• wildcats ve spawn'la ba$layan furya..
  • (bkz: marvel)'in en iyi cizerleri (bkz: jim lee) (bkz: todd mcfarlane) (bkz: erik larsen) vs. marvel'i birakarak 93 yilinda kurdular, gerci cok da basarili olmadilar ayrildilar daaldilar ama sanat adina mukemmmmmell seyler yaptilar (eferim)
  • aslinda basta ortaktilar ayrildilar (misal; homage studios, wildstorm, t.mcfarlane productions)
    aslinda ortak da diilerdi de bi cati altindalardi aslinda o image catisi su anda da var ama
    du bi saniye acayip karisti. zaten karisik stredin..
  • çizgiroman dünyasında 80-li yıllarda kendini biraz biraz gösteren ve 90'ların başında iyiden iyiye alevlenen yazar-çizerler-yaratıcı kadrolar ile yayınevleri arasındaki telif hakları, serbestlik gibi sorunların neticesinde dönemin en gözde çizerlerinin en önemli yayın devinden ayrılarak, yayınladıkları eserlerin bütün haklarının yaratıcılarının elinde olacağı ve istedikleri özgürlükte çalışabilecekleri bir ortam yaratabilmek amacıyla kurdukları bi yayınevi.

    ilk başlarda riskli bir macera gibi görünse de ticari anlamda oldukça başarılı olmasından ötürü biçok çizeri kendi çatısı altına çekmeyi başarmanın ötesinde büyük yayınevlerinin politikalarını gözden geçirmelerini de sağlamıştır. iyi de olmuştur, en azından okurlar adına :)
  • topcow stüdyoları sayesinde uzun bacaklı, iri göğüslü anti-kahramanların yeri yurdu olmuş yayınevi.
  • kült seri godland in yayıncısı, neredeyse her çizgi romanını begendiğim, wildstorm ve vertigo'dan bile daha çok sevdiğim yayınevi.
  • spawn the undead gitti, imaj bozuldu..
    (cok yanlis yaptilar cok)
  • son 4 ayda fatale, saga, secret, the manhattan projects, thief of thieves gibi neredeyse her sayısı sell out olan seriler çıkardılar. robert kirkman'ın dediğine göre ciddi bir yapılanma içinde olan, comic olayını tıpkı sinema ve edebiyat gibi comic'e karşı yabancı halk arasında yaygınlaştırmak ve geniş kitlelere ulaştırmak için yoğun çaba sarfeden oluşum. bu yüzden dc ve marvel aksine robert kirkman'ın da belirtiği gibi daha gerçek hayata ve olaylara yönelik seriler çıkarmakta, böylece bir edebiyat misali iyi kötü kahraman çatışmaları dışında kalan kitleye de comic sevdirmek amaçlanmakta yani amaç comic okuyucularını belli kesimden genele yaymak ve oldukça sıradanlaştırmak. bence son çıkan serilerle de bu amaç doğrultusunda çok güzel bir şekilde ilerliyorlar. ayrıca dc ve marvel'ın artık cidden sinir bozmaya başlayan 2 sayfada bir çıkan reklamlarının aksine sıfır reklamsız serileri bir kaç saatlik comic zevkinizin içine etmiyor. sanırım arka sayfa röportajlarından birinde jonathan hickman bu konuda veryansın edip image comic'teki bu rahatlık ve ad-free özgürlükten bahsediyordu. kısacası gerçekten neredeyse her çıkardığı seriyi alıp takip etmek istediğim, en sevdiğim çizgi roman yayıncısıdır nokta
  • humble bundle sağolsun önümüzdeki 2 hafta boyunca toplam 380$ değerindeki seçili dijitalçizgi romanlarını 20$ veya daha fazla ödeyerek alabileceğiniz yayıncı. aralarında low, bitch planet ve wytches gibi son zamanlarda isim yapmış serilerin ilk ciltleri de mevcut. epub yada pdf istediğiniz formatta indirebiliyorsunuz.

    tabi 20$ dediğim hepsini açmak için, yoksa 1$ ödeyip çok güzel serilere de sahip olabilirsiniz. dijital okumaktan hoşlanıyorsanız, yada marvel ve dc comics kafası dışında bağımsız yayıncılar ne yapıyor diye bir göz atmak istiyorsanız bence hiç kaçırmayın.

    https://www.humblebundle.com/books
hesabın var mı? giriş yap