• devlet bahçeli'nin imamoğlu'nu kastederek ibb'nin paylaştığı günlük bulaşıcı hastalıktan kaynaklı ölüm sayısına laçka hareket, insanları korkutmaktan başka bir şey değil, itibar etmeyiniz açıklamasına mükemmel bir üslupla cevap verme olayıdır.

    bkz: devlet adamlığı nedir, nasıl olunur.

    --- spoiler ---

    * “ben parti genel başkanlarına saygı duyarım. onlarla polemiğe girmem. benim yapmak istediğim, vatandaşı doğru bilgilendirmek ve doğru tedbirlerin alınmasını sağlamaktır. dünyada da örnekleri var. bazen bir ülkedeki doktorun feryadı sayesinde, o ülkedeki sistem şeffaflığa dayalı olunca başarılar elde ediliyor.

    *benim derdim, sürecin şeffaflıkla yönetilmesidir. vefat rakamlarını öğrenmek için genel başkanlar beni aramıştır. ben de şeffaflıkla bilgi vermişimdir. umuyorum ki sayın bahçeli de arar. gerektiğinde ben de aramaktan imtina etmem, süreci paylaşırım.”
    --- spoiler ---

    manası çok derin.

    ayrıca imamoğlu'na oy verip verdiği oydan neredeyse pişman olmuş konuma bile gelmiştim. ama son zamanlarda yaptıklarıyla tekrar saygımı kazanmıştır.

    kaynak: sözcü

    edit: son cümlemden dolayı haklı olarak oktroll olabileceğim imasında mesajlar aldım. canınız sağolsun. apolitik bir insanım. mevcut yönetimden ve dinozorlardan nefret ediyorum. hayallerimden birisi mansur başkan gibi birisi bu ülkenin başında olsun.
  • dinozorun birine üslubuyla adamlık dersi vermiştir. ama büyük ortağı gibi sürekli kin, nefret, ayrımcılık kusan o dinozor anlayacak mıdır? sanmam.

    edit: düzeltme
  • bahçeli'nin bu dili anlayacağını sanmam, zira ekrem başkan sadece insanların anlayacağı bir dil kullanarak ayıp etmiştir.
  • imamoğlu her zaman olduğu gibi iyi siyasetçi, iyi insan nasıl olmalıdır dersi veriyor ama bahçeli'nin bünye bunu kaldırmaz.
  • imamoğlu bu açıklamasıyla ne yapmak, nereye varmak istemektedir ?

    hakaret içermeyen seviyeli bir cevaptır.
  • imamoğlu'nu nasıl bir tezgahta harcadığınız hakkında ufacık bir fikriniz yok sizin.
    vallahi siz eğitilmezsiniz.

    edit: muharrem ince'nin chp için neye evrildiğini fark ediyorsanız bunun ne olduğunu gayet anlarsınız.
    yok bilmiyorsanız burada anlatılmak istenen şey sizin için önemsiz demektir.
  • bahçeli o açıklamaları yaparken ibb'nin paylaştığı verilerin doğru olduğunu zaten adı gibi biliyordu, bu bakımdan bahçeli nazarında herhangi bir önemi olmayan cevaptır.
  • siyasetçi ile yönetici arasındaki farkı ortaya koyan cevaptır.

    yönetici doğru bilgileri ortaya koyarak çözüm bulmaya çalışır, siyasetçi işine geldiği gibi konuşup konuyu manipüle eder.

    yönetici işletmenin/grubun/sistemin bekasını düşünerek hareket eder, siyasetçi ise kendi bekasını düşünür, ona göre hareket eder.

    imamoğlu ne tarz bir insan olduğunu bir kez daha göstermiştir. insanlar yakın zamanda neyin ne olduğunu anlamaya başladılar, umarım bir kısım insanın daha gözü açılır.
  • sen insan değilsin ama ben sanki öyleymişsin gibi cevap veriyorum anlamı da çıkar.
  • imamoğlu'na yazık bence. böyle biriyle muhatap olmak zorunda kaldığı için.

    allah'a sonsuz hamd olsun ki bu omurgasız siyastçilerle ne organik, ne inorganik bir bağım yok.

    kaale alınmaması gereken birine verilen cevaptır.

    kaygıdan edit: imamoğlu'cu, şucu bucu da değilim.
hesabın var mı? giriş yap