• beyefendidir. böyle beyefendiler tanıdım ben, "şimdi küfür ettireceksiniz beni, zıkkımın kökünü yeyin" diyenleri gördüm ben, zor günlerdi. geçti.
  • bir iş çevirdiğinden şüphelendiğim sözlükçüler.sözlük sana edit imkanını sunmuş.istediğin gibi yazını düzelt, kurcala, ne yaparsan yap.yazını editleyince laf mı ettik.böyle olunca insan bir sinsilik seziyor.yaramazlık yapıp yalan söyleyen çocuklara benziyorlar nitekim.

    edit:dilbilgisi
  • agir maldir. edit imla yazan bi entry okuduktan sonra, entry sahibi insanin beyninden suphe ediyor, boyle sigirlarla ayni yerde oldugum icin utanc duyuyorum. edit imla ne lan? bana ne amk senin neden edit yaptigindan?
  • bak canım arkadaşım, sana şöyle anlatayım bunu; ekşi sözlük eskiden ipini koparan süt danasının orospu çocuğu, ana, bacı küfür ederek kıç attığı geniş otlaklardan ibaret değildi. belki inanmayacaksın ama burada fikir tartışmaları da olurdu. hem de en seviyelisinden. senin için 'bazı anasını siktiğim orospu çocukları' yazmadan tartışmak imkansız gelebilir ama böyle insanlar yazardı sözlükte.

    bu 'edit imla' notu da, edit ahlakı diye bir kavramdan gelir. yani bir tartışma sırasında bir entry yazıp senin iddia ettiğin fikirleri çürütmeye çalışan yazara, ''ben yazdıklarımdan sadece imla hatalarını düzelttim. içeriğine dokunmadım'' demektir. yani kıvırmadım yazımın ve fikrimin arkasındayım anlamına gelir. çünkü yazdıklarından bir cümleyi silersen veya başka cümle, fikir ilave edersen hemen alttaki güzelim fikirlerin hepsini taça çıkarmış olursun. o güzel atlara binip giden o güzel insanlar, en hararetli tartışmalara girdiği yazarlara dahi böyle bir ahlaki kaygı duyarlardı. insanlar genelde entry ve başlıklarını iş olsun,alem troll görsün diye açmadığından fikirlerine ve (eğer varsa) hatalarına da sonuna kadar sahip çıkmaları doğal olurdu.

    şimdi herkese anlamsız gelmesinin sebebi sözlük yazarlığının, ''sözlüğü açarsın, birikmiş nefretini, hasta fikirlerini, küfürlerini kusarsın, baktın çok tepki geldi, siler gidersin'' şeklinde algılanması.

    sözlüğün, böyle ahlaki kaygılı yazarlardan, böyle davranan yazarlara ''samimiyetsiz, gösteriş meraklısı, ukala insan'' diyen insanlara dönüşüm sürecinde payı olan herkesin ellerinden öperim.

    edit ;imla
  • okuyucuya saygisi olan yazardir. siz hepiniz yaziyorsunuz cok guzel de; buranin okuyucu denen bir kitlesi de var.

    ben bir okuyucu olarak bir metin guncellenmisse guncellenme sebebini gormek isterim. goremezsem merak ederim. imla editi yaptigini belirten yazari da takdir ederim.

    bu tip yazarlara mal diyenler, bir kitabin takip eden farkli baskilari icin "bu baskida neyi degistirdik?" bilgisini ekleyen butun yazarlara ve yayinevlerine de mal demekteler; farkinda degiller. simdi diyeceksin sozlukte yazmakla kitap yazmak bir mi? degil ama sozlukte yapilan imla editinin bildirilmesini bile sindiremeyen, buna onem vermeyen, ve hakaret edenler daha buyuk caplisini da dusunemezler, idrak edemezler.
  • (ara: edit* imla*)
  • sözlüğü ilk okumaya başladığımda bana...
    "galiba yazdıklarını tek sefer gönderebiliyorsun, sonra düzeltmek için edit yazıyorsun ki, birileri gelip düzeltsin..."
    şeklinde safça şeyler düşündürten sözlük yazarları.
  • çok lüzumludur.

    edit:imla
    not:fenerbahçeliyim
  • "imla hatalarını düzelttim, süperim!"den ziyade "entry içerigini degistirmedim, yan çizmedim, tükürdügümü yalamadım. bak haberiniz olsun" anlamına geldigini düsünürdüm yıllardır.

    hala da aynı fikirdeyim.

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap