• fikri ışık'ın meb'e teklifte bulunacağı yeni gelişme.

    http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/28636849.asp
  • kodlamadan ziyade çocukların algılayabileceği düzeyde algoritma dersi verilmesi son derece başarılı ve güzel bir uygulama olur.
  • mantığı olmayan, beleş ders.
  • 2015 yilinda hala elektrik kesintilerinin yasandigi bir yerde gercekten de sonuclarinin cok verimli olacagi ders. okullarda bilgisayar olup olmamasini gectim bak. daha elektrik yok dogru duzgun, ne bilgisayari, ne tableti. ama hedef 2023 kodlayarak geliyoruz.
  • algoritma dersi yardımcı olur yeni nesile.

    ülke çapında ciddi bir "problem çözememe" sorunu var, matematik konusunda ne kadar kötü olduğumuz da bir gerçek, aileler biraz kapsamlı düşünürse "ölü yatırım" olmadığını anlar, hoş hala onlar "doktor olsun da hayatı kurtulsun, hem bize de bakar" kafasında olabilir, bu kafalar bitmediği sürece o develer o hendekleri atlamayacak.
  • komik önerme. içine sıçtıkları eğitim sistemini kodlama dersiyle mi kurtaracaklar? şova gerek yok
  • (bkz: sübaneke işallaa yareppim işalla dinimiz amin)

    sanmıyorum kabul edileceğini. osmanlıcadan yer kalmamıştır.
  • uzun zaman sonra duyulan güzel haber. ama işte herifçioğlu daha baba işten eve gelip de cimaya kalkışmadan evvel çocuğun ölü doğacağını söylüyor. her fırsatta söylüyorum, işte bizim böyle kadın doğum uzmanlarına ihtiyacımız var. gözünü budaktan sakınmayacak düzeyde cahil cesaretine sahip, olayları etraflıca değerlendirme yetisinden yoksun bir biçimde önyargılı, binlerce kişinin üzerinde çalıştığı projelere tek başına karşı durabilecek kadar özgüven sahibi.

    (bkz: obama'nın bilgisayar programı yazması)

    misal, önce bu görülseydi " türkiye'de olmaz tabi, akepe falan filan. " oldu işte türkiye'de, yani umarım olacak. evet mükemmel olmayacak, farkındayız. bokun içinde yüzüyoruz, onun da farkındayız. ama arada böyle güzel haberlere de sevinmeyeceksek bu ülkede yaşamanın ne anlamı var? her halta türkiye'den siktir olup gitmek başlığını bakınız vermek bir çözüm değil be ağalar. şu proje belki kimseyi yazılım dahisi yapmayacak ama en azından bir şeyleri aşılama konusunda yardımcı olacak, ki zaten kimsenin sadece ilkokul bilgilerini kullanarak deha olduğunu düşünmüyoruz herhalde.
  • uzun süredir duyduğum en (tek?) mantıklı bakan açıklaması bu olabilir. bu saçmasalak sistem yumağının içinde, en azından insanların aklını çalıştırıp, bir şeyler düşünmeye ve üretmeye erkenden başlamalarına yardımcı olsa bile yeter.
hesabın var mı? giriş yap