalleli bir kaç kafadar ile birlikte yapılan, şimdinin genç jenerasyonu için düşünüldüğünde bafra, birinciveya samsun sigaralarından biriyle bir bodrumda veya ağaçlık boş bir arazide yapılan organizasyon. tabi bu baba veya babayiğit bir amca, dayı tarafından ikram edilen bir sigara için geçerli değildir, netekim bu tür içimler hür irade ile yapılmadığı için ilk sigara deneyimi sayılamaz. bu organizasyonlarda küçük bireyler bir halt yediklerini düşündüklerinden gururludur ve yine aynı sebeple heyecanlıdır. ayrıca bir halt yeme olayının korkusu nedeniyle gözcülük yapan bir kişiye ihtiyaç duyarlar. gözcü çoğunlukla korkak kimselerden seçilir, çünkü bu tür içine kapanık korkak çocuklar sigara içme olayından korktukları için ve arkadaşları tarafından aşağılanmamak uğruna doğrudan ben gözcülük yaparım gibi cesur görünümlü bir harekete girişirler. suçlulardan birinin yakını olay mahalline yaklaşsa bu kimselerden en ufak bir uyarı alınmayacağı açıktır. bir an önce ıslık öttürerek uzaklaşacaklar ve bu korkuyla birlikte hayatları boyunca temiz bir ciğerle, sigarayla savaşanlar derneğine üye olup ubeyd korbey olma hayaliyle yanıp tutuşacaklardır. olayın gerçekleşmesinden önce en büyük sorunsal bakkaldan sigara almaktır. para bir şekilde denkleştirilmiştir fakat her gün babalarına sigara almak için bakkala giden bu veletler, kendileri için sigara almaya kalktıklarında selam bakkal amca babam için bir bafra alcaktım gibi abuk sabuk laflar edeceklerdir. ve olay sonrasında gelen baş dönmesi, uyuşukluk hissi, boğazda yanma ve öksürük krizleri sonrası bizim veletlerimizin hayatları boyunca yanlarından ayırmayacakları bir dostları olacaktır. bunlardan bazıları bugün sözlükte sigara hakkında entryler düzerken bir kısmı kahve köşelerinde sürtecek bir kısmı da grafikerlik, programcılık gibi mesleklere yönelecektir. ve tanrı onları kahveyle tanıştırır, olaylar gelişir.
  • (ara: ilk deneyimi)
hesabın var mı? giriş yap