• üsküdar pazarbaşı'da bulunan esnaf lokantası. fakat müşteriler genelde esnaf değil, çevrede bulunan devlet dairelerinin veya işyerlerinin müdür ve patronları ile, üsküdar adliyesine yakın olması dolayısıyla; hakimler, savcılar ve avukatlardır. yemekleri inanılmaz güzeldir, fakat fiyatları pek ucuz değildir.
  • bu isimde alaçatıda da bir restoran bulunmaktadır. bir şubeleri de çeşmededir. çeşme şubesinde ızgaraları lezizdir, servis başarılıdır. kumru yemek istemeyenler için çeşme merkezdeki en iyi tercihlerden birisidir. sahipleri boşnaktır ve zeytinyağlılarda bence pek başarılı olmadıklarını da eklemem gerekir.
  • şahane döneri vardır üsküdar'da olanın.

    öyle ki uzman kebap sevdalısı öğrencileri bile çeker alır arada.
  • seksenli yıllarda sivas'ta aynı isimle bir lokanta vardı. o dönem lisans, marka tescil vs yaygın değildi sanırım.
  • çeşme merkez'de bulunan bir lokanta. bakmayın siz hürriyet gazetesinin en iyi 10 lokantadan biri olarak gösterdiğine.

    http://eniyion.hurriyet.com.tr/…hid=18203469&mkat=3

    hayatımda gördüğüm en kolpa lokantalardan biridir burası. zeytinyağlıları beş para etmez. kabak çiçeği dolması istersin, göt kadar tabağa ancak 4 tane dolma koyar. sirke istersin, sirkelikleri yoktur. sirkeyi rakı bardağında getirir garson bey. insan lokantasına sirkelik almaz mı? sirkelik dediğin 1 lira bir şey. en vasat züccaciyecide var sirkelik.

    yemekleri beklemiştir. karnıyarık istersin, kıyması rezalettir. arnavut ciğeri istedim ben kendime. lezzetsiz buldum. peçeteleri kağıt peçetedir. üst düzey bir lokanta iddiasındaki bu lokantanın peçeteleri nasıl kağıt peçete oluyor anlamadık? daha sayamayacağım bir sürü dandik yemekleri vardır. dediğim gibi çoğu yemeği beklemiştir. cam tezgahtan bakınca yemeklerinin dandikliği belli oluyor. bunların sonunda 48 milyon tl gibi bir hesap gelir, verdiğin parayla rezil olursun.

    çeşme'ye gidenler bu lokantaya hiç gitmesinler. gazetelerdeki reklamlarına pohpohlamalarına aldanmasınlar, tavsiye etmem. şehirlerarası yolculuklarda konaklanan dandik lokantalar bundan iyidir.
  • geçen hafta alaçatı daki şubelerine gidip hayalkırıklığının dibine vurduğumuz mekandır. amacımız ege yemeklerini lokanta konseptli , üstüne üstlük adını sıkça duyduğum ve gazetelerde ilk 10 a giren bir mekanda yemekti. esnaf lokantası lezzeti beklemiştim açıkçası. menüde öyle ege ye özgü çok özel bir yemek bulamamakla başladı hayal kırıklığımız, sadece fava ve kabak çiçeği dolması vardı hemen ısmarladık tabii. bir üst enry de bahsedildiği gibi aynen 4 tane ve son derece lezzetsiz dolma geldi, içi cıvık cıvık hazırlanmıştı. fava deseniz ben bir bakla tadı almadım aynen patetesi basmışlardı yüz gram baklanın içine. .olduğu gibi patates püresiydi yani üstelik kıvamının da fava ile alakası yoktu bildiğiniz patates ezmesi görünümündeydi. neyse , ana yemekleri ısmarlarken garsonlara özel bir durmumuz olduğunu, oğlumda çoklu besin alerjisi olduğunu ve bu sebeple sadece et yiyebileceğini ancak etlerin herhangi bir besinle marine edilip edilmediğini öğrenmem gerektiğini söyledim. resmen çince konuşuyormuş muamelesi gördüm çünkü adam anlamadı!! tek tek sormaya başladım: kuzu şiş süt ile marine ediliyor mu? kuzu pirzola da bir işlem var mı? patates kızarmasında hangi yağı kullanıyorlar? arıza müşteri gibi gözüktüğümün farkındayım ancak inanın sadece bu üç soruyu sordum... tüm bunların cevabını almam yarım saat sürdü. neyse oğluma kuzu pirzola ısmarladım patates kızartması da ayçiçek yağında pişiyorsa sorun yok dedim. bir on dakika kadar sonra garson yanıma geldi sizin patates kızartmasını ben iptal ettim çünkü vita yağında kızarıyormuş dedi , ben de şok oldum ancak gerçekten de artık neredeyse tedavülden kalkan , teneke içindeki yağlardan kullandıklarına diğer yemekler gelince emin oldum. benim ısmarladığım arnavut ciğerinde ve diğer tüm yemeklerde vıcık vıcık ve iğrenç tadı olan vita yağı vardı . anlayacağınız biz o gece o lokantadan aç kalktık ve aynen alaçatıya yakışır ( ? ) bir hesap ödedik. demem o ki bizim yaptığımızı yapıp ege yemekleri yiyeceğim diye kazıklanmayın ve alaçatı da bulunan bu lokantaya giderken üç kere düşünün . bu arada gazetelerde çıkan bilmem nerenin en iyi on işletmesi gibi listelere de güvenmeyin.
  • benzer isimli olanlardan bir tanesi de konya ereğli'de bulunan lokantadır. özellikle gececilerin uğrak mekanlarındandır. tavuk ve işkembe çorbası lezizdir.
  • birde cesme ayeseranda'da bir subesi vardirki deniz ve sakiz adasi ayaklarinizin altindadir. pastirmali humusla, karisik izgarayla derken zaten zevkten sarhos olursunuz manzara ve deniz kokusunda.
    cesme merkez'deki imren lokantasi icin yazilanlar beni cok sasirtti! cocuklugumdan beri giderim, ogullari en yakin arkadasimdir. sarmalarini kabak dolmasini recellerini ananesi kendisi yapar ve asiri lezzetli, temizdir! her gittigimde göbegim sis cikarim. birazda agzinin tadini bilmek gerek herhalde. yemekten anlamak lazim. kimse gelipte neredeyse 50 senedir cesmenin en islek lokantasina burada bir kere gitmisligiyle bok atmasin. sacma.
  • pazarbaşı'nda bulunan, pilav üstü döneri mutlaka denenmesi gereken ünlü esnaf lokantası. civarda "esnaf" olarak bilinir.
  • alanya da bulunan esnaf lokantası. müthiş döner yapardı uzun süredir gitmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap