• (bkz: warhammer 40k)
    primarch rogal dorn'a bagli space marine chapter'i. zirhlari altin sarisi, armalari sol omuz zirhi uzerinde siyah bir yumruk. 1st founding chapter'i. primarch rogal dorn, imparatorluk ordusunun gelmi$ gecmi$ en buyuk taktisyeni ve emperor'a en sadik primarch.

    great crusade sirasinda daha cok eastern fringe bolgesinde fetihler yapan bu chapter'in homeworld'u terra'dir. bu sebepten oturu kendileri aslinda biraz da imperial vanguard sayilirlar. horus'un chaos tarafina gectikten sonra terra'yi ve imparatorluk sarayini ku$atmasi sirasinda imperial fists en cok kayip veren chapterlardan biri olmu$tur, sayisiz kahramanlik hikayesine imza atmi$lardir.

    rogal dorn, emperor'u golden throne'a bagladiktan sonra roboutte guilliman ile beraber codex astartes'in hazirlanmasinda onemli rol oynami$, adeptus terra organizasyonunu kurmu$ ve imparatorlugun yeniden bir duzen icinde yonetilmesini saglayacak burokratik ve askeri yapiyi kurmu$tur.

    2nd founding ve daha sonraki chapter founding'lerde ultramarines ile beraber gen havuzu en cok ba$vurulan chapter'dir. imperial fist marine'leri, terminator zirhi giymeden veya sergeant olmadan da power fist kullanabilirler. offspring chapter'lari arasinda en onemlisi (imho) crimson fists'dir.
  • kaybedenler olarak bilinir... zavalli loyalistlerdendir... iron warriors sadece zevk olsun diye 3 tane marinei aylarca bi bunkerın içinde tutup etrafını top atışına tutmuşlardır... apcleri resmen taxidir...
  • rhetoricus'un ogretilerinden:
    "do we bemoan such losses? no! we are the fists! we do not need to hibernate or spit venom. we crush our enemies."
  • black templars in first founding'i
  • figürlerini topladığım warhammer 40k chapter'ıdır. savunma taktikleri ve ateşli silahlar konusunda iyidirler masaüstünde. bunların bir de tam anlamıyla şeytani ikizi vardır chaos tarafında, iron warriors. warhammer evrenindeki en önemli çekişmelerin en başlarında gelir 2 chapterın birbiri ile girdikleri mücadeleler. 2. bir ordu kurarsam çok net iron warriors olacak.

    imperial fists tam anlamıyla düzeni ve nizami temsil etmesi sebebiyle ultramarine chapterı ile beraber en imparator takipçisi olacak chapterdır. diğer loyalist chapterlarda bu nasıl chaos değil ulan diyeceğiniz chapterlar mevcut mesela space wolves veya blood angels second founding olan flesh tearers gibi veya dark angels ki kendi içlerinde chaosa düşen üyeler var zaten. chaosta da iron warriors aslen inanılmaz düzenli bir grup olmasına rağmen loyalist kontenjanı sarı oğlanlara kaptırdıkları için chaos olmuş gibiler hehehe.

    en bilinen second founding chapterlarının ikisi imperial fistlerden peyda olmuştur. black templars(yakın dövüşte kuvvetli) ve crimson fists.

    neyse uzun lafın kısası, masaüstü oyununda benim gibi macera aramayan herşeyden bir dal olsun diyenlerin tercih edebileceği ortahalliden bi tık fazla kuvvette bir chapterdır kendileri.

    not: normalde yabancı terim kullanmayı sevmem ancak bu oyun ve evren insanı buna biraz mecbur kılıyor kusura bakmayın.
hesabın var mı? giriş yap