• adana'nın en yeni ilçesi.
  • adana'ya 45 km uzaklıkta; paso tarım.
  • adana'yla kozan arasına yerleşmiş, 2000 yılı genel nüfus sayımına göre 44.016 nüfusa kavuşmuş ilçe.kozan ilçe merkezine 27 km uzaklıktadır.pek eski bir yerleşim yeri olmadığından nispeten çiçeği burnunda sayılır.
  • kuzeyinde kozan, güneyinde yüreğir ve ceyhan, yine doğusunda ceyhan ve kozan, batısında ise aladağ ve karaisalı ilçeleri olan adana'ya bağlıbir ova ilçesidir. 2000 yılı genel nüfus sayımına göre 18 köyü, 1 merkez belediyesi ve 6 mahallesi bulunmaktadır.
  • çukurova bölgesinde bulunan bir sucuk markası, oraların ikbali de denebilir. az yağlı, az baharatlı, kuru ve lezzetlidir.
  • florya'da insaat ve seracılık isleri ile ugrasan karadenizli bir aile firmasi. sanırım bakırkoy ve atakoy civarinin cevre duzenlemeleri ile ilgili ihaleyi almıslardi.
  • buğday hasatının yapıldığı mayıs ve haziran aylarında yakılan anızlardan yükselen duman ve küller sıkıntı sebebidir.

    ekim ve hasat zamanlarında ilçede biçerdöver ve traktör sesleri sık sık duyulur.

    akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede yazları özellikle ağustos ayı oldukça sıcak geçer. yaz aylarında halk arasında yakağan, yakarca ismide verilen tatarcık sinekleri yaz aylarında geceleri daha bir çekilmez kılar.ilçe halkından durumları uygun olanlar yaz aylarını yaylalarda geçirirler. yaz aylarını ilçede geçirmek zorunda kalanlardan evleri iyi rüzgar alanlar nispeten şanslıdırlar ve pencerelerini açarak içeri giren esinti sebebiyle sıcakların etkisini az hissederler. aksi durumda klima,en azıdan vantilatör alınması farz olur.

    ilçede genellikle tek katlı yapılar hakim olsada iki katlı ve üç katlı binalara da rastlanır..saygeçit köyü tarafına doğru 3 adet bloktan oluşan bir site mevcutttur. son yıllarda bu tarafta çok katlı yapılar yapılmaktadır.dışarıdan gelen memurlar için bahsettiğim bu sitede, adalet mahallesi ve hürriyet mahallesinin hastane taraflarında uygun ev bulma ihtimali daha yüksektir. ilçede genellikle kiralar yıllık olarak ve peşin olarak alınır.bununla birlikte adana il merkezine yakın ve ulaşımın kolay olması sebebiyle ilçede görevli memur vb çalışanların çoğunluğu adana il merkezinde ikamet ederler ve ilçeye günlük gidiş geliş yaparlar.adanaya 45 km uzaklıktadır ve yeni yapılan duble yol ile ulaşım dahada kolaylaşmıştır.

    ilçe halkını esas olarak türkmen-yörük kökenli vatandaşlarımız oluşturur.yıllar önce ilçe merkezi ve köylerine yerleştirilen balkan kökenli vatandaşlarımız ile son yıllarda doğu illerinden göç ederek ilçeye yerleşen vatandaşlarımız da ilçenin sakinleri arasında yer alır.
  • adana kozan arasında kalmış ilçenin sakinleri hayatta kaldırımı kullanmaz. herkes yoldan yürür. zaten bu sebeple kozan-adana yolu ilçe dışına taşınmaktadır.
  • aynı zamanda konya'nın yunak ilçesine bağlı bir köy.
  • mantıları minim minik ve süper lezzetli kayseri pastırma/sucuk markası.
    internetten sipariş vermek için imamoğlu linkini kullanabilirsiniz.
    kargo ücreti ödemek istemiyorsanız min 350 tl sipariş vermek zorundasınız, yuh! eşe dosta arkadaşa amme hizmeti yaparsanız belki yırtarsınız.
hesabın var mı? giriş yap