• ilköğretim 2.sınıf öğrencilerine yapılan harun yahya(bkz: adnan oktar) propagandasıdır.

    2.sınıfların etüd derslerinde "akıcı ve hatasız okuyorum" başlığı adı altında uzun bacaklı leylek isimli okuma parçası dağıtılmaktadır.

    ilgili okuma parçası şu cümle ile bitmektedir;

    "tabii ki bu denli güçlü bir hafıza ve böyle muhteşem bir yön bulma duygusunu leyleklere rabbimiz olan allah ilham etmektedir."

    söz konusu okuma parçasının görseli

    diğer taraftan harun yahya'nın hayvanlar alemi / uzun bacaklı leylekler isimli web sayfasına girenler şu ifade ile karşılaşmaktadırlar.

    "tabii ki bu denli güçlü bir hafıza ve böyle muhteşem bir yön bulma duygusunu leyleklere herşeyin yaratıcısı, rabbimiz olan allah ilham etmektedir."

    harun yahya web sayfası görseli

    aşağıdaki sorular mutlak surette cevaplandırılmalıdır ?

    milli eğitim bakanlığı ilgili okuma parçasından haberdar mıdır?

    ilköğretim 2.sınıf öğrencilerine dağıtılan bu ve benzeri okuma metinlerinin denetimi gerçekleştiriliyor mu?
  • milli eğitim bakanlığının kendinden haberi yok ki bundan olsun, veriyorlar kitap ihalesini bir yandaşa, o ne hazırlarsa artık.
  • uzun bir sülaleden geldiğim için whatsappta aile grubumuzun adı #leylekler
  • ne bekliyordunuz? bu denli güçü bir hafıza ve muhteşem bir yön bulma duyusu olmayan leylekler doğal seçilimle elendi ve geriye mükemmel leylekler kaldı yazmasını mı ?
  • yeni nesil kedicikler yetiştirmek için bilinçli olarak yapıldığını düşündüğüm propaganda .
  • up
  • öncelikle bu çalışma kağıdının meb'le ne ilgisi olduğunu merak ettiğim iddia.

    ilkokul 2. sınıfta meb' in okuttuğu kitaplarda bu metin yer alıyorsa, evet o zaman isyan edin. ama nereden geldiği belirsiz bir kağıt parçasını "meb bunu okutuyor" iddiasıyla verirseniz bu yalanın ta kendisidir. ayrıca meb veya herhangi bir ülkenin eğitim bakanlığı hangi mekanizmayla sınıfta dağıtılan her kağıdı denetleyebilir? bu noktada sorumlu kişi - eğer iddia doğruysa- öğretmendir. üstelik kimin metni ne şekilde temin ettiği bile bilinmiyorken, hatta metnin içinde iddia edilen şahsa herhangi bir yönlendirme yokken neyin propagandasının da yapıldığını anlamış değilim.

    kısacası, olay münferittir ve şahsı bağlar. metinde de propaganda yer almadığına göre iddia gerçek değildir.
  • internette eğitim sitelerinde binlerce bulunabilecek okuma çalışmalarından biridir. muhtemelen bunu dağıtan öğretmenin de yazan kişinin adnan oktar olduğu konusunda en ufak bir fikri yoktur ve asıl dert edilmesi gereken yazan kişi ve vermeye çalıştığı mesaj değil, çocukları metni anlamak yerine daha hızlı okumaya teşvik etmesidir. tabii verilen okuma metninin içeriğine de ayrıca dikkat edilmesi gerekir.

    milli eğitimin bu konu hakkındaki tek kusuru ( çok büyük kusurdur ) verilen kitapların yetersiz ve etkinlikler açısından çok zayıf olmasıdır. maalesef bir çok öğretmen ve veli de yardımcı kaynaklara ve örnekteki gibi internette dolaşan dosyalara başvurmaktalar. asıl sorun budur bence.
  • ilk okulda verilen okuma parçasına bak!
    vay rabbinize sokayım. leyleğe bile akıl veren allah, bunca insanı ne sikime es geçmiş acaba ?
    ilk okulda okutulan parçaya bak?
    amına koydunuz ne eğitim kaldı ne bişe de hadi bakalım. iyice anasını sikmeden cehennem olup geberip gitseniz de öyle kurtulsak bari hepinizden!
  • milli eğitim bakanlığı nın açıklama yapması gereken bir durum bana göre.
hesabın var mı? giriş yap