• şimdi arkadaşlar bende kanatsız bir canlı olduğunu ve görünürde uçmadığını biliyorum fakat internet aleminde dolanan bazı iddialara göre inekler gizli gizli uçuyorlar. özellikle göbekleri yumuşak ve iniş için elverişli olmakla beraber süt bezlerinin yere dikey uzanması ve basınçlı süt fışkırta bilmeleri bu iddiaları güçlendiriyor.

    yani sonuçta bu da bir iddia tabiki yanlışlanması gerekmez ama tartışılsın istiyorum yani böyle bir iddia olduğu bilinsin.
  • ineklerin degil insanlarin iddiasidir.

    ineklerin bu konuda bir iddiasi yok ucabileni ucuyor ucamayani yuruyor.

    according to all known laws of aviation, there is no way that a bee should be able to fly. ıts wings are too small to get its fat little body off the ground. the bee, of course, flies anyways. because bees don't care what humans think is impossible.

    bee movie (dogru degil tabi ama guzel alinti)
  • ilk defa 1998 yılında ankara'da okuyan bir öğrenci tarafından dile getirilmiştir. söz konusu öğrenci bunu,

    ineğin uçma yüksekliği= (hız*kuyruk uzunluğunun karesi*kuyruğun dönme momenti)/ ineğin kütlesi

    şeklinde bir formülle açıklamış ve daha sonra esrarengiz bir şekilde kayıplara karışmıştır.

    (bkz: ineğin uçma yasası)
  • iddia değil gerçektir. bizim memlekette kıraathane ye inek düşmüştü ve kaç sene geçmesine rağmen hâlâ konuşulur. olay asla aydınlanamadı ve büyük bir gizem olarak varlığını hâlen sürdürüyor.
  • 1999 yılında matrix filminin son sahnesinde bu iddiaya gönderme yapılarak, izleyici, içinde yaşadığı hayatın gerçek mi yoksa simülasyon mu olduğu sorusunu sormaya yöneltilmiştir.

    (bkz: what is the matrix?)
  • ineğin inanılmaz biçimdeki ıskalama yeteneğinden ileri gelmektedir.

    şöyle ki: dört ayağını da yerden kesip tam da yere çarpacakken yeri ıskalamasıyla birlikte başka bir yöne doğru düşüşe devam eder. bu da einstein'in görelilik ilkesinde açıklandığı üzere, dışarıdan bakan gözlemci için uçuyormuş izlenimini yaratır.
  • (bkz: cow level)
  • "filler neden büyük, gri ve kırışıktır? çünkü ufak, beyaz ve yuvarlak olsalardı aspirin olurlardı. ufak bir fil hayal ederek ona 'ufak bir fil' diyebiliriz. beyaz bir fil hayal ederek ona 'beyaz bir fil' diyebiliriz. kırışıksız bir fil de 'kırışıksız bir fil' olur. başka bir deyişle büyüklük, grilik ve kırışıklılık; aristoteles'in bir fili fil yapan şeyin ne olduğunu tanımlama sınavını geçemez. çünkü aspirin gibi ufak, beyaz ve yuvarlak bir şey bir fil olamaz ve öyle bir nesneyle karşılaştığımızda aklımıza 'hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?' diye sormak gelmez."

    ygs 2011 felsefe sorusunda yukarıdaki paragrafı gördüğümde şüphelenmeye başlamıştım. tyt 2018 biyoloji sorularında 'hangisi bir hayvanın kuş olduğuna kanıttır?' diye sorulunca emin oldum. evet, inekler uçabilirler.
hesabın var mı? giriş yap