• king gizzard & the lizard wizard'ın bugün itibariyle ortamlara salınan canavar albümü. yine muhteşem bi manyaklık ortaya koymuşlar tebrik ederim.
  • king gizzard & the lizard wizard'ın thrash, heavy metal aromalarını bulundurduğu yeni albümü. evet, son 2 yılda kümülatif olarak 7 albüm çıkarıp genreden genrelere koşmakta olduklarını kanıtlamışlardır.

    albümü taze dinledim ve beğendim. fakat kafa artık böyle sert müzikleri de kaldırmıyor, metal müzik severlere iyi geleceğinden şüphe yok.

    tracklist:

    1. planet b
    2. mars for the rich
    3. organ farmer
    4. superbug
    5. venusian 1
    6. perihelion
    7. venusian 2
    8. self-ımmolate
    9. hell
  • bu adamlar çok fazla albüm çıkartıyor. itrn bu senenin ikinci, son altı seneninse on dördüncü albümü. ancak sanırım nicelikten çok niteliğe önem vermeye başlamalarının zamanı gelmiş artık.

    kallavi bir metal albümü olabilmek için fazla kısa geldi bana, çabucak bitiverdi. kaliteli parçalar var ama tatmin edici ve dolu dolu bir albüm değil. yine de tekrar tekrar dinlenebilecek (bkz: superbug)(bkz: self-immolate)(bkz: mars for the rich) gibi parçaları ihtiva ettiğinden kalitesiz olarak nitelendirmek de mümkün değil. beklentileri yüksek tutmadan dinlemek gerek.
  • bugün dinleyebildiğim albüm. cok sert geldi bana maalesef :( eski king gizzard parcalarini daha cok seviyorum ama müzikal olarak yine çok güzel bir albüm olmuş...
  • yeni şeyler denedikleri bir albüm olmuş buna rağmen yürüyüşler hakkatten çok güzel yapılmış (bkz: planet b). denedikleri farklı türe rağmen yine kendi özlerinden kaymadıkları aşikar. çok beğenmesem de başarılı bir albüm olduğunu kabul ediyorum.
  • lemmy vokallerini andıran, biraz daha sert başarılı bir albüm olmuş. daha dinleme aşamasındayım ilk söyleyeceklerim bu kadar.
  • hiç sevmediğim demeyeyim de ilgimi çekmeyen bir gruptu king gizzard & the lizard wizard; ismini ezbere yazdığıma şaşırdıklarım. diğer işleriyle hala alakam yok fakat thrash metal sevgimden ötürü bu albümle beni yakaladılar. thrash harici geri kalan stoner*/hard rock parçalar da gayet iyi. favori albümüm olacağa benziyor bu yıl içerisinde.

    ayrıca thrash parçalarda hafif voivod tadı almadım değil.

    edit: şimdi baktım da ismini yanlış yazmışım, düzelttim hahah. ezberim o kadar yokmuş.*
  • king gizzard & the lizard wizard'ın trash metal albümü. en az bir kez baştan sona sırayla dinlemekte fayda var zira bu albüm günümüze de göndermelerde bulunan bir ekolojik distopya hikayesi anlatmaktadır. özetle:

    planet b: insanoğlunun dünyamızın ekosistemini çeşitli yollarla mahvetmesini anlatıyor. akabinde tek çıkış yolunun başka gezegenlerde koloni kurmak olduğu söyleniyor.

    mars for the rich: dünyada barınılamayacağı anlaşılınca zengin takımı pılını pırtını toplayıp mars'a yerleşiyor. şarkı fakir birinin ağzından yazılmış ve bu kişi ayrıcalıklı kesimin mars'ta mutlu mesut yaşadığını televizyondan görüyor.

    organ farmer: dünyada işler çirkinleşiyor. çevre kirliliği ve kaynakların azalması nedeniyle genetik mühendisliği, antibiyotiklerin suistimal derecesinde kullanılması gibi ekstrem yöntemler uygulanmaya başlanıyor. ayrıca bu şarkıda mars'a yerleşen ayrıcalıklı kesime öfke artıyor.

    superbug: superbug halihazırda var olan bir terim. antibiyotik direnci kazanacak şekilde mutasyona uğrayan mikrop demek. şarkı da buna uygun şekilde; önceki parçada dünyada uygulanan yöntemlerin sonucunda bir superbug oluşuyor ve dünya popülasyonu yok olma noktasına geliyor.

    venusian 1: dünyadan bir grup insan venüs'e yerleşmek için venusian 1 isimli uzay gemisiyle dünyadan ayrılıyor. dünyanın daha da kötüye gittiği söyleniyor, ancak şarkıda aynı zamanda venüs'ün de üzerinde koloni kurulamayacak bir gezegen olduğu anlatılıyor. çözüm aerostat habitat olacak.

    perihelion: perihelion, dünyanın güneşe en yakın olduğu konuma verilen isim. venusian 1'in seyahatinde sıkıntılar çıkıyor. seyahat sırasında perihelion'a denk geliniyor ve gemi kontrol edilemeyecek bir şekilde güneş'e doğru çekiliyor. (bundan emin değilim, daha farklı yorumlar gelirse buraya eklerim)

    venusian 2: venusian 1'in başarısız olmasından sonra dünyadaki insanlar ikinci gemi ile bir girişimde daha bulunuyorlar. şarkı geminin pilotunun ağzından yazılmış. gemi bir şekilde venüs'e varmaya başarıyor ancak gemide superbug mikrobunun bulunduğu anlaşılıyor ("fingers getting warm / and eyes are turning gold" bu satırlardan yanma da anlaşılabilir).

    self-immolate: venüs üzerinde aerostat habitat içinde bulunan ekip superbug ile enfekte oluyor ve (ya mikrobu yok etmek için ya da mikrobun etkisiye - bundan da emin olamadım) gemiyi venüs'ün yüzeyine doğru sürerek kendilerini feda ediyor.

    hell: venusian 2 ekibi ölüyor ve kendini cehenemin derinliklerinde buluyor. burada şeytan onlara intikam için yardım öneriyor (antichrist has tempted me with a purpose. burada antichrist superbug olabilir). bu öneri de : "infest the rats' nest", yani sıçanların yuvasını istila etmek. burada bahsedilen sıçanlar ilk aşamada dünyadan ayrılıp mars'ta koloni kuran ve orada mutlu mesut yaşayan ayrıcalıklı kesim. istila etmekten kasıt ise superbug'ı mars'ta yaymak. dünyadaki ekosistemin bozulmasında büyük şirketler önemli rol oynamasına rağmen felaketin sonuçlarından bu kesimin etkilenmemiş olması, albümün bu son parçasındaki intikam duygusunu ateşliyor.
  • king gizzard & the lizard wizard‘in yaptigi en iyi albumlerden biri. tamamen geyigine yapilmis gibi gozukse de vokali olsun, gecisleri olsun yapilan is oldukca kaliteli.

    ara ara manyak gibi sadece bu albumu dinliyorum.
  • spotify'dan uçmuş olan albüm, ne iş çözemedim
hesabın var mı? giriş yap