*

  • inancımızla değil, inandığımız gibi yargılanacağız...
  • olur oda olur sen insanlığından taviz verme insanlığının hakkını ver yeter. inanıyorsan allah yaptıklarını boş geçmez ki zaten ayetinde diyor ki yaradan:

    “ o gün insanlar, yaptıkları işler kendilerine gösterilsin diye, bölük bölük allah'ın huzuruna çıkarlar.
    kim zerre kadar bir iyilik yapmışsa onu görür.
    kim zerre kadar bir kötülük yapmışsa, o da onu görür." (zilzal, 99/6-8)”

    inanmıyorsan yargılanmaktan korkma zaten hiç bişey olmazsa iyi insan olmuş olursun güzel olur. ama ayeti de dikkate almak lazım bence yani.
  • diyelim ki sadece insanlıkla yargılanıyoruz! nedir abi bu kendinden eminlik, ben size söyliym iyi değilsiniz arkadaşlar, öyle de kalacaksınız sınavdan.

    ben etliye sütlüye karışmadım kaç alırım sınavdan?

    otur sıfır.
  • " ey insan, allah'ın sana verdiği imkanları zayi edeceksen, eğer allah'ın seni üzerinde yarattığı yaratılış amacına ihanet edeceksen, yani sana açtığı krediyi çarçur edeceksen, bunu onun yarattığı güneşin altında yapma, onun yarattığı ay'ın altında da yapma. gece gitti, gündüz de gitti. nerde yapayım ya rabbi? kendine bir güneş yarat, kendine bir ay yarat. orda yap! tamam anladık yarabbi, ezdin bizi"

    kaynak video: https://www.youtube.com/watch?v=4oimjdu6ora

    "iyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. asıl iyilik, allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. işte bunlar, doğru olanlardır. işte bunlar, allah'a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir." bakara 177

    allah zaten senin dediklerini demiş, ama iman etmek şartıyla, insan denen varlığın acizliğini kabul etmen şartıyla.

    iman edip, aynı şekilde düşünebilirsin. karşılıksız iyilik yapmak kuranda da söylenen şeydir.

    "o, hiç kimseye karşılık bekleyerek iyilik yapmaz.(yaptığı iyiliği) ancak yüce rabbinin rızasını istediği için (yapar)." leyl,19
    "sabret! çünkü allah iyilik edenlerin mükafatını zayi etmez." hud,115
    "şüphesiz allah, kendisine karşı gelmekten sakınanlar ve iyilik yapanlarla beraberdir." nahl, 128
    "bunlar, hikmet dolu kitab'ın; iyilik yapanlara bir hidayet ve rahmet olarak indirilmiş âyetleridir." lokman,2
    "kim iyilik yaparak kendini allah'a teslim ederse, şüphesiz en sağlam kulpa tutunmuştur. işlerin sonu ancak allah'a varır." lokman,22

    ve daha birçok ayet zaten iyiliği emretmiştir. tek şart ve basit.
    iman et, acizliğini kabul et.
    seni yaratana büyüklük taslama. iyiliği de kötülüğü de zaten o yaratmıştır. sen ne ile neyi sınıyorsun?
  • guzel bir ilk entrye sahip baslik. katilmadigim tek nokta yargilanma kismi. olmayacak olandir. dunyanin 5te biri akilli, kalani salak ve cehennemde yanacak oyle mi?
    din toplumu duzenlemek icin donemin ataturkleri, einsteinlari tarafindan ortaya atilmis, ozgun olamadigindan eski kitaplardaki hikayeleri dolandira dolandira anlatip birazini da degistiren bir inanc sistemidir. sistemdir, cunku kitabin aciklayamadigi yerde hadis, hadisin aciklayamadi yerde mezhep, mezhebin aciklayamadigi yerde "ustadimiz boyle yorumluyor" girer isin icine. ya olum sene 2019, sen gercekten musluman dogdun diye cennete gidecegini mi dusunuyosun? bu mu? bu kadar mi kullaniyosun beynini? benim butun yabanci arkadaslarim cira gibi yanacak sen iman ettin diye cennete gidecen orda da hurilerle sonsuza kadar hoppa cuppa oyle mi? nolur iki dakka dusunun ya.
    kultur ve gelenek dinden ayri tutulmalidir ben islamla harmanlanan turk geleneklerini seviyorum. ramazan gercekten muhtesem bir ay, bayramlar inanilmaz kollektivist aktiviteler ama bana gelip de "seninle beraber hicret eden amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını, teyzelerinin kızlarını[3] ve eğer nikâhlamak istersen kendini sana[4] hibe eden kadını[5], diğer müminlere değil, sadece sana helal kıldık" ( ahzap,50) bunu savunmaya kalkip kendini kucultme karsimda.
  • inancın ne olursa olsun inandığın şekilde yargılanırsın diye düşünüyorum. mesela deri elbise giymiş sado mazo bir tanrin varsa vay haline. yada kutsal spagetti canavarına inaniyorsan yediğin spagettiler burnundan gelir. hindistan'da hindu olsaydın mesela ineğe hoş desen cehennemliktin vesselam. iyi insan olmaya çaba sarfedin ki şüphesiz
    "o" affedendir.
  • başlıkta yazıldığı gibi olsa bambaşka bir dünyada yaşayacağımızı düşündürten istek.
  • insan olmak zorundasın zaten. bunun inançla bir ilgisi yok. inanç ve ibadet yaratıcıya olan görevdir.
  • de ayrı
hesabın var mı? giriş yap