• bir dili öğrenip ona hakim olmanın en etkili yönteminin o dile maruz kalmak* olduğu düşünülürse, ingilizce'nin second language* değil de foreign language olduğu memleketlerde* rastlanıldığında çok da fazla hayrete düşülmemesi gereken öğretmen güruhudur. zira bu öğretmenler yıllar yılı bu dilin eğitimini almış olsalar da ingilizce'yi bir native speaker'ın ağzından duyma şansları çok kısıtlı olduğu gibi ingilizce kullanma imkanları da yeterli olmadığından konuşma becerilerini geliştirememişlerdir.

    daha geriye saracak olursak, ingilizce'lerinin temellerini aldıkları ilköğretimde communicative approach yoksunu geleneksel yöntemlerle eğitim aldıklarından, dilin kurallarını boru gibi dayarken günlük kullanımı hakkında onlara fikir vermeyen programlarca yetiştirildiklerinden; liseye geldiklerindeyse sadece yds'yi geçmek için grammarla kuşatıldıklarından speaking becerileri güdük kalmıştır.

    (bonus track:english as a second fucking language)
  • -der is no dabt .
    +hocam doubt dabt diye okunmaz daut diye okunur. b telaffuz edilmez.
    -sen ne bilecen ukela dumbelegi. cık dısarı.

    (bkz: ted ankara koleji hocalari)
  • bir grammer dersi, hoca ders anlatırken;
    hoca:şimdi çocuklar diyelim ki törist edres sordu nasıl anlatcaz
    öğrenci: nasıl anlatcaz hocam
    hoca:törnüyorsun sağa
    öğrenci:...???

    aynı hoca ''yav ne kadar o kadarsınız'' da dedi
    evet bunu yaptı
  • sistem hatası. defolu üretim
  • mustache'i mustak diye okuma kabiliyetine de sahiptir bunlar..
    (bkz: ayazaga isik lisesi)
  • (bkz: turk mali)
  • bundan yıllar önce, anadolu liselerinde matematik, fen gibi dersler ingilizce olarak öğretilirken sıkca karşılaşılan bir durumdu. dersler ingilizceydi fakat ortada bir sorun vardı: ingilizce bilen matematikçi, fenci yoktu. biz daha ortaokula giden mini mini çocuklar iken hocalar karşımızda şekilden şekle girerlerdi kitaptakileri anlayıp bize anlatabilmek için.. bozuk ingilizceyle hazırlanmış sınav soruları yüzünden kaç yazılımız iptal oldu, kaç tane yanlış yapılmış ödev hoca anlamadığı için gümbürtüye gitti...
    yaa ya, ne günlerdi... şimdi birer nostaljik eğitim sistemi aksaklıklarından biri olarak hafızalarda kaldı hepsi.
  • ingilizce öğretmenliği bölümünde okuduğu 4 sene boyunca bir kez olsun anadili ingilizce olan bir öğretim üyesi görmemiş ve de cnbc-e cnn vb kanallarda kasmamış çoğunluk ingilizce öğretmenliği mezunu ingilizce öğretmenilerdir. matematik veya tarih degil ki bu okuyarak öğrenesin.
  • sadece üniversitede 4 yıl ingilizce öğrenimi görmüş ondan önce ve sonra ingilizce ilgisini çekmemiş olan ve ingilizce öğretmenliği yapmakta olan kişilerdir.
    (bkz: anlıyorum ama konuşamıyorum)
hesabın var mı? giriş yap