• inci sözlükte'ki bir yazarın 2011 senesinde 10 sen öncesinden 5 yıl sonrasına kadar olanları ve olacakları anlattığı enteresan yazı.ya biz bazı şeyleri görmemize rağmen anlamıyoruz ya da bu kişi içeriden bilgi alıp yazmış.

    ünal aysal'ın başkan,ali dürüst'ün 2. başkan olacağını.adnan öztürk'ün başkan olmak istediğini oy potansiyeli yüzünden listeye alındığını ama aynı zamanda çekinildiğini, candan erçetin'in bile o zamanlarda seçimlere müdahil olmaya çalıştığını, abdürrahim albayrak'ın başbakana yakınlığı yüzünden listeye alındığını,hiç kimsenin onu takmayacağını ve daha sonra gönderileceğini yazmış ta yazmış...

    linkte verelim tam olsun derin galatasaray yazısı
  • galatasaray'ın iç yüzünü bize döken yazıdır. adam 17 sayfa yazmış. ilk sayfada doğru diyor lan bu deyip okumaya devam ettiğinizde, derin bir teşkilatlanma olduğunu anlıyorsunuz. fenerbahçe'den, beşiktaş'tan hatta bir ülkeden bile daha derin bir teşkilatlanma. doğru mudur bilinmez ama ben inandım.
  • bir kaç kendi tahmin dışında genelinin büyük olasılıkla doğru olduğunu bildiğimiz yazıdır.
  • koru korune ugruna kavga edilen hatta kan dokulen futbol camilarinin aslinda ne bok oldugunu apacik gozler onune sermistir. ozellikle aysal ve terim tespitleri gercekten agizlari acik birakacak cinsten.
  • yaygın doğrular arasına saçma yanlışlar da eklenerek algı oluşturulmuş bir yazı.bir kısmı doğru ama yazıyı hazırlayan aziz deseler hiç şaşırmayacağım bir yazı olmuştur.
  • derin galatasaray'ın nelere kadir olduğunu anlatıyor. yalan olamayacak kadar gerçekçi. fenerbahçe'nin de, beşiktaş'ın da, galatasaray'ın da, hatta bursa'nın da şike yaptığından bahsediyor. her şey güç dengeleriyle alakalı deniyor.

    aslında galatasaray lisesi ile ilgili yazılanlar çoğu kişinin bildiği şeyler. lisenin bağları çok güçlüdür, kolu avrupa dahil her yere uzanır. özellikle yazarın bir yerde inan kıraç ve aziz yıldırım'ı karşılaştıranlara verdiği cevap güzel: aziz yıldırım bırakır, o iş biter. inan kıraç gitse de yerine başka bir abi geçer ve güç devam eder.

    gerçek anlamda galatasaray'ın lobi ve bürokrasi gücünden korkutmuştur.
  • yazan kişi kimdir nedir bilemiyorum ama dikkatlice okunursa insanı şok eden bilgilere ulaşılabilir. bakın çarpıcı bir örnek vereyim:

    "şu an drogba ile anlaşıldı, biliyorum. yıllık 6 milyon yuro." -07.06.2011 (inciden)

    drogba'nın gelişi: http://www.ntvmsnbc.com/id/25417343/ - 27.01.2013

    ünal aysal daha aday bile değilken (polat başkan bunu dediğinde. tarihleri kontrol ettim) polat'ın işi bitti yeni başkan ünal aysal demesi, eric gerets ile anlaşılacak ama ali dürüst fatih terim konusunda bastırıyor demesi. önce dürüst'ü sonra terim'i gönderirler demesi... (gerçekten de öyle oldu. buradan çıkan sonuç eric gerets şu an için en büyük td adayı. benim yorumum tabi.)

    yine fenerbahçe için şekip mosturoğlu şike yapsın diye alındı yönetime demiş adam. şike davasından çok önce.

    ayrıca ünal aysal'dan sonraki başkanı bile söylüyor adam. adnan öztürk diye.
  • derin galatasaray yoktur galatasaray'ın kendisi derindir diyerek katıldığım yazı. özellikle abdurrahim albayrak'ın yönetime alınma hikayesi ile cemal nalga olayları tam anlamıyla zeigeist tadında. 1996-2000 arasında yaşananları da anlatırsa tam anlamıyla efsane bir yazı dizisi olur.
  • galatasaray özelinde türk futbolunun iç yüzünü anlatmaya çalışan bir yazı.

    doğrudur yanlıştır, ya da herkesin bildiğini yazmıştır gibi sikimsonik tepki verenler var. adam iki sene önce gördüğünü düşündüğünü bildiğini uzun uzun yazmış, varsa başka delikanlı o da yazsaydı da onu da okusaydık.

    ayrıca okumayanlar ve galatasaray lisesini bilmeyenler için özet (bkz: inan kıraç)
hesabın var mı? giriş yap