• 158. olup boğaziçi seçenleri gösteren başlık. *
  • (bkz: yhani)
  • calismadan yaptim tamam mi... calismadan yaptim ben. calgi caldim. sonra da yayin yaptim ben.
  • ulkemizde her 5 kisiden 2 sinin basina geldigini tahmin ettigim gayet olasi durum. hele ki sozlukte 3 kisiden 2 sidir.

    ilkogretimin 8 sene oldugu dusunulurse ve her sinifta 30 kisi oldugu var sayilirsa, sinif birinciliginin yasanabilecegi periyodu da her donem ikiser kereden * 4 defa diye alirsak, son olarak da sinif birincilerinin de tum ilkogetimde belli bir dominasyon orani olacagini varsayarsak agirlikli olarak her iki kisiden birinin yasadigi bir durumdur. soyle yola cikalim. senede 4 donem var, 8 senede 32 firsat, 32 adet birnici demek. bu 32 firsati, 30 ogrenciye soyle paylastirsak;

    en birinci (bir kisi) -- 8 kere birinci
    disli rakip (bir kisi) -- 4 kere birinci
    biraz birinci (3 kisi) -- 3 kere birinci
    az birinci (4 kisi) -- 2 kere birinci
    tek seferlik birinci (3 kisi) -- 1 kere birinci

    bu tabloda toplamda 1+1+3+4+3= 12 kisi birinci oluyor. 30 kisiden 12, %40 gibi bir oran yapar. bu da bizi hic mi hic ozel kilmaz.

    oradaki en birinci kisi de olsaniz, liseye geldiginizde biraz daha asagi inerseniz, universitede biraz daha asagi derken, birinciliklerinizle degil baska seylerle ovunuyor olursunuz, icip sarhos olmamak, bir oturmaya su kadar yemek, sirketteki en iyi excel kullanan olmak, mahalledeki en yakisikli orta yasli olmak gibi dunyanin en sikko kategorilerinden birini bulursunuz illa ki essek deilseniz. ona tutunarak da devam eder hayat
  • buyrun benim. not ortalamam (1-8 sinif arası) 4,96 idi buraya kadar guzel sonrasinda tunelin ucu bombok bir yere cikti.

    okul ankaradaydi.
  • sonradan gelen zorunlu edit: az evvel denk geldim, @ses yalitimi açtığı başlığın ilk entry'sini silmiş. neyse, okuyan okumuş; anlayan da anlamıştır zaten. yakışmadı.

    kimi öğrencilerin yalnızca kendi sınıfının değil, ne kadar şube varsa genel anlamda da sınıflar arası ve sonra da okul birincisi olarak mezun olup, durumu çifte kavrulmuş lokum seviyesine çıkartabileceği durum. nazarlık.

    üniversite sınavında da boğaziçi'ndeki hedeflediği bölümü gene geleneği bozmadan 1.likle kazanmış, türkiye sıralamasında ilk 15'te yer almış ve üstüne çap yaparak yine derece ile bitireceği akademik bir başarı yakalamış da olabilir aynı öğrenci.

    tabii ki anne baba için de gurur vesilesidir, yeri gelince tü tü tü maaşallah diyerek naçizane belirtilir. ( canım oğlum olur kendileri)

    kıssadan hisse: her zaman için iyinin daha iyisi vardır ama yine de şunu unutmamak lazım: ''böbürlenme padişahım, senden büyük allah var'' :)

    söz meclisten dışarı.

    içimde kalmasın edit'i: gerçekten yazmasam eksik olacağını düşündüm. oğluma her ne kadar gerekmese de, yine de zaman zaman tembihlemekten/hatırlatmaktan kendimi alamadığım iki konu var: tevazu sahibi olması ve kalp kırmaması. bulunduğu ya da bulunacağı konumlar onu şımartmamalı ve insanlara tepeden kesinlikle bakmasına neden olmamalı. ne kadar hazımlı olursa, saygınlığı ve değeri de aynı derecede artacaktır. önemli.
  • ilkokul öğretmenlerinin her veliye "sizin çocuk sınıfın birincisi" pofpoflamasını yutan suserleri göstermiştir.
    (bkz: birinciye kim karar veriyor)
  • matematikte işin içine harfler girinceye kadarki süreçte -sanırım 5.sınıfın sonuna kadar- istisnasız her sene yaşadığım durum idi.

    matematik gibi sayı ve rakamlar üzerine kurulmuş bir derste, ne zaman ki o kahrolası "x, y, z, a, b, c" harfleriyle tanıştım; işte o vakit dünyanın adaletine küfür eder oldum. matematikte harfler ne alakaysa amk, oldu olacak müzik notalarıyla ilgili denklemler de oluşturun ibneler.
  • ulan koca sınıfta herkes okumayı ilk dönem söktü kırmızı kurdele taktı, bir tek ben ikinci dönem söktüm ve mavi kurdele taktım. eğer bu sayılırsa, evet okuldaki tüm 1.nci sınıflar içerisinde mavi kurdeleliler kategorisinde hem baştan hem sondan birinciydim.
  • ortaokul bitene kadar değil sınıf il birincisiydim. sonra lise geldi kaldıraçlar, * kitabı girdi hayatıma. sınıf ortalamasında oldum hep. üniversitede de ortalamalardaydım. ilkokul birinci sınıftaki kurdele en güzeliydi sanırım.
hesabın var mı? giriş yap