• ingilizlere bu konuda ben biraz acıyorum. senin anadilini, senin ülkenden başka bir kıt'aya göçüp orada dejenere bir şekilde konuşanlar, politik iklimde kendilerinin baskın hale gelmesiyle, aslında senin olan şeyi kendilerine mâl etmişler.

    yani aslında komik ve gıcık olan amerikan aksanıdır, ingilizlerin konuştuğu şekil esastır. ama millet ingilizlere güler. elin nijeryalısı amerika'da tahsil görüp ingiltere'de şekil yapar filan, garip.
  • teksas'taki kovboyun aksanıyla benim aksanım bir değil.
  • bir almanın "istanbul türkçesi çok itici" demesine tekabül eder.

    ayrıca;

    apartment değil flat,
    dude değil mate hatta pal,
    guys değil lads,
    soccer değil football,
    mail değil post,
    garbage değil rubbish,
    french fries değil chips.

    fucking eh.. (fokin aye)
  • ay töutılli dısıgrii widh yöü.
  • ingiliz aksanının yanında amerikan aksanı o kadar sığ duruyor ki ikisi karşılıklı konuşmaya başladığı anda doğrudan içinde amerikan aksanının ciddiye almamak gibi bir refleks beliriyor. tonlamalar, duraksamalar, vurgular, telaffuzlar ve akıcılık her dilin kendine has ve doğduğu yere özeldir, ve kabul etsek de etmesek de göçmenler bu aksanı bozar ve dil yıllar içerisinde git gide düz bir hale gelir. ancak yine ingiliz kibirindendir ki tanıdığım bir çokları bu konuda amerikalıların üzerine oynarlar.

    eğer temiz aksan arıyorsanız düz kanada aksanı en temizi ve en yalınıdır. ama quebec'ten uzak kalmanız kaydıyla.
  • işin ilginci dilbilimciler tarihsel olarak ingilizlerin amerika keşfedildiğinde bugünkü amerikan aksanıyla konuştuğunu yani asıl ingiliz aksanının amerikan aksanı olduğunu iddia ederler. nasıl bizim almancılar kültürel izolasyon sonucu hala 60 ların türkçesiyle konuşuyorlarsa amerikalılar da eski hakiki ingiliz aksanıyla konuşurlar.

    öte yandan günümüzde ingiliz aksanı aynı zamanda sınıfsal bir işaretdir. o yüzden sadece gelir seviyesine göre değil aynı zamanda hangi okuldan mezun olduğunuza veya aristokrasiyle olan bağlarınıza göre de değişiklik gösterir. sırf sınıfsal aidiyeti göstermek adına zorlandığında bu aksan performansları bazen oldukça yapmacık kalır. o zorlama anlaşıldığında da sınıflar arasında alay ve ironinin konusu olur.
  • gıcıklık aksandan değil konuşan kişinin ses tonundan kaynaklanır efendim.
  • monty python izlememiş yazar beyanıdır.
hesabın var mı? giriş yap