• bunun için en önemli motivasyon kaynağı türkiye'den siktir olup gitmektir.
  • çok uluslu olmak
  • yeni bir dönem, yeni bir sen!

    hedeflerini erteleme. yeni dönemde en uygun fiyatlara evinde ingilizce öğren.

    en iyi eğitmenlerden dilediğin gün ve saatte ders al. düzenli pratikle hayallerini gerçekleştir.

    hedeflerine ulaşmana yardımcı olacak cambly'yi hemen incele. (bkz: cambly.com)
  • ingilizce çalışmak ve nihayetinde öğrenmek için en önemli motivasyon, ingilizceye cidden ve pratik olarak içten gelen bir ihtiyacı duymanızdır. zoltán dörnyei, robert c. gardner ve rebecca oxford gibi önde gelen motivasyon ve öğrenme stratejileri araştırmacılarına göre, dıştan gelen (external) ve içten gelen (internal) motivasyonların birlikte denge içinde çalışması yabancı dil öğrenme sürecinde en önemli etkendir çünkü yabancı dili öğrenmek isteyen birey, işine yarayan her türlü yolu deneyerek kendisi için en uygun olan yöntemi bulacaktır. burada en önemli temel faktörler, öğrencinin içinde bulunduğu öğrenim ortamı (okul vb ama bu hedef dilin konuşulduğu ülke de olabilir) ve öğrenmeye yardımcı (öğretmen, mentor ve teknoloji gibi) araçlardır.

    örnek durum:

    meslek lisesine giden bir öğrenci 10. sınıfta eğitim gördüğü alan gereği gemi stajına çıkmak zorundadır yoksa mezun olamayacaktır. bu nedenle, katıldığı gemi yurt dışına çıkmış, değişik ülkelerin limanlarına uğrayarak, geçerli ortak yabancı dilin ingilizce olduğunu bu gencimize gerçek ve yerinde olarak gösterir. bütün bildiği ingilizce 'evet' ve 'hayır' dışında bir sözcük olmayan bu arkadaş, ülkesine dönünce hemen ingilizce öğrenmeye karar verir. ingilizce ile ilgili eline ne geçtiyse okuyup incelemeye başlamış. başta kafası karışmış ama hemen ardından liseyi bitirir bitirmez, biraz çalıştıktan sonra, kazandığı parayla tavsiye üzerine bir ingilizce kursuna gider. 4 - 4,5 ay gittiği kurstaki öğretmeni ona nasıl çalışması ve nelere dikkat etmesi gerektiğine dair çok şey öğretir. öğrenci bunları daha sonra kendine kendine çalışma süresince dikkate alır ve uygular. sonucunu da 1 yıldan az bir sürede alır. o kadar alır ki meslek lisesinde ingilizceden bütünlemeye kalan öğrenci, çoğunluğunu kendisi çalışarak öğrendiği ingilizcesiyle, ingiliz dili ve edebiyatı bölümüne, hazırlıktan muaf olarak girer ve zevkle ingiliz edebiyatının eserlerini okuyarak ingilizce bilmenin tadını çıkarır.
  • (bkz: )

    hayatta kalacak bir seviyedeyseniz ve iş yerinde ingilizceye ihtiyaç duyacaksanız, geliştirmeye mecbursunuz.

    otelde çalışıyorum ve iş görüşmesinde kendimi ifade ettim, sonrasında ise girdiğim gibi kalmak istemedim. eşşek değilsiniz ya insan kendini geliştirir.

    sonuç olarak pandemi fln araya girdi ama çok çok az ilerledim.

    daha da ileri gitmek istiyorum.
  • varsa penfriend birini arıyorum ingilizcemizi geliştirelim.

    izmir’den varsa daha bomba olur tabi ki.
  • en büyük motivasyon sensin bunu unutma yeğen içinde kıpırtı uyandırıyorsa öğrenmek istersin
  • çevrenizdeki insanların iyi seviye ingilizce bilmesi
  • şakır şakır ingilizce konuşabilmenin verdiği hazzı hayal et. o kadar güzel bir his ki ingilizceyi akıcı konuşabilmek. bunu çalışıp alıştırma yaptıkça anlayacaksınız.
  • dünya'nin neresine gidersen git anlasabilecegini hayal et , kendini ifade edebileceksin. her ulkeden arkadas edinebilirsin. sinava girersin iyi puan alirsan isinde yukselirsin belki ise girerken yardimci olur. ki benim bölümüm geregi bu en önemlisi. en iyi sey de beraber calisacagin arkadaslarinin olmasi... benim yok ama isterdim. ne demisler 'birlikten kuvvet dogar'
hesabın var mı? giriş yap