• bu gibi ilim irfan yuvalarına çok ihtiyacımız var.

    malumunuz, çok değil bir beş yıla her yer imam herkes hatip.

    eski imamların, alaylı yaşlı kurt hatiplerin rekabet kulvarına her yıl yüz binlerce genç hatip, sportif ve arzulu imam katılacak.

    dünya konjonktürü de hızla değişiyor. bu rekabetçi ortamda artık öne çıkmak isteyen cevval imamlarımızın, zekalı * hatiplerimizin sıradan olandan ayrılacağı yerler işte bu imam hatip üniversiteleri olacaktır.

    tüm yurt sathındaki üniversitelerin koordineli bir şekilde (işin uzmanı şehzadeler önderliğinde) imam hatip üniversitelerine dönüştürülmesi sonrasında hakkaniyetli ayrışmalar yapılabilecektir.

    bu dönüşüm sonrasında örneğin orta doğu teknik imam hatip üniversitesi mezunu teknik imamlar yetişecek ve bu adamlar lavaboda abdest alırken aynı anda musluktan akan suyun laminer akış hesabını da rahatça yapabilecekler.

    ya da mimar sinan imam hatip üniversitesi nde yetişecek mimar imam hatipler imam ve hatipliğin mimarlığa katacağı ışık sayesinde düz mimar sinan beyden çok daha yetenekli olup ondan daha büyük eserlere imza atabilecekler.

    şimdiye kadarkileri beğenmedin mi? o zaman sen de cerrahpaşa imam hatip tıp fakültesi'ne git be sevgili kardeşim. uzman ol işte. hem böylece ameliyat ettiğin düz imam hatip vatandaş anestezi ve kesme biçme esnasında senin dini teamüllere göre helal kesim yapacağını bilsin ve narkozun gevşetici kollarına kendini huşu içinde bıraksın.

    falan filan.

    özet şu genşler; yeni türkiye'de önümüzdeki yıllar çetin rekabete gebe. 10 yıl sonra kalifiye olmayan imam ve hatibe muhtelemelen kız bile vermeyecekler. imam hatip üniversiteleri işte burada çok hayati bir boşluğu dolduracak, ileri betonarme demokrasinin kalıplarına dolgu malzemesi üretecek. öyleyken böyle, şah iken şahbaz olacağız.
  • akepe parti doneminde acilacagini dusundugum ilim ve irfan yuvalari. yani anadolu irfanlarini yetistirecektir. bu tur yuvaciklarla
    turkiye, muasır medeniyet seviyesini gececektir. abdest alarak, yani uc kere burna uc kere agzi yikarak, korona'dan bile kurtulabildigimiz ulkede en onemli ihtiyactir
hesabın var mı? giriş yap