• ya$ama formlarına aksetmi$ bir olu$-olu$um biçimidir.

    sosyal bir canlı olan insan,kendi türünden birinin tahakküm alanlarına istemdı$ı ya da iradi olarak müdahale ettiğinde bu formasyon ileti$imde vücud bulur ve mevcud olu$umu bulunduğu konumdan geriye sürükler. öyleki iki beyindeki veri akı$ında vukuu bulan gayrı paralel tepecikler büyür ve ur olur. çözümü ileti$imde daha seçici olmaya çabalamak olabilir.. (bkz: elitizm)

    (bkz: alakasız tiplemelerin ileti$im sekansı)
  • ilkel olma durumudur*

    *(bkz: bunun gibi)
  • küfür, şiddet, seks, hazlar ve daha bunlara benzer bir çok şey. bunları hayatında ön plana attığında ilkelliğin başlar. düşüncelerin geriler, evrimin yavaşlar ve belki de geriler. başladığın yola doğru çok yavaş ama etkili adımlar atarsın. bu etki sizi şaşırtmasın, etkisi hayatınıza olur. mahvolabilirsiniz, özgüveniniz kaybolabilir, dönüştüğünüz şey sizi yansıtmamaya başlar. böyle böyle körelirsiniz. aklınız fikriniz seks olabilir, sürekli öfke kusabilirsiniz. nefret içinizdedir ama sebepsizdir, istersiniz sadece.

    vazgeçin gençler, ilkelleşmeyin.

    edit: ? 16 yaşındasın piç
  • romantizm ile bir yerlerden bağının olduğunu düşündüğüm şey.çünkü o kadar gelişmiş teknolojiye rağmen elektrikle çalışan lambalar değil mum ışığı, son model arabalar değil fayton, bilgisayarda yazılmış bir mail değil kağıda elle yazılmış bir mektup hep daha romantik geliyor insanlara.
  • azgelişmişliğin yanında kendini iyi hissetmek. asıl ilkellik buydu... (aeden s.368)
  • mıknatıs gibidir. dev bir mıknatıs... biz istemesek de vücudumuzdaki demir ona doğru gider. beynimize işlenmiş bir ilkel insan dövmesiyle doğarız. yemek, uyumak, bağırsaklarımızın içindekileri çıkarmak dışında yaptığımız her şey fazladandır, üremek dahil. geriye kalan her şey uydurulmuştur. dünya uydurulmuştur! caddeler, evler, giysiler, her şey... o üç eylem dışındaki her şey; aşk, siyaset, tıp, savaş... bunların hepsi insanoğlunun boynuna astığı aksesuarlardır. teker teker hepsinden kurtulunur ve üç ana eyleme dönülürse insanlık kendini hatırlayacaktır. bunların yerine getirildiği dev bir yatakhane olmalıydı dünya! insandan ve bütün canlılardan iğreniyorum, bedenimdense nefret etmekten yoruldum ve bu konuda hiçbir şey hissetmiyorum. oksijenle alış-verişi olan her yaratık midemi bulandırıyor. göz kapaklarımı derime kaynak makinesiyle yapıştırmak istiyorum bir canlı daha görmemek için! ellerimden ayaklarımdan korkuyorum. kalabalıklardan korkuyorum! tek isteğim; bütün düşündüklerimi içinde barındıran beynimi bedenimden yırtıp uzay boşluğuna fırlatmak. bedenim olmadan sadece ve sadece var olduğumu bana hatırlatacak olan zihnimin uçmasını istiyorum! buna ruh diyenler de var. ilgilenmiyorum isimlerle. sadece hiçliğin içinde bedensiz bir zihin olmak istiyorum. sadece bir düşünce olarak var olmak...
    ilkellik mıknatıs gibidir. bu mıknatısı yadırgamıyor, sorgulamıyorum. o kadar... belki de yadırgamak ve sorgulamak mutsuz ettiği için bedenimden nefret ediyor, hiçbir şey yapamıyorum. bu paradoksun içinde dönüp duruyorum. nasıl kurtulacağımı bilmiyor, kurtulmanın gerekliliğine de inanmıyorum.
  • (bkz: pirimitif) (bkz: iptidai)
  • çoğunlukla modernlik ile kamufle edilmeye çalışılır; ancak yine çoğunlukla kamufle edilemez. çünkü benlikten gelen bir dürtüdür.
  • yüksek bir türün örneği gibi davranmaktan bıktığım modern hayatımda benimsemek istediğimdir
  • ya ben buraya bambaşka bir şey demeye gelmiştim, bu torpille yazar olan aptal orospu çocuğunun entry'sini görünce sinirlendim yine. insanın temel içgüdülerini almış, bunlar ilkelliktir gerisi fazlalıktır diye, sikişi de dışarıda bırakmış hangi ahmakça fikirden yola çıktıysa artık. he avradını sikeyim ya, am sikmek fazlalık abi, ben yük olarak görüyorum seksi falan, saçma yani bence. beynini siktiğimin moronu.

    neyse, esas demeye geldiğim şey şuydu, seks ilkelliktir, evet. ilkellik olmasına ilkelliktir ama ilkellik her zaman kötü bir şey değildir. medeniyet de her zaman iyi bir şey değildir. sapiens'te mi vardı hatırlamıyorum, tarım devrimi muhabbetinde geçiyordu. insan tarımla yerleşik hayata geçince tür olarak ortalığın amına koydu, çok ilerleme kaydetti, daha fazla yayılma imkanı buldu vs. ama eski hayatına göre çok daha mutsuz oldu. tarlada buğday yetiştirmek için amele gibi çalışıyor, sonra da yediği yemekten zevk almıyordu. halbuki avcı ve toplayıcı hayatı yaşarken yemek bulmakta biraz daha zorlanıyordu ama hem gezip eğleniyordu hem daha lezzetli şeyler yiyordu hem de beslenme düzeni daha çeşitliydi, köle gibi de çalışmıyordu, keyfi gayet yerindeydi falan diye anlatıp gidiyordu.

    yani bunu anlamak için aslında böyle örneklere de ihtiyacımız yok. biliyoruz ki insan medenileştikçe yeni icatlar ortaya koyuyor, bunların bazıları genel anlamda yararlıyken bazıları o kadar da yararlı değil, bazıları zararlı, bazıları göreceli. yani aslında hepsi yarar/zarar tanımınıza bağlı olarak görecelidir de, manyak olmayan insanlar için konuşursak insanlığın ortaya koyduğu yenilikleri iyi/kötü olarak kategorize etmede biraz daha tutarlı olabiliyoruz. yoksa atom bombası iyi bir icattır, nagazaki'ye atıldı da fena mı oldu diyen manyaklar elbette ki çıkacaktır.

    gelgelelim şunu biliyoruz ki bir şey medeni diye iyidir, ilkel diye kötüdür diyemeyiz. iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür. medenileştikçe akıllandığımız için, genellikle de aklımızı iyiliğe yorduğumuz, nasıl daha rahat edebiliriz diye düşündüğümüz için çoğu medeni kavram elbette olumlu sonuçlar doğuruyor. zaten medeniyetin olumlu bir anlam kazanmasının, çoğu kişi tarafından yalnızca olumlu yönüyle düşünülmesinin sebebi de bu. ama unutmayın, kölelik de bir zamanların en medeni uygulamasıydı. eskiden yoktu, insanın medenileşmesiyle ortaya çıktı, daha da medenileşmesiyle bitti. yani medeniyet aslında kendisiyle de çelişiyor zaman içinde, ve hatta duruma göre daha eskiye geri dönmek daha medeni olmak anlamına da gelebiliyor.

    şimdi gelelim bunu asıl konumuz olan sikişle bağdaştırmaya. bakın beyinsiz orospu çocukları, insanın asabını bozmayın. sikiş ilkel midir? bunu zaten başta açıklığa kavuşturmuştuk. evet ilkeldir. en az yemek yemek kadar ilkeldir. hayatta kalma içgüdüsü kadar ilkeldir seks. ancak bu bağlamda sikişme isteğini olumsuz bir ilkellik olarak düşünmek gerzekliktir, zira bu tam da olması gereken bir ilkelliktir. seks, ilkelliğinizi serbest bıraktıkça aldığınız zevkin arttığı bir aktivitedir. burada yerilecek bir ilkellik yoktur. böyle bir salaklık olabilir mi ya? öff yemek yemenin modası hala geçmedi mi abi, bu ne yani sürekli yemek yiyorsunuz, kaç milyar yıl öncesinin adeti, en ilkel canlılar yapıyordu bu beslenme işini, artık bırakın yani biraz medenileşin falan diye bir şeyi sizin aklınız alıyor mu? alıyorsa siktirin gidin bir tımarhaneye söyleyin sizi kapatsınlar. almayanlar için devam ediyorum, sikiş için de aynısı birebir geçerlidir güzel kardeşim. elbette ilkel, onu güzel kılan şeylerden biri de ilkelliği, bunda hiçbir sorun yok, tam da böyle olmalı.

    buna aykırı fikirler de zaten sikişe yüklenen saçma sapan anlamlarla alakalı, yok özel bir olay, yok mahrem, yok manevi değerler, yok ahlak, yok bilmem ne, bir sürü yarrak kürek insan kurgusu tatava. böyle bir şey yok. sen maymun gibi bir şeysin. git maymunu yaşam alanında incele. ne yapıyor maymun? yiyor, içiyor, sikişiyor. aman abi, sikişirken bizi kimse görmesin, geçelim şu arka tarafta yapalım diyor mu? demiyorsa bunu sen götünden uydurdun demektir. sikişmeden önce parmağına yüzük takıp kafasına duvak geçiriyor mu? yapmıyor. onu da götünden uydurdun. böyle osurup osurup ipe dizerek bazı saçma sapan gereksiz anlamlar yüklendi sikişe geçmiş nesiller tarafından. gerek dini kurumların toplumları daha rahat kontrol altında tutabilmesi ve kendi ideolojisini daha iyi yayabilmesi için aile kavramı uyduruldu, gerek güçlü olan erkeklerin zayıf olan kadınları ve çocukları koruma altına alması için onlara mülk olarak verilmesini şart koşan "evlilik" adlı resmî sözleşme uyduruldu, bir şeyler uydurularak sikişimemiz kurallara bağlandı ve bu olaya bir anlamlar yüklendi.

    halbuki insan ırkı olarak böyle saçma sapan şeylere ihtiyacımız yok. aklınızı kullanın, ne bok yediğinizi bilerek yiyin, bitti. gelmişsin 2019 yılına, milyon yıllık tarihin var, elinin altında internet var, her türlü bilgiye saniyeler içinde erişme imkanın var, hatta sırf sen sıkılma diye bilgiyi daha keyif verici şekilde aktarmanın yöntemleri üzerine araştırma yapan insanlar gamification gibi sikim sokum kavramlar uyduruyor, ama beyinsiz orospu çocukları hala ne yapıyor, sikişi ilkellik diye aşağılıyor. beyinsizliği bırakın arkadaşlar. beyinsizlik sizin için iyi değildir. cehalet mutluluktur masalına da inanmayın, cehalet ağzınıza sıçar. kafanızı çalıştırın ve sikişin. mutluluk sikiştedir. ilkellikte değil, sikişte.
hesabın var mı? giriş yap