• belkide amerikayı ömr-ü hayatında görmeyecek, evinden uzakta ,gurbette beş parasız okuyan bir öğrenci olarak; hamburgerini yemememe rağmen başlıkta yazılanları okuyunca yemiş kadar olduğum fast food'cu.

    insan yediklerini anlatırken ayıptır söylemesi der götler,ballandıra ballandıra anlatıyonuz,canımız çekiyor.

    gidip pötübör yiyeyim bari.
  • lan şimdi size hayatınızın kıyağını yapacam.
    yurdum gençliğinin bunun hayaliyle yanıp kavrulmasına gönlüm razı gelmez.
    zaten bu adamların sırrı , diğerlerinin aksine donmuş ve kalitesiz malzeme kullanmamaları.
    aha size in'n out hamburgerini zeytinburnu'nda evinizde yapmanız için gizli tarif:
    orta yağlı dana kıymayı alın. biraz soğan suyu ve karabiber ile yoğurup, ince (sır 1) hamburger köfteleri yapıp, naylonlara dizip bir gün önceden dolaba kaldırın(sır 2)
    sonra mayonez, ketçap, 1 çay kaşığı krem peynir, tatlı salatalık turşusu, 1 çay kaşığı sirke, 1 kaşık küçük kıyılmış soğan, azcık tuz karabiber ve şekeri, karıştırın. boza kıvamlı ve hafif pembe renkli olursa doğru bir in'n out sosu elde ettiniz (sır 3)
    köfteleri tavaya koyun. tersini çevirdiğinizde ekmeği koyun üstüne ıslansın hafif.
    sonra ekmeğin birine sosu abartmadan sürün. üstüne bir ince dilim halka domates,marul, köfte, sonra bir kalım dilim soğan, tekrar köfte ve ekmeği koyun.
    tabii köftelerin üstüne çedar peyniri de koysanız enfes olur ama fakirler üzülmesin diye yazmadım. ekmekler ılımış ama sıcak olmamalı, içindeki malzemelerin hiçbiri soğuk olmamalı.işte size öz be öz bir in'n out burgeri.
    bu kıyağımı unutma türk gençliği.
    edit: tabii ki aynısının tıpkısı olmayacak. zira in'n out malzeme üretimiyle ünlü. ekmeğinden tut ketçapına etine kadar özel üretiyor adamlar ve asla donmadan taze kullanıyor. bir de üşenmeyenler ve kafaya takanlar için: sosa kattığınız soğanı zeytinyağında karamalize edip koyun. marul aysberg olmalı. sosa biraz hardal da koyabilirsiniz. hamburgeri piştikten sonra dükkandaki gibi yağlı kağıta sarıp 1 dakika bekletirseniz tatların ve suların karışımı daha gerçekçi oluyor.
  • subesi olmayan yerleri eksi sozlukte yazdigimiz burgerci.

    2015 mayis ayi itibariyle bagcilarda da subesi yoktur.
  • patates soymaları patates kalmamasından değil geleneklerindendir. tüm restoranlarında patatesler elle soyulur. bu nedenle çok da lezzetlidir. ayrıca yamulmuyorsam lokantaları 24 saat açıktır. bir keresinde gece 11-12 arasında aldığım hamburger için acı sos istediğimde de bana acı sosumuz yok ancak bunlar var diyerek paketlenmiş biberiye turşuları göstererek beni mest etmişlerdir. kendimi ciğerci apoda falan zannetmiştim.bildiğin turşu verdi adamlar.
  • sahiplerinin koyu hıristiyan, hatta radikal evanjelik (bazı kaynaklarda da mormon) filan oldukları söylenir. bunda karton bardakların, hamburgerleri sardıkları kağıtların, pipetlerin filan orasına burasına gizlenmiş incil referansları önemli rol oynar tabii ki, bir örneği şurda görülebilir:

    http://commons.wikimedia.org/…t-bible-reference.jpg

    bu "iyi hıristiyanlık" felsefesine paralel olarak evsiz barksızları, param yok diyenleri filan geri çevirmedikleri de söylenir.

    bütün bunlardan kıllananlar in-n-out'ta sadece sarışın beyazların çalışmasından da feci kıllanırlar. ama bu doğru değildir, çalışanlar arasında etnik çeşitliliğin gayet de varolduğu restoranlar mevcuttur. konu, in-n-out'un çalışanlarına asgari ücretin üstünde para vermesinden kaynaklanır, böylece sadece çaresiz zenci ve hispanikler değil, orta sınıf beyaz gençler de tercih ederler burda çalışmayı.
  • benim icin kettleman city denen sehrin tanimi. simdi soyle:
    gorunmez bakinizi verdik ama kettleman city basligi falan yok sozlukte, bu vesileyle acilirsa bilmem. bu sehrin -saniyorum- tek varolus sebebi kuzey (bay area, san francisco, san jose) ve guney (los angeles, inland empire) kaliforniya arasindaki en manzarali olmasa da en efektif yol olan i5'in uzerinde olmasidir. tabii bir guzelligi de, arabayla bu rotada yola koyuldugunuzda yol suresinin (trafigi de hesaba katarsak) yaklasik yarisina isabet eder, mesela sabah ciktiginizda ogle yemegi vakti kettleman city'de olursunuz.

    iste bu yolda bayagi gidip gelmisligi olanlarin acikan karinlarinin da etkisiyle kettleman city'e ne kadar kalmis, var mi daha, geldik mi* diye trafik tabelalarinda kettleman city'i aramalarinin sebebi in n out'tur. tam da iyice acikmisken gidip yumulabilir acik menusunden gizli menusunden allah ne verdiyse. milkshake tavsiye etmiyorum yolcuysaniz yalniz, o burgerlarin ustune bir de milkshake icerseniz ustunuze bir rehavet coker, uyuklarsiniz.

    orada burada in n out'lara gitmisliginiz olabilir ama kettleman city'deki gibi geleneksel road trip duragi halini almis subelerin tadini oyle her yerde bulamazsiniz.

    simdi turkiye'den okuyup gicik olan, kafasinda (bkz: ben amerikadayken) bakinizlari ucusmaya baslayan, hava atiyor diye kotulemeye kalkan arkadaslara not: yok kardesim oyle bir sey! siz doner,simit,iskender,boludagimangallari,sarma,midyedolma muhabbeti yaparken biz kotuluyor muyuz? agzimiz sulana sulana ic cekip oturuyoruz kicimizin ustune. odestik varsayin.
  • kendisini rakiplerinden ayiran belki de en onemli unsur, in-n-out'un bunyesinde calisan elemanlarina saatine ortalama 13$ vermesi (mcdonalds'dan %55 fazladir)ve part time calisan elemanlarina bile saglik sigortasi yaptirmasidir. belki de bu nedenle diger fast food restoranlarinda "loser" diyebileceginiz tipte insanlar calisirken, bu restoranin calisanlari daha profesyonel gorunumludur.
  • bu restoran zincirinin menüsünde bulunmayan bazı spesiyaliteleri varmış, sadece adını söylerseniz veriyorlarmış. şehir efsanesi gibi anlattım ama değil. liste aşağıda, detaylı açıklamaları da ardından gelen linkte:

    2×4 burger
    3-by-meat burger
    “animal style” burger
    “double-meat” burger
    the flying dutchman
    grilled cheese
    “protein style” burger
    veggie burger
    “extra toast”
    fries: “animal style”
    fries: “light”
    fries: “well-done”
    choco-vanilla swirl shake
    lemon-up
    neopolitan shake
    tea-ade

    http://www.badmouth.net/in-n-outs-secret-menu/
hesabın var mı? giriş yap