• imam hatiplerin ne yetiştirdiği ayan beyan ortaya çıkmışken, derhal kapatılması için başlatılması gereken kampanyadır.

    http://galeri3.uludagsozluk.com/…-kızlar_227059.jpg

    atatürk'le dalga geçen, milli değerlere küfreden, maklubeden başka yemek bilmeyen, hafızası tamamen hurafelerle doldurulmuş olan bir nesil yetiştirilmesini önlemek için bu tedbir derhal alınmalıdır!
  • imam hatiplerin inönü tarafından açıldığını bilen birilerinin isteğidir. ama yanlış yanlıştır ve neresinden dönülürse kârdır. bu okullar amaçlarından sapmıştır ve cumhuriyet düşmanı yetiştirmektedirler.
  • katıldığım bir görüş.

    ama kapatma operasyonunun başarıya ulaşabilmesi için onun öncesinde şöyle bir yapılanmanın önüne geçebilmek gerekiyor: (bkz: halktan çok ciddi imam hatip lisesi talebi var/#59594324)

    zor çamaşır.

    .

    ek okuma parçası: (bkz: imam hatip lisesi/#38431345)

    .
  • twitter miimi haline gelmiş ve bir yığın sesli güldüren ürün çıkarmakta olan cümle.

    özellikle bel-air tipinde, uzun hikayenin son kısmını değiştirmeli olan örnekleri bomba oluyor.
  • komünist parti merkez komite'si neden imam hatiplerin kapatılması konusunda ısrarlı olduğunu basitçe anlatmış. anlamak yetmez, örgütlenmeye...

    "1. din görevlisi yetiştirmek için ortaokul ve lise seviyesinde eğitim verilmesi gereksiz ve yanlıştır.

    doğru olan, lise sonrasında, en az yüksekokul seviyesinde eğitim alan kişilerin, imam hatip ihtiyacını karşılamak üzere görevlendirilmesidir.

    2. diyanet'in verdiği son bilgi, ülkede 6 bin imam açığı olduğu şeklindedir. bu açığın önemli bir nedeninin “cemaatsiz” camiler olduğu ortadadır. bunu bir yana bıraksak bile şu anda ih okullarında okuyan (orta ve lise seviyesinde) öğrenci sayısı 1 milyon 54 bindir: diyanet'in duyurduğu imam açığının 175 katı! üstelik öğrencilerin bir bölümünü de din görevlisi olmaları mümkün dahi olmayan 500 bin kız çocuğu oluşturuyor.

    3. imam hatip okulları din görevlisi yetiştirme ihtiyacı ile meşrulaşmış, ama şu anda laik eğitim sistemi içinde dinsel eğitim veren okullar durumundadır.

    4. laiklik, orta ve lise seviyesindeki ih okullarının kapatılmasını gerektirir.

    5. imam hatip ortaokulları ve liselerinin örgün eğitimin bir parçası olarak var olmaları laik eğitim sistemine karşı yapılmış bir takiyyedir.

    6. "halkımız, çocuklarının imam hatip okullarında okumasını istiyor" da büyük bir yalandır. pek çok yerde normal okullar ih okullarına dönüştürülürken, ücretsiz servis, pansiyon, ücretsiz öğlen yemekleri gibi teşvikler kullanılmıştır. buna rağmen, imam hatip başvuruları hep istenenin altında kalmıştır.

    7. meb politikaları, "parası olanlar özel okula verir, olmayan imam hatipe mahkûm olur" ilkesine dayalıdır. bunu savunanlar, bir zorbalığı savunduklarını bilmelidir.

    imam hatip okulları kapatılmalıdır.

    yüksekokul seviyesinde, ihtiyaç duyulan din görevlisi sayısına göre planlanan imam hatip din görevlisi yetiştirme okulları kurulmalı, bunların da istismar edilmesinin önüne geçilmelidir.

    bu yapıldığında dahi, uygulamanın sadece “sünni islam”ın kurumları gözönüne alınarak yapılacak olması, elbette eşitlik ilkesine aykırı olacaktır.

    bu sorunun çözümü ise diyanet işleri başkanlığı'nın kapatılması gibi bir dizi başka tartışmayla ilgilidir. bu açıdan bakıldığında aslında önerdiğimiz ülkemizin, laik bir devlet için ihtiyaç duyduğu dönüşümlerin çok küçük bir parçasıdır.

    mesele bu kadar basit, bu kadar açık ve bilimsel esasları belli bir meseledir.

    bu konuyu mağduriyet şovlarının parçası yapan, hile, takiyye ve sahteciliği özgürlük konusu olarak sunan kişi ve kurumların ahlaki ve bilimsel seviyeleri ortadadır. bunların özgürlük kelimesini ağızlarına almaları bile ülkemiz için, halkımızın akıl ve basiret gibi erdemleri için bir hakaret sayılır. başta komünist parti olmak üzere, ülkemizin aydınlanmacı birikiminin bunlara pabuç bırakacağını kimse düşünmemelidir."

    http://haber.sol.org.tr/…hatipler-kapatilsin-154597
  • dün sokakta tkp'li gençlerin elime tutuşturduğu kağıdın başlık cümlesi. peki dedim gence, kapatılsın da, nasıl olacak bu? kafasını çevirdi. 10 metre sonra bu sefer başka bir genç yine aynı kağıttan uzattı. elimde bir tane olduğu halde yine aldım. aynı soruyu sordum yine. iyi, güzel de nasıl olacak? bu genç de hiç cevap vermedi ve kafasını çevirdi. merak ettim neden?ya cevabı bilmediklerinden, ya anlayamazsın dediklerinden, ya çok cool takıldıklarından. broşür dağıtıyorsun madem, amacın kamuoyu oluşturmak, farkındalık yaratmak. sahaya da inmişsin. o halde sana güleryüzle soru sorana niçin odun gibi kafanı çeviriyorsun? cevabı bilmiyor, fikir yürütemiyorsan, niçin o broşürü dağıtıyorsun? dağıttığın semt, imam hatipte en az üç çocuğu olanların semti değil ki, "vayy okudum, kafama dank etti, çocukların kaydını aldım imam hatipten" desinler. haa o semtlerde dağıtsan, herkes çocuğunun kaydını sildirir, imam hatipler boşalır mı, o da ayrı. isterdim o semtlerde dağıtabil, herkes okusun, akıllansın, imam hatipler boş kalsın. hatta eski mezunlar diplomalarını yakarak destek versin size. bu nasıl olacak, bir fikrin olsun isterdim. bu fikri insanlarla paylaşacak cesaretiniz olsun isterdim. ama en çok kendilerine insanca davranana, kafasını 180 derece çevirmeyecek gençleriniz olsun isterdim. olmazsa, o dediğiniz mucizeler gerçekleşemez çünkü.
hesabın var mı? giriş yap