• prof dr mustafa sarı'nın tedx istanbul'da yaptığı konuşmanın başlığı.

    --- spoiler ---

    küçük bir balıktan çıkan ilham verici öyküsünü bizimle paylaşan mustafa sarı, tek başına çıktığı bu yolda karşılaştığı tüm engelleri inci kefali gibi nasıl aştığını anlatıyor. sarı, ‘’inci kefali gibi vazgeçme, umut et. çünkü ben mücadele etmeyi inci kefalinden öğrendim, inci kefali asla geri dönmez’’ diyerek asla vazgeçmememiz gerektiğini ve hayatımızın umut veren ayrıntılarla dolu olduğunu bizlere hatırlatıyor.

    --- spoiler ---

    *
  • müthiş bir konuşmadır. bir insanın nasıl büyük işler başarabileceğinin en güzel örneklerindendir. bir vazgeçmeme öyküsüdür. mustafa hocamızı tebrik ediyorum. sözlükte onca şey arasında kaynamasına üzüldüğüm konuşmadır ayrıca.
  • videoyu o kadar çok sevdim ki bütün arkadaşlarıma tek tek izlemeleri için mesaj attım. annemi ara ara mutfakta bu videoyu izlerken yakalıyorum. öyle bağımlısı olduk. muhakkak izleyin.
  • inci kefalleri ile ilgili anılarından mücadelesinden yola çıkarak bize peki siz aradığınızı buldunuz mu diye soran prof. dr. mustafa sarı'nın yaptığı hem bolca güldüren hem düşündüren ted konuşmasının adı.

    o kadar samimi bir anlatımı var ki keşke ülkedeki bütün profesörler hem bu kadar tatlı hem de bu kadar önemli işler yapmış olsalar dedim. sonra çıkıp böyle bize hikaye anlatır gibi anlatsalar.

    izlemediyseniz mutlaka izleyiniz efendim. konuşmanın linki ilk entride mevcut ama biz bırakalım yine de: https://www.youtube.com/…_ysx9d2x0&feature=youtu.be
  • izlediğim en iyi tedx konuşmalarından biri
  • sıkılmadan zevkle dinledim. izlediğim en iyi, içi en dolu tedx konuşmalarından biri.
  • en sevdiğim tedx konuşmalarından biridir. ara ara açıp izler motivasyon yenilerim. inanarak yapılan her işin er ya da geç sonuç vereceğini gösteren, çok güzel deneyimlerden biri.
  • (bkz: balık hafızası)
    (bkz: inci)
    (bkz: hedo)
  • izlenmesi, izlettirilmesi gereken konuşmadır.
    sırça köşkte oturup ahkam kesmek yerine, toplumla çalışan gerçek bir bilimadamı mustafa hoca ve destek olunmalı.
  • en sevdiğim tedx istanbul konuşmalarından birinin başlığı.

    inci kefallerinin o görülmez ama vahşi mücadelelerini dert etmişliği, bilimsel bakış açısına tutkusu, mücadeledeki inadı, korkularıyla ve kendisiyle barışık insani halleri ve en önemlisi normalleştirilmiş adaletsizlikleri mizahla anlatabilmesi ile mustafa sarı hayran bıraktırmıştır kendisine.

    bilime gönül vermiş insanlar için bir doktora tezi hiçbir zaman yazı karakteri ve sayfa sayısından ibaret değildir.

    saygılar hocam.
hesabın var mı? giriş yap