• dudullu'da bulunan bir sanayi sitesi. bilumum halk otobüsü geçer önünden.
  • güzel bir yerdir, 70 'lilerde kurulmuştur. atölyelerin elektrik anlaşmaları imes ile yapılır. su ise iski 'den sağlanmaktadır. kiraları orta ölçekli sanayii için uygundur. dükkan blokları arasında ve dükkanların bahçelerinde bolca yeşillik ve ağaçlar bulunur. büyük ve güzel bir camiisi vardır. içinde iki tane sosyal tesis, çok güzel bir kebabçı, her türlü malzeme ihtiyacı için dükkanlar ve klinik bulunmaktadır. dükkanlar iki katlı olduğu için gökyüzü daima görülür, güneş heryeri aydınlatır. temiz bir havası vardır. istanbul 'da çalışmak için en iyi yerlerden birisidir belki de. rastladığım kadarıyla kalıp sanayiinin yoğun olduğu bir iş sahasına sahiptir. bünyesinde kalıp üretmek için gerekli makineler, freze, telerozyon, elektrik erezyon, vb. işletilmektedir.
  • bir yığın giriş kapısı olan bir sanayi sitesi. ben a'dan e'ye kadar olanları gördüm. hangi kapıdan gireceğiniz içerde nereye gideceğinze göre değişir. yanlış kapıdan girmek, epeyce yolalmaya neden olabilir.
    içerde nerdeyse tüm bankaların şubeleri, restoranlar, bir büyük cami, kosgeb, vb birimleri barındırıyor sanayi kuruluşları haricinde.
    "bildiğin sanayi sitesi işte" dedirtemez, çünkü genelde sanayi sitelerinde küçük ölçekli firmalar yer alır bloklarda, ama imes'te büyük kuruluşların da imalat yerleri bulunmaktadır.
  • etrafı konut projeleri ile hızla çevrelenen küçük sanayi bölgesi.
  • istanbul madeni eşya sanatkarları manasına gelmektedir..
  • istanbulun en büyük sanayi sitelerinden olup amblemi hayli ilginçtir: buyuk bir cark icinde cami ve bacali bir fabrika siluetinin birlestirilmis olmasi kafalarda musluman isci kavramini cagristirir. dikkat dinsel kimligin sinifsal kimlikle olan tuhaf birlikteligidir bu logo.
  • tüm arazisini ali ağaoğlunun kapattığı söylenen sanayi sitesi, site olduğu gibi adapazarı tarafına taşınacakmış, sonra gelsin trilyonluk konut sitesi. yeni ismini de ben koyayım

    imes = "işçi mekanıymış eskiden" sitesi
  • içersinde ciddi büyüklükte otel yapılmaktadır. gelişimi ve değişimi göz önüne alındığında yakın tarihte taşınacağı gerçeği ayyuka çıkmıştır. nitekim gebze tarafında yapılan imes sanayi sitesi internet sayfalarından teşhir edilmiş, birçoğu satılıktır.
  • bir süre bulunmak zorunda kaldığım sanayi sitesi. küçük ölçekli tedarikçi firmalar bulunur. ilk gittiğim gün atölyeyi bulana kadar bir kapıdan girip bir kapıdan çıkmıştım.en sonunda caminin önüne oturup bir sigara yakıp "çok istiyorlarsa gelip beni alsınlar" demiştim. gelip beni aldılar.

    leş bir lokantası vardır adını unuttum belki de unutmak istedim, bir kere gittim ondada intihar etmiş sosis topluluğu ile bezenmiş patatesli bir şey yemeye çalıştım.sonra "başlarım lan böyle yemeğe" dememle o gün aç kalmıştım. sonra gittiğim günler boyunca evden kendime sandviç hazırlayıp götürmüştüm.
hesabın var mı? giriş yap