• unlu insanlarin bir yerde durup siraya girmi$ 15 bin ki$inin elindeki abik gubik ekipmana imza attigi toren havasinda gecen gunlerdir.. genelde yazarlar okurlarinin aldigi kitaplari imzalarlar.. onun di$inda gitar imzalayan virtuozler, fotograf/poster imzalayan mahsun kirmiziguller de mevcuttur..
  • worship to the author(ity)...
  • geleceğe bırakılan zarif, bir o kadar da naif bir el hareketinin tarihe düşürdüğü not. yazarların tatmin mekanizması. şu günlerde cnn kitap fuarında çokça yapılan insanı bir övünme biçimi.
  • luzumsuz el denilen bir karakterden emilen okur olduğunuza dair tasdikli yürü be kim tutar seni belgesi alınan şanlı günler.
  • hakkında iyi bir yazı kaleme almış ali ural (bkz: #20840660)
  • bazılarının hiç bizim alışveriş merkezlerinde yapılanlara benzemediği etkinlik. olüm böyle mi gidiliyo hep imza günlerine? gerçi hangi taraf imza veriyo o da muamma.

    http://twitpic.com/4tn402
  • tomris uyar yazmış:
    "edip cansever ile akademi kitabevi'nde kitap imzalayacağız. adımlarımız geri geri gidiyor. yazarlığın bu tür işlerle bağdaşmadığını düşünüyoruz. reklam kampanyalarına koşturmak, gazetelere fotoğraf yetiştirmek, eleştirmenlerle tatlı geçinmeye çalışmak, yazar ağırbaşlılığına uygun düşmüyor. sanki bir tezgah kurmuşsunuz da o tezgah aracılığıyla adınızı duyurmaya, ününüzü genişletmeye çalışıyorsunuz, alanınızın dışında bir yöntem kullanarak yani."*
  • sanatçı ile sanatsever arasında klişe bir cümle, bir imza; anlık bir bakıştır.

    söyleşi ile olsa, tadından yenmez.
  • kimi yazarlara yapılan hakaret günü

    'kimi' yazarlar ki onlar imza günlerine gitmemeli, onların imzası, o kitapta imzalarının olabilecek olmasına rağmen olmayışı.. o sandalye ki o şair'e, sanatçı'ya elektrikli sandalyeden beter gelen /ki çok muhtemel öyledir..

    güzel olanın kendini pazarlamak zorunda olmadığı bir dünya.. güzel olanın keşfedilmesi gerektiği bir dünya.. güzel olanı kendin bulabildiğin dünya.. güzel olanı zoraki fotoğraflara hapsetmediğin bir dünya..

    keşke bu dünya bizim dünya olsa da, şu lanet yerden kurtulsak..
  • daha fazla kitap satılsın diye kapitalizmin çarklarından biridir imza günleri. kitap'tan nasipdar olmamış ve okuru kitap satılacak müşteri olarak gören yayıncı ile sözüm ona yazar, 'kültürel etkinlik' kılıfı altında yaptıkları bu imza günü ameliyesini pek severler. istisnalar kaideyi bozmaz; lakin imza günlerinde imzalanmış kitaplar genelde okunmaz. okunsa da hayrı görülmez. çünkü hakikatte kitap satılsın diye düzenlenmiştir, okunsun diye değil.
hesabın var mı? giriş yap