• bir yere bizi simgeleyen sekil veya kelimeleri, genelde süslü bir sekilde yazip cizmek.
  • mecazi olarak bir eylemi, organizasyonu, vs gerceklestirmek.

    (bkz: büyük basarilara imza atmak)
  • (bkz: imzalamak)
  • (bkz: parmak basmak)
  • bir günde ardı ardına yüz kereden fazla imza atmak gerekince insanda perde takmak gibi hissiyatlar uyandıran eylemmiş meğer.

    birit-korniş-birit-korniş sıralaması kaşe-imza-kaşe-imza haline dönüşüyor. insan birite düzdüğü methiyelerin aynısından kaşe ve imza denilen o acaip mekanizmaya da düzüyor. bak kaşe de enteresan bir şey. tek başına bir hiçken, firmaların dağıttığı promosyon küçük not kağıtlarına can sıkıntısından basılan bir nesne iken, o sıradan kağıt üzerine imzanızı çaktığınız anda "düğmeme dokunursan 10 yıl" hükmünü bürünüveriyor. işte bu derece tehditkâr ve tekinsiz bir şey. aynı zamanda can sıkıcı.

    bir de insan o kadar çok attıktan sonra kendi imzasına yabancılaşıyor. oysa gayet afili bir imzam vardı, gören hayran kalırdı, bir bakan dönüp bir daha bakardı. onuncudan sonra karıştı hep n'ler, m'ler, t'ler, ç'ler...bir halta benzemiyor şimdi.

    bazen sadece imza atmaktan yoruluyorum yeminle. mühim insan olmak da zor zanaatmış arkadaş!
  • eğer çok fazla yapılırsa ilki ile sonuncusu arasında alaka kalmıyor.
    sabah 09:30'dan beri muhtemelen 2000 adet imza attım, ilk imzamla son imzamı karşılaştırdım, spk gelse tepeme biner yeminle. ha bir de orta parmağım nasır tuttu, kalemin mürekkebi bitti amk.
  • oraya buraya ise eğer, başkalarınınkini görüp, kıskanıp, kendime de afili bir tane bulmaya çalışırken sayfaları heba ettiğim eylem.
  • gayet kendi halinde ve üzerinde hiç çalışmadığınız bir imzanız olmasına rağmen, durduk yere iltifat görünümlü şakalara maruz kalmanıza sebep olabiliyor bazen.

    geçen gün biri yabancı diğeri türk olan iki şirket yetkilisi için sözlü tercüme yaparken, evraklardan birine imza atmam gerekti. imzayı attıktan sonra türk olan şahıstan şöyle bir cümle geldi:

    "imzanız da çok havalıymış ballad of lemons hanım, kaymakam olmanız lazımmış böyle bir imzayla muahahohaha"

    "kaymakam mı? hayır niye kaymakam yani? ne demeliyim şimdi?" diye düşünürken, elimde olmadan şöyle bir tepki verdim haliyle:
    http://gifmesmile.com/…dfc56ff70dbdbe0394c5_pub.gif

    o günden sonra ne zaman imza atsam, kaymakam olduğumu hayal ediyorum.
  • (bkz: karalamak)
  • resmi imza atarken erkekler isimlerinin baş harflerini ve soyisimlerinin tamamını, kadınlar da isimlerinin tamamını ve soyisimlerinin baş harflerini yazmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap