• bir adet internet sinema mecmuası:
    http://www.indiewire.com/
  • 2014'ün en iyi filmini oyluyorlar. sonuçlar şaşırtıcı grand budapest ile başlayan liste, lego movie ile devam ediyor. liste burada.
  • şu sıralar suicide squad'ı yerin dibine sokmakla meşgul olan site. ulan bir kere kötülersin anlarım (ki bunların yaptığı kötülemek de değil, öyle bir puan vermişler ki sanırsın uwe boll filmi) ama her gün hit almak için sürekli suicide squad'a sallamak adilik resmen. dawn of justice'e de aynı muameleyi çektikleri için (beğenmemek ayrı bir şey, beğenmediğin filmin sürekli üzerine gitmek ayrı bir şey, tamamen art niyet) yaptıklarına pek şaşırmıyorum gerçi.

    güncelleme: bir sinema sitesi olmaktan çıkıp, kendince adalet dağıtmaya soyunan iğrenç bir site haline gelmiştir. artık adli hale gelmiş meseleleri tamamen kişiselleştirip, önce düşene* bir tekmeyi de bu site vuruyor; sonra düşen kişi yerden kalkıyormuş gibi olunca bir tekme daha savuruyor.
  • sinema sitelerinin akit'i. iyi ki the playlist bu salaklardan ayrılmış da rahat rahat salak diyebiliyoruz indiewire editörlerine. nedir akit'le benzerlikleri? efenim, sinemacıları twitter'dan hedef tahtasına koyuyor mu? koyuyor. sinemacılara haksız yere saldırdığı oluyor mu? oluyor. kişilerin kastetmedikleri şeyleri haberlerin, yazıların başlığına koyuyor mu? koyuyor. zerre utanıyor mu? hayır, utanmıyor, özür dilemiyor. bildiğin leş bir site. bir örnek vermek gerekirse: bryan cranston tecavüzle suçlanan harvey weinstein için "ileride 2. şansı elde edip etmeyeceği topluma kalmış" diyor. bu indiewire akbabaları tık için "bryan cranston, weinstein'in ileride 2. şansı elde edeceğini ve bunu hak ettiğini söylüyor," diye girdi haberi. adamlar sadece açıklamayı çarpıtmıyorlar, cranston'ı da hedefe koyuyorlar. bunu da haberi her gün defalarca kez yapıyorlar. zerre de gocunmuyorlar. akit'ten farksız.

    yaptıkları tek şey bu değil. iyice kudurdular. kuduz köpek gibi bulabildikleri her sinemacıya saldırmaya başladılar. woody allen'la çalışan herkesi istisnasız hedef tahtasına koyuyorlar. bu leş herifler nedeniyle, allen'la çalışan kişiler bu yüzden özür dilemeye başladılar. umarım yakın zamanda dağılıp gider indiewire.
  • eleştirileri hak eden dergi. takipçilerden aklı selim olanların sürekli eleştirileri ve uyarılarına rağmen rezil bir şekilde yönlendirme yapıyorlar. şu anki durumları sürekli aynı kafede takılan ve işlerine geleni çılgınca öven, gelmeyeni yersiz yeren sosyal medya kaşarı bir grup hipster tadında. ortam da müsait buna. rüzgarı almışken gidebileceğimiz kadar gideriz şeklinde devam ediyorlar.

    avantajları şu. teknik olarak güçlüler. abd gibi bir yerde mainstream'a alternatif medya unsurlarında her daim yeterli ekmek olur. sayfaları temiz, dizaynları basit ve başarılı. haberleri hızlı veriyorlar. hal böyle olunca olumsuz ve haklı eleştiriler karşısında "it ürür kervan yürür" modunda takılıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap