• 24 haziran günü zafere koşulsuz inanan bir topluluk vardı. emin olun ben de sizler arasındaydım. ancak yine de kendimi her sonuca hazırlamıştım. ve sizler, -yani kendini sadece tek bir sonuca kanalize eden insanlar-, yaşadığınız travmanın suçunu birisine yüklemeniz gerekiyordu.

    seçim sonuçları anlaşılır anlaşılmaz herkesin ağzında şu soru vardı "ince açıklama yapacak mı?"

    aslında bu cümle kaybetmeyi kabullenemeyişin bir tezahürüydü. çünkü ruh sağlığını koruyabilmek için görünen köye karşı gözleri kapatmak, hep bir umudun olduğunu düşünmek gerekiyordu o an.

    kaçırıldı, şöyle oldu böyle oldu sözleri de aynı sebepten çıktı zaten. hepsinin arkasında kaybetmeye karşı olan itaatsizlik yatıyor aslında.

    eğer ince çıkıp o gece açıklama yapsaydı bu sefer "sandıkları yeterince korumadı, saat 12 de çıktı kaybettik dedi, bu kadar basit mi?" denilecekti.

    umut taze kalmalıydı, gerçeğe karşı bir çocuk misali gözler kapatılmalıydı çünkü.

    kısacası sizin kininiz ince'nin çıkıp açıklama yapmamasına değil. kininiz kaybetmeye. kininiz bu kadar umutlandıktan sonra yine aynı kişinin balkon konuşmasını dinlemeye.

    anlıyorum. hepiniz inandınız, inandık.

    ama olmadı arkadaş kabul edin şunu bir kez. olmadı.

    kaybettik. kay-bet-tik.

    k - a - y - b - e - t - t - i - k !

    ve kaybettik diyen birisine bütün suçu yüklemek de vicdan mastürbasyonundan başka hiçbir şey değil.

    neymiş, 24 haziran gecesi muharrem ince çıkıp açıklama yapmamış.

    bir doktor olsan, hasta yakınına ölüm haberini vermek kolay olur mu?
    bir polis olsan, trafikte hayatını kaybetmiş birisinin ailesine rahatça "öldü" diyebilir misin?

    ya da kendi başarısızlığını sevdiklerine başaramadım diye aktarmak çok mu kolay?

    ince'nin psikolojisini düşünüyorum da. o hayal kırıklığını tahmin edebiliyor musun? çıkıp ekranlara "kaybettik" dediği an karşı tarafı sevince boğacağını bilmiyor mu? ya kendi seçmenleri? nasıl üzüleceklerini düşünmüyor mu sanıyorsun? belki bu sonuca isyan etmek geçiyor içinden o an. ağız dolusu küfür etmek istiyor belki.

    yapılması gereken en sağlıklı şeyi yaptı aslında. halkın sandıktaki açıklamasından sonra sessiz kaldı ve olayları geniş açıdan değerlendirerek daha sakin kafayla kendisiyle yüzleşti.

    işin kısası "açıklama yapmadı" diyenlerden gına geldi artık. kendi kazanma hırsınızı bu adamın üzerinden çıkarmayı bırakın ve yüzleşin.

    kaybettik.
  • hasta yakınına hastayı kaybettiğini yarım gün sonra söyleyecek yürekli doktorlar aranıyor.
hesabın var mı? giriş yap